Čistilne naprave

Filtriraj
Filtriraj

Čistilne naprave

Izbirate čistilno napravo? V Merkurju so vam na voljo naprave za čiščenje odpadne vode iz gospodinjstev. Konstrukcije omogočajo globoke vkope in dobro vzdržljivost pri visokih podtalnih vodah. Čistilne naprave so enostavne za vgradnjo, odporne na vremenske vplive, porabijo malo elektrike in ne povzročajo hrupa. Ponudba obsega male čistilne naprave, primerne za gospodinjstva s 4-6 osebami; hkrati pa tudi črpalke, primerne za večje stanovanjske enote in bloke.

Čistilne naprave so namenjene čiščenju odpadne vode iz stranišč, kopalnic, kuhinj in podobnih virov onesnaženja v gospodinjstvu. Odpadna voda priteka v čistilno napravo, kjer se delci usedajo, nato pa odteče v biološko stopnjo, iz katere očiščena odteka naprej v ponikalnico ali v odprte vode.

Pri vgradnji biološke čistilne naprave pazite, da bo zavarovana pred zmrzovanjem in neposredno sončno svetlobo, hkrati pa da pretok zraka ne bo nikoli oviran. Vgradnja čistilnih naprav običajno poteka z vkopavanjem v zemljo, nad zemljo pa ostane del odprtin.

Delovanje biološke čistilne naprave je podobno delovanju komunalne čistilne naprave, saj čisti vodo po principu povratnega aktivnega oz. živega blata. Sistem izkorišča princip naravnega samoočiščenja.

Izbira čistilne naprave je odvisna od števila oseb, porabe vode in dejavnosti, s katero se ukvarjajo osebe v objektu. Vzdrževanje čistilne naprave je enostavno, skladno s tipom naprave pa je potreben letni servis in odvoz materiala, ki se nabere v zalogovniku oz. usedalniku. 

Če potrebujete dodaten nasvet pri izbiri ekološkega sistema, si pomagajte z Merkurjevimi nasveti.

Are Your Sure?

Exit