Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

O podjetju

O merkurjuO merkurju

V Merkurju z najboljšim razmerjem med kakovostjo in ceno ter odličnim svetovanjem vsak dan ustvarjamo zadovoljstvo svojih kupcev. Gradimo na prepoznavno dobrih storitvah, nadaljujemo 120-letno tradicijo uspešnega poslovanja in s svežimi idejami utiramo pot v prihodnost.

MERKUR - Ker je lahko še boljše

Če kdo na tem svetu verjame, da je vse lahko še boljše, sta to Bojan in Dare. Soseda, ki živita posebno strast - nenehno izboljševanje doma. S svojimi opravili nikoli ne zaključita, saj vedno najdeta nov izziv. Drug drugega z nenehnim izboljševanjem inspirirata in spodbujata ideje, ki njun dom in okolico še polepšajo. Kljub temu, da vedno tekmujeta, jima je nekaj skupno - po vse, kar potrebujeta, se odpravita v MERKUR!

24 trgovskih centrov MERKUR na enem mestu združuje pestro ponudbo izdelkov za vrt, gradnjo, obnovo in vzdrževanje, za zabavo, udobje in kakovostno bivanje. Navdihujemo in bogatimo nove življenjske sloge, z vrhunsko ponudbo pa smo tudi zvest partner številnim mojstrom, obrtnikom in podjetjem.

Nova vrtna garnitura, gredice s cvetočimi rožami ali vrtninami, vrtna lopa ali kamin za piknik druženja bodo v pomladnem času popestrila naše bivanje. Idej je neskončno … in vse lahko uresničite v MERKURju, kjer je na voljo široka ponudba vsega, kar izboljša dom in vrt! Zakaj? Ker v MERKURju zares verjamemo, da se urejanje doma nikoli ne zaključi. Stavimo na spodbudo »domačim mojstrom«, da vedno znova izboljšujejo svoj dom, vrt, pa tudi življenje. 

Merkur je močna blagovna znamka, z več kot 125-letno tradicijo, ki je dokazala, da zmore kljubovati še tako zahtevnim situacijam. Gre za kupčevega zanesljivega partnerja, tehnično in spletno trgovino št. 1 v Sloveniji, s široko izbiro različnih kategorij izdelkov s področij za gradnjo, dom, vrt in okolico.

V letu 2022 si je MERKUR zadal zelo jasno tudi strategijo glede energetske transformacije podjetja. MERKUR energija ponuja učinkovite energetske rešitve tako fizičnim, kot poslovnim kupcem. 

Močno svetovalno vlogo na različnih področjih so nadgradili tudi z uporabo umetne inteligence. V MERKURju namreč stremimo k odličnosti in sledimo trendom. Več kot 1.000 članski MERKURjevi prodajni ekipi v trgovinah po Sloveniji se je pridružila M.AI.A, MERKURjeva AI asistentka, ki bo skrbela za informiranost kupcev o izdelkih, najprej v kategoriji vrt. Merkurjevo AI asistentko (M.AI.A) lahko srečate v Merkurjevih trgovinah in na merkur.si, poganja pa jo tehnologija, na kateri temelji storitev ChatGPT.

V MERKURju živimo iniciativo Za zelen planet, s katero želimo vplivati na zavedanje ter ravnanje posameznikov, ki že z  majhnimi koraki gradimo boljši – bolj zelen planet – za vse nas in naše zanamce.

Poleg zelene transformacije in vpletenosti v transformacijo energetske učinkovitosti domov, kot poslovnih objektov, gradimo močne partnerske vezi, krepimo zaupanje in ugled, tudi s pomočjo nekaterih izjemnih dobrodelnih projektov, ki MERKUR postavljajo na zemljevid zanesljivega in nepogrešljivega partnerja, ki skrbi, da je lahko še boljše – tudi takrat, ko ne znate ali ne zmorete sami – takrat so prava izbira mojstri MERKURjeve storitve Rečeno storjeno. In  vaše novo oz. prenovljeno »kraljestvo« bo dobilo pravo mero domačnosti, pridiha trendov ter poskrbelo za neizmerno zadovoljstvo.

24 trgovskih centrov Merkur na enem mestu združuje pestro ponudbo izdelkov za gradnjo, obnovo in vzdrževanje, za zabavo, udobje in kakovostno bivanje. Navdihujemo in bogatimo nove življenjske sloge, z vrhunsko ponudbo pa smo tudi zvest partner številnim mojstrom, obrtnikom in podjetjem.

Ponosni smo, da že peto leto zapovrstjo beležimo dobre poslovne rezultate in naše uspehe v letu 2019 nadgrajujemo tudi s socialnim dialogom s sindikatoma, hkrati pa nam to ponuja pogoje, da se lahko usmerjamo v kupca in v ustvarjanje prijetne nakupne izkušnje.
Zavedamo se, da naši uspehi ne bi bili možni brez predanosti in kompetentnosti vseh zaposlenih, tako tistih v režiji, kot na prodajnih mestih, v logistiki, skladiščih. Trud in pozitivna naravnanost sta ob vsakodnevnem delovnem ritmu še kako cenjena.

V letošnjo pomlad vstopamo z novo oglaševalsko kampanjo «Uredite svoj vrt po svoje« in s sloganom »Merkur, vse urejeno«.

S tem sledimo našemu poslanstvu, ki je:

"V MERKURju verjamemo, da je vse mogoče spremeniti na bolje. Ker izboljšane stvari naredijo življenje boljše."

Naše vrednote

PROFESIONALNOST
Smo zavzeti, kompetentni, strokovni.

ODGOVORNOST
Odgovorno zasledujemo potrebe svojih kupcev, poslovnih partnerjev in uresničujemo zaveze ter zadane cilje.

RAZUMEVANJE
Razumemo potrebe svojih kupcev, zaposlenih in poslovnih partnerjev.

NAPREDEK
Vodi nas miselnost stalnega razvoja, da zadovoljimo potrebe jutrišnjih kupcev.

USMERJENOST K CILJEM
Ekipa MERKURja je stalno usmerjena k doseganju zastavljenih ciljev.

Za mojstre

Za mojstreZa mojstre

Ponudba izdelkov za gradnjo, delavnico, urejanje bivalnih prostorov in vrta ter popoln program kopalnic. Zaokrožuje jo strokovno svetovanje izkušenih prodajalcev.

Za dom

Za domZa dom

Naprave in izdelki za udobno in kakovostno bivanje. Bela tehnika, mali gospodinjski aparati, akustika, računalništvo ter številni pripomočki za kuhinjo ter lep in urejen dom.

Sezonska ponudba

Za sezonoZa sezono

Izbrani sezonski programi poskrbijo, da v Merkurju vedno najdete izdelke, aktualne za letni čas, v vrtnih centrih pa sveže rastline. Merkur je z vami vse leto.


Podatki podjetja

Osebna izkaznica

Naziv družbe: MERKUR trgovina, d.o.o.
Naslov: Cesta na Okroglo 7, 4202 Naklo
Internet naslov: www.merkur.si
Telefon: 04 25 88 000
Faks: 04 25 88 805
E-pošta: info@merkur.si

 
Davčna številka: SI76138437 (smo davčni zavezanec)
Matična številka: 6723128000
Šifra osnovne dejavnosti: 47.520
Vpis v sodni register: Okrožno sodišče v Kranju
Številka registerskega vpisa: 2014/49217

 

Osnovni kapital: 11.368.274,00 EUR (ni nevplačanih vložkov)
Transakcijski računi:
SI56 0700 0000 2337 596 (Gorenjska banka d.d.)
SI56 0510 0801 3934 915 (Abanka Vipa d.d.)
SI56 0292 8026 1147 951 (NLB d.d.)

Poslovodstvo

Jure Kapetan, generalni direktor
Miha Kravanja, direktor - član poslovodstva

(english version)


125 let zgodovine

Naša zgodba se je začela leta 1896, ko je podjetnik Peter Majdič v Celju odprl trgovino z železnino. Poimenoval jo je po rimskem bogu Merkurju, zaščitniku trgovcev. Po nekaj letih je odprl tudi podružnico v Kranju, svojem rojstnem mestu. Peter Majdič je že od začetka izpostavljal kakovostne izdelke in storitve, kar je še danes temelj Merkurjevega poslanstva. Kakovost je izkazoval tudi z lastno trgovsko znamko »Merkur – prima kvaliteta«.

Po 2. svetovni vojni je imel Merkur približno dvajset zaposlenih, nato pa se je hitro širil in postal vodilni tehnični trgovec na Gorenjskem. Sprva so bile to manjše prodajalne, ki so bile med ljudmi znane kot »železnine«, prodaja je v njih potekala prek pulta. V 70. letih so se odprle prve samopostrežne veleblagovnice, pridružila se je ponudba za dom, mreža sodobnih trgovskih centrov pa se je postopoma razvila po vsej Sloveniji.

Danes je Merkur sodobno evropsko trgovsko podjetje. 125-letna tradicija uspešnega poslovanja predstavlja bogate temelje in izhodišče za nadaljnjo rast.

Veletrgovina MajdičVeletrgovina Majdič

Zaposlovanje

ZaposlovanjeZaposlovanje

MERKUR trgovina, d.o.o., je vodilni slovenski trgovec z izdelki za opremo doma, vrta in delavnice, za končne kupce, podjetja in obrtnike. Nadaljujemo 120-letno tradicijo uspešnega poslovanja in s svežimi idejami utiramo pot v prihodnost. Odlikujejo nas zavzetost, kompetentnost, strokovnost in timsko zasledovanje ciljev. Smo vesten, resen in zanesljiv poslovni partner ter gradimo na prepoznavno dobrih storitvah. 

Družbena odgovornost

Družbena odgovornostDružbena odgovornost

V Merkurju skrbimo, da vsakodnevno poslovanje naše družbe gradimo na družbeno odgovornih vrednotah in delovanjem tako v naravnem kot širšem družbenem okolju. V Merkurju smo v okolje v katerem poslujemo vnesli številne pozitivne novosti in spremembe ter vidno vplivali na samo podobo in življenje za boljši jutri.

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01