Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Ekonom lonci

6 izdelkov

EKONOM LONEC TEFAL 6L SECURE 5 NEO
-50%
Odprema v 24 urah
EKONOM LONEC TEFAL 8L SECURE 5 NEO
Odprema v 24 urah
EKONOM LONEC TEFAL SET LONCEV NA PRITISK SECURE TRENDY 4 + 6 L
Odprema v 24 urah
EKONOM LONEC WMF 4.5 L PERFECT RDS
EKONOM LONEC WMF LONEC NA PRITISK 4.5 L PERFECT RDS 22 CM
Odprema v 24 urah
EKONOM LONEC TEFAL 8L SECURE TRENDY AQUA BLUE
Odprema v 24 urah

Nasveti

Rečeno 
storjeno

V Merkurju vam pomagamo pri iskanju in izbiri najboljše rešitve za vaš dom. Zagotavljamo vam celovito storitev, od ideje do realizacije.

Ceneje z Merkurjevo 
kartico zaupanja

Več nakupov opravite pri nas, več prihranite. Poleg tega vam nudimo ekskluzivne prihranke na izbrane izdelke in prilagojeno ponudbo.

Nakup klime 
z montažo

Pri nakupu z montažo prihranite, saj je DDV samo 9,5 %.

Ekonom lonci so posebna vrsta posode, ki se uporablja za kuhanje hrane pod pritiskom, zato jo nekateri imenujejo tudi posoda na pritisk. Pred časom so bili ekonom lonci zelo pogosti v kuhinjah naših babic in počasi se trend ponovno obrača, saj jih sedaj pogosto ... Več

Ekonom lonci ali posode na pritisk

Ekonom lonci so posebna vrsta posode, ki se uporablja za kuhanje hrane pod pritiskom, zato jo nekateri imenujejo tudi posoda na pritisk. Pred časom so bili ekonom lonci zelo pogosti v kuhinjah naših babic in počasi se trend ponovno obrača, saj jih sedaj pogosto uporabljajo vrhunski šefi za pripravo vrhunskih jedi v čim krajšem času.

Ekonom lonec je opremljen s posebnim pokrovom, ki dobro tesni in vpliva na to, da pritisk znotraj lonca naraste, kar v njem kuhamo, pa se tako kuha pod večjim pritiskom. Zaradi večjega pritiska voda ne zavre takoj, ko temperatura pride do 100 °C, ampak kasneje. V večini vrst loncev na pritisk se to zgodi šele pri 120 do 125 °C, tako se hrana tudi kuha pri višjem vrelišču, kar je razlog, da se le-ta skuha prej.

Zaradi pritiska, ki se ustvari v ekonom loncu v njem ne potrebujemo veliko vode, saj se hrana kuha praktično v sopari. Hrana skuhana na ta način obdrži lepšo barvo, več vitaminov, kar daje jedem tudi boljši in intenzivnejši okus.

Kaj je pomembno pri nakupu ekonom lonca?

Kakovost ekonom lonec je vedno na prvem mestu, kajti tako vam bo lahko služil dolga leta, hrana v njem bo zdrava in okusna, kuhanje v njem pa varno.
V Merkurju boste našli ekonom lonce blagovnih znamk posode WMF in Tefal v različnih velikostih. Tako WMF kot Tefal ekonom lonci so narejene iz različnih vrst visoko kakovostnega nerjavečega jekla in primerne za vsa kuhališča. Lonci na pritisk imajo debelejše stene in večplastno dno, ki preprečuje sprijemanje. Ročaj je narejen iz kakovostne visoko odporne plastike, odporne na vročino. WMF ekonom lonce pa lahko kombinirate tudi z različnimi vložki za kuhanje na sopari. 

Kako velik mora biti ekonom lonec?

Glede na to, za koliko oseb kuhate lahko na trgu izberete tudi različne velikosti ekonom loncev. Na voljo so ekonom lonci s prostornino:

- od 2,5 do 4 liter, kar zadošča za 1 do 2 osebi.

- od 4 do 6 litrov, zadošča za 3 do 4 osebe.

- od 6 do 8 litrov, zadošča za 4 osebe in več.

Zelo praktični so tudi seti ekonom loncev, ki vsebujejo dva ali več različnih ekonom loncev in en univerzalen pokrov, ki ga je mogoče uporabiti za oba lonca.

Kako uporabljamo ekonom lonce?

Pomembno je vedeti, da živila v ekonom loncu je zalijete z vodo, saj se le ta kuhajo v sopari. V primeru, da kuhate juho pa upoštevajte pravilo, da lahko ekonom lonec napolnimo zgolj do 2/3 skupne prostornine.

Ko lonec napolnite, ga zaprite s pokrovom in na operativnem ventilu izberite pritisk, ki je potreben za kuhanje posameznega živila. Zaprt ekonom lonec postavite na štedilnik in nastavite najvišjo moč toplote, do trenutka ko iz lonca začne uhajati para, takrat zmanjšajte moč toplote na minimum.

Čas kuhanja prilagodite glede na vrsto jedi, ki jo pripravljate in preverite čas v navodilih za uporabo. Ko boste s kuhanjem zaključili, izklopite štedilnik, ekonom lonec pa pustite še nekaj minut da počiva in ga NE odpirajte takoj. Po preteku nekaj minut počasi sprosite pritisk in iz ekonom lonca vzemite živila, ki jih lahko postrežete takoj ali jih še dodatno obdelate, odvisno od jedi, ki ste jo pripravili.

Za serviranje pripravljenih jedi si poglejte našo ponudbo kuhinjske posode in namiznega porograma, kjer boste našli pester izbor jedilega pribora, krožnikov, servirnih skled, kozarcev, skodelic in drugih pripomočlpv za lepo pripravljeno in servirano jed.

 

Manj
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Obroki in hitri krediti