Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Namizni računalniki

Prikazanih 1-24 od 31 izdelkov

NAMIZNI RAČUNALNIK LENOVO THINKCENTRE NEO 50Q TINY INTEL CORE I5-13420H
NAMIZNI RAČUNALNIK ACER ASPIRE C24-1700-AIO I3-1215U/8GB/1TB M.2/W11
NAMIZNI RAČUNALNIK LENOVO LEGION T7 TOWER INTEL CORE I7-13700KF RTX 4070
NAMIZNI RAČUNALNIK LENOVO LEGION T7 TOWER INTEL CORE I7-13700KF RTX 4080
NAMIZNI RAČUNALNIK LENOVO LEGION T7 TOWER INTEL CORE I9-13900KF RTX 4080
NAMIZNI RAČUNALNIK HUAWEI MATESTATION STACIONARNI
NAMIZNI RAČUNALNIK HP ELITEONE 870 G9 AIO 27 I7-12700/16GB/512GB/W11PR

Nasveti

Rečeno 
storjeno

V Merkurju vam pomagamo pri iskanju in izbiri najboljše rešitve za vaš dom. Zagotavljamo vam celovito storitev, od ideje do realizacije.

Ceneje z Merkurjevo 
kartico zaupanja

Več nakupov opravite pri nas, več prihranite. Poleg tega vam nudimo ekskluzivne prihranke na izbrane izdelke in prilagojeno ponudbo.

Nakup klime 
z montažo

Pri nakupu z montažo prihranite, saj je DDV samo 9,5 %.

Kupujete nov namizni računalnik? Za lažjo odločitev smo vam pripravili nekaj usmeritev in obrazložitev nekaterih ključnih specifikacij, ki jih je priporočljivo upoštevati pred nakupom. V naši spletni trgovini bostre lahko izbirali med blagovnimi znamkami HP,... Več

Namizni računalnik

Kupujete nov namizni računalnik? Za lažjo odločitev smo vam pripravili nekaj usmeritev in obrazložitev nekaterih ključnih specifikacij, ki jih je priporočljivo upoštevati pred nakupom. V naši spletni trgovini bostre lahko izbirali med blagovnimi znamkami HP, Asus, Lenovo, Acer, Huawei in PCX.

Najprej ugotovite, za kakšen namen boste uporabljali namizni računalnik.

Osnovni namizni računalnik

To je univerzalni računalnik, ki ga običajno uporabljate za brskanje po spletu in ohranjanje stika s prijatelji in družino. Namizni računalnik potrebujete predvsem za družabne medije, obisk klepetalnic in internetno surfanje.

 • Procesor – praviloma zadostuje 2-jedrni, možen je tudi 4-jedrni ali 6- jederni procesor, v primeru uporabe programske opreme za grafično oblikovanje je boljši 8-jedrni procesor
 • Pomnilnik RAM – za gladko delovanje je idealno najmanj 8 GB, za osnovno delovanje pa zadostuje tudi 4 GB.
 • Trdi disk – idealna je kombinacija SSD in HDD, SSD za sistem in programsko opremo, HDD za shranjevanje datotek, fotografij in filmov, kjer priporočamo 512 GB ali 1 TB pomnilnega prostora.
 • Povezljivost – priključki USB, Wi-Fi, Bluetooth ter HDMI lahko služijo denimo za povezavo s televizorjem ali dodatnim monitorjem, tiskalnikom, čitalnik pomnilniških kartic omogoča udoben prenos fotografij, video posnetkov in dokumentov iz pametnih telefonov ter drugih pametnih naprav.

Zmogljiv osebni namizni računalnik

Je računalnik, od katerega želite hitro odzivnost in ga lahko uporabite tudi izražanje vaših kreativne ideje. Potrebujete ga za urejanje fotografij, videoposnetkov in grafično ustvarjanje.

 • Procesor – za ustrezno zmogljivost vsaj 6-jedrni, boljši je 8-jedrni procesor
 • Grafična kartica – najmanj 8 GB, v idealnem primeru 16 GB ali več
 • Trdi disk – idealen je osnovni SSD 256 GB ali 512GB za sistem in programsko opremo + poseben SSD za shranjevanje datotek, vsaj 1 TB.
 • Hlajenje – pri grafični obdelavi, urejanju fotografij in video posnetkov je pomembno tudi dovolj zmogljivo hlajenje, da ne pride do pregrevanja procesorja.
 • Povezljivost – poleg običajnih vhodov, kot je USB in USB C, boste potrebovali vsaj 2 HDMI in brezžično povezavo, prav pride tudi SATA za priključitev zunanjih SSD in HDD diskov.

Namizni računalnik za igranje iger ali gaming računalnik

Računalniki zasnovani za aktivne igralce, kjer je ključno visoka zmogljivost, hitra odzivnosti ter zmogljiva grafika. Zato potrebujete zelo zmogljiv računalnik, ki že na pogled da vedeti, da ne gre računalnik druge dimenzije. Najmočnejši igralni računalniki omogočajo celo igranje v 4k, če vaš monitor ali televizor le to podpira. 

 • Procesor – primerni so zlasti 4-jedrni procesorji z visoko frekvenco delovanja
 • Grafična kartica – pri tovrstnih računalnikih se splača poiskati zmogljivo grafično kartico, razširjeni so modeli NVIDIA ali AMD
 • Trdi disk – idealen je osnovni SSD 256 GB ali 512GB za sistem in programsko opremo + poseben SSD ali HDD za shranjevanje datotek.
 • Pomnilnik RAM – vsaj 8 GB, za nemoteno delovanje pa priporočamo 16 GB in več.
 • Hlajenje – gaming računalniki bi morali imeti kakovosten hladilni sistem, ki preprečuje njihovo pregrevanje

Ko ste odločeni glede na potrebe in namen uporabe se odločite še za obliko namiznega računalnika. 

Mini računalniki

Majhni namizni računalniki, ki pa imajo vse kar imajo veliki. Zaradi majhnosti niso primerni za zahtevne uporabnike, saj nimajo prostora za večje komponente in hladilne sisteme, so pa odlični za mala stanovanja in zasnovani za vsestransko uporabo pri delu doma ali v podjetjih. V naši spletni trgovini lahko najdete mini namizne računalnike blagovne znamke HP, Assus in Lenovo.

Namizni računalnik vse v enem ali All in one (AIO)

Tanek, eleganten in funkcionalen namizni računalnik vse v enem (AIO) je računalnik, kjer je navadno v zadnjem delu monitorja skrit večnamenski računalnik, ki je kombinacija monitorja in stolpnega računalnika.

Nekateri računalniki AIO imajo zaslone na dotik, ki odpirajo popolnoma nov način nadzora vašega računalnika. Preprosto se dotaknite, tapnite in povlecite po zaslonu za navigacijo po spletu in programski opremi, vse je na dosegu roke, kakor ste navajeni na tablicah ali pametnih telefonih.

Nekateri namizni računalniki vse v enem imajo v kompletu tudi žično ali brezžično tipkovnico in miško, kar pomeni, da dobite vse kar potrebujete za uporabo na enem mestu.

Na voljo so vam namizni računalniki vse v enem podjetja HP, Lenovo in Acer.

Klasični namizni računalniki in gaming računalniki so tako imenovani stolpi računalniki

So tako imenovani tradicionalen, pod-mizni slog osebnih računalnikov, ki smo jim rekli tudi »kište«. To so stolpni računalniki polne velikosti, kateri omogočajo namestitev zmogljivejše komponente kot v mini-PC računalnike ali AIO računalnike. Dodaten prostor v stolpnem računalniku vam omogoča veliko lažje prilagajanje in nadgradnjo. Če potrebujete visoko zmogljiv računalnik za igranje iger, urejanje medijev, produkcijo glasbe ali oblikovanje, je stolpni računalnik odlična izbira.

Prav tako lahko izbirate med viri namiznih računalniki ker boste našli nove in obnovljive računalnike.

Manj
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.