Poskrbite za zdrav in opojen poletni vrt!


Aktualno

Vrtni stroji

Zaščita pred insekti

Sivka

Voda na vrtu


Merkurjev vrtni vodič

Vprašajte Merkurjevega vrtnarja

Vrtne dogodivščine s Tino in Metko

Promocije

Nasveti in koledar opravil


Kategorije

Brezplačna dostava za spletni nakup nad 40 €

Brezplačno vračilo izdelkov

Brezplačen osebni prevzem

100 % varen nakup

Kupite preko spleta! Kupljene izdelke v vrednosti 40,00 € ali več vam dostavimo brezplačno kamorkoli v Sloveniji. Za nakupe do 40,00 € obračunamo znesek pošiljanja v višini 2,09 €.

Več informacij o dostavi za spletne nakupe si preberite v splošnih prodajnih pogojih.

Zapri

Preko spleta kupljen izdelek na željo lahko tudi vrnete! V primeru, da želite iz kateregakoli razloga odstopiti od prodajne pogodbe oziroma nakupa, nas lahko v 14 dneh obvestite, da odstopate od pogodbe, ne da bi vam bilo za to treba navesti razlog za svojo odločitev. 14-dnevni rok začne teči z dnem, ko ste prejeli blago.

Če ste blago že prejeli in od pogodbe odstopate, morate blago vrniti Merkurju v 30 dneh po poslanem obvestilu ali izjavi, da odstopate od pogodbe. Blago morate vrniti skupaj z vso pripadajočo dokumentacijo in računom.

Več informacij si lahko preberete v splošnih prodajnih pogojih.

Zapri

Naročila oddana preko spleta lahko prevzamete še v istem dnevu! Če vam je enostavneje ali hitreje, da se oglasite v Merkurjevem centru, omogočamo tudi osebni prevzem (Click&Collect). V zavihku način dostave označite Prevzem v trgovskem centru in iz seznama izberite želeni trgovski center. Po zaključku naročila prejmete e-sporočilo o potrditvi prejetja naročila. Ko preverimo razpoložljivost izdelka v izbranem trgovskem centru vam v drugem e-sporočilu sporočimo možni termin prevzema izdelka. V primeru nerazpoložljivosti izdelka vam bomo to sporočili preko telefona ali e-sporočila.

Plačilo izdelkov, ki so naročeni za prevzem v trgovskih centrih, izvedete izključno v trgovskem centru z gotovino, preko plačilnih kartic ali nakupa na obroke. Več informacij si lahko preberete v splošnih prodajnih pogojih.

Zapri

Pri nas je skrb za vašo varnost na zelo visoki ravni. V Merkurju smo zavezani spoštovanju standardov in zakona o varovanju osebnih podatkov. Zagotavljamo sodobno tehnološko opremo in vse potrebne ukrepe varovanja vaših podatkov. Ponosni smo, da smo prejemniki tretje stopnje oznake CERTIFIED SHOP® ter pridobili evropsko oznako zaupanja EMOTA. Cetrifikata sta sinonim za varno spletno nakupovanje in nas uvrščata med zaupanja vredne trgovce.

Zapri

Vrt in okolica

Kaj je lepšega kot imeti domač park, skozi katerega se lahko sprehodiš, kjer nabereš nove energije in uživaš v njegovem razvoju. Ta je lahko sestavljen iz cvetočih rastlin, grmičkov, listavcev ali iglavcev, sadnih dreves ali pa zelenjavnega vrta. Oblikujte ga tako, kot si sami želite in v čemer najbolj uživate.

Za lepo okrašeno balkonsko ograjo ali okensko polico poleg rastlin potrebujete tudi nove lonce ali korita. Jim želite dodati svoj stil in osebnostno noto? Potem izberite glinene lonce, ki so enostavni za prebarvanje z akrilnimi barvami in lakom, ki bo nudil daljšo obstojnost barve. Nanje dodajte še različne motive s pomočjo servietne tehnike in vsi si bodo želeli lonce, kot jih imate vi. Lonci so tudi odlična nadomestitev zelenjavnega vrta, če zanj nimate dovolj prostora. Veliko zelenjave je danes prilagojene tako, da je sposobna rasti tudi na vašem balkonu.

Poleti je potrebno poskrbeti za ustrezno količino vode, ki jo namenite bodisi zelenici, cvetlicam ali zelenjavi. Da vam to vrtno opravilo ne bo vzelo preveč časa, si izberite enega izmed razpršilnikov, ki omogočajo enakomerno zalivanje površine.

Naj opravila potekajo gladko in hitro s pomočjo vrtnih orodij. Cvetlično orodje je bolj priročnih dimenzij in oblik, ostalo orodje (lopate, krampi, vile, motike) pa omogoča kakovosten oprijem in enostavno opravilo tudi pri težjih obremenitvah.

Poskrbite za vaš sadovnjak ali vinograd. Vsako sezono je potrebno obrezati drevje, saj boste le tako uživali v sladkih sadežih. Te pa skrbno nabirajte v pletene košare. Sočne sadeže predelajte v še bolj okusne napitke. Ob domačem vinu se poveselite s prijetno družbo prijateljev. Za ustrezno shranjevanje uporabite pletenke.

Vašo zeleno okolico popestrite z lesenimi ograjnimi elementi, tlakovci in robniki, betonskimi ploščami ali kamnitimi izdelki. Vrtna hiška je odlična izbira za pospravljanje orodja ali zavetje za prijetno druženje ob slabem vremenu. V svoj »raj« povabite prijatelje in skupaj uživajte v prijetnem razgledu, omamnih vonjavah, ter okusnih jedeh izpod betonskega kamina. Preglejte naše nasvete o ureditvi okolice in se kar sami lotite del. Ugotovili boste, da je s kančkom vztrajnosti in nekaj triki, možno narediti zavidljivo lepe izdelke. Ker boste mojster vi, pa boste prihranili pri stroških.

Tudi v času zime je potrebno poskrbeti za svoj okoliš. Z lopato odkidajte sneg iz hišnega dovoza, če pa želite to zimsko dejavnost opraviti enostavneje, potem se odločite za nakup freze. Z njo bo kidanje snega postalo pravi užitek!

Ko zadnji sneg skopni, je priporočljivo da vse tlakovane površine temeljito očistite. Ne boste verjeli koliko smoga se nabere skozi mrzlo zimo na površinah okoli hiše. Z visokotlačnimi čistilniki boste imeli hitro in učinkovito očiščene tlakovce, kjer boste kmalu lahko postavili vrtno garnituro in uživali v novi sezoni lepega in toplega vremena.

Skrb za gozd in naravo je v današnjem času onesnaževanja izredno pomembna. Zato ponujamo opremo in orodje za domače ali poklicne gozdarje. Da pri delu ne bo prišlo do poškodb, se zato primerno opremite in k delu pristopite z zbrano glave ter brez hitrice.

Število artiklov v primerjavi 0 Primerjaj
Število artiklov v primerjavi 0 Primerjaj