Merkurjev vrtni vodič


Kategorije

BREZPLAČNA DOSTAVA

pri nakupu v Spletnem centru Merkur nad 40 €

NAKUP NA OBROKE

hitro, enostavno in brez stroškov odobritve

MERKURJEVA KARTICA ZAUPANJA

ob predložitvi Merkurjeve kartice zaupanja se nakupi seštevajo


VRTRASTLINEGOZDARSTVOZEMLJALONCIKORITAORODJEKOSILNICEOPREMASTROJISADJARSTVOSEMENAGNOJILAŽIVALIPOHIŠTVOČISTILNIKIIGRALAKMETIJSTVOžagegugalnicekompostnikisodizelenjavazalivanjerazpršilnikiškropilnicezalivalkečrpalkelopategrabljekrampimotikevileresekosesrpiškarjerahljačifrezedrobilnikimultikultivatorjidišavnicepastivrvisadjemlinistiskalniceverigesekirestolimizeklopiležalnikiblazinesenčilačebulicepometalnitrampoliniorhidejeinsekticidijagoderibezborovnicevrtniceribnikbazenigrmovniceVINOGRADNIŠTVOVISOKOTLAČNI

Vrt in okolica

Kaj je lepšega kot imeti domač park, skozi katerega se lahko sprehodiš, kjer nabereš nove energije in uživaš v njegovem razvoju. Ta je lahko sestavljen iz cvetočih rastlin, grmičkov, listavcev ali iglavcev, sadnih dreves ali pa zelenjavnega vrta. Oblikujte ga tako, kot si sami želite in v čemer najbolj uživate.

Za lepo okrašeno balkonsko ograjo ali okensko polico poleg rastlin potrebujete tudi nove lonce ali korita. Jim želite dodati svoj stil in osebnostno noto? Potem izberite glinene lonce, ki so enostavni za prebarvanje z akrilnimi barvami in lakom, ki bo nudil daljšo obstojnost barve. Nanje dodajte še različne motive s pomočjo servietne tehnike in vsi si bodo želeli lonce, kot jih imate vi. Lonci so tudi odlična nadomestitev zelenjavnega vrta, če zanj nimate dovolj prostora. Veliko zelenjave je danes prilagojene tako, da je sposobna rasti tudi na vašem balkonu.

Poleti je potrebno poskrbeti za ustrezno količino vode, ki jo namenite bodisi zelenici, cvetlicam ali zelenjavi. Da vam to vrtno opravilo ne bo vzelo preveč časa, si izberite enega izmed razpršilnikov, ki omogočajo enakomerno zalivanje površine.

Naj opravila potekajo gladko in hitro s pomočjo vrtnih orodij. Cvetlično orodje je bolj priročnih dimenzij in oblik, ostalo orodje (lopate, krampi, vile, motike) pa omogoča kakovosten oprijem in enostavno opravilo tudi pri težjih obremenitvah.

Poskrbite za vaš sadovnjak ali vinograd. Vsako sezono je potrebno obrezati drevje, saj boste le tako uživali v sladkih sadežih. Te pa skrbno nabirajte v pletene košare. Sočne sadeže predelajte v še bolj okusne napitke. Ob domačem vinu se poveselite s prijetno družbo prijateljev. Za ustrezno shranjevanje uporabite pletenke.

Vašo zeleno okolico popestrite z lesenimi ograjnimi elementi, tlakovci in robniki, betonskimi ploščami ali kamnitimi izdelki. Vrtna hiška je odlična izbira za pospravljanje orodja ali zavetje za prijetno druženje ob slabem vremenu. V svoj »raj« povabite prijatelje in skupaj uživajte v prijetnem razgledu, omamnih vonjavah, ter okusnih jedeh izpod betonskega kamina. Preglejte naše nasvete o ureditvi okolice in se kar sami lotite del. Ugotovili boste, da je s kančkom vztrajnosti in nekaj triki, možno narediti zavidljivo lepe izdelke. Ker boste mojster vi, pa boste prihranili pri stroških.

Tudi v času zime je potrebno poskrbeti za svoj okoliš. Z lopato odkidajte sneg iz hišnega dovoza, če pa želite to zimsko dejavnost opraviti enostavneje, potem se odločite za nakup freze. Z njo bo kidanje snega postalo pravi užitek!

Ko zadnji sneg skopni, je priporočljivo da vse tlakovane površine temeljito očistite. Ne boste verjeli koliko smoga se nabere skozi mrzlo zimo na površinah okoli hiše. Z visokotlačnimi čistilniki boste imeli hitro in učinkovito očiščene tlakovce, kjer boste kmalu lahko postavili vrtno garnituro in uživali v novi sezoni lepega in toplega vremena.

Skrb za gozd in naravo je v današnjem času onesnaževanja izredno pomembna. Zato ponujamo opremo in orodje za domače ali poklicne gozdarje. Da pri delu ne bo prišlo do poškodb, se zato primerno opremite in k delu pristopite z zbrano glave ter brez hitrice.

Število artiklov v primerjavi 0 Primerjaj
Število artiklov v primerjavi 0 Primerjaj