Brezplačna dostava pri spletnem nakupu nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka pri spletnem nakupu v 30 dneh
Brezplačen osebni prevzem - Click & Reserve

Merkurjeva kartica zaupanja

Navigacija
mkz

Merkurjeva kartica zaupanja je namenjena vsem našim zvestim kupcem, ki svoje nakupe redno opravljate v Merkurju.

Z njo zbirate nakupe, kateri vam prinešejo bone za popust imetnike kartice pa lahko naše izbrane izdelke kupujete po posebnih akcijskih cenah.

Merkurjeva kartica ugodnosti uporabnikom omogoča:

 • Nakupi se ob predložitvi Merkurjeve kartice zaupanja seštevajo. Zabeležimo gotovinske nakupe in vse negotovinske nakupe, nakupe na obroke in nakupe s plačilno-kreditnimi karticami.
 • Ob koncu vsakega obračunskega obdobja seštejemo vse vaše nakupe z Merkurjevo kartico zaupanja in vam obračunamo ter izdamo bon za popust.
 • Ugodnosti iz naslova Merkurjeve kartice zaupanja ni možno pridobiti, kadar gre za plačilo predračuna vgradnje, ponudbe, akontacije, plačilo varščine, ob nakupu tobačnih izdelkov in nakupu darilnih kartic Merkur ter drugih akcijah ali aktivnostih, kjer je to posebej opredeljeno.
 • Nakupi se na kartici seštevajo samodejno.
 • V okviru akcije "Pokaži in prihrani" pa imate na voljo izbrane izdelke po izjemno ugodni ceni, ob predložitvi Merkurjeve kartice zaupanja.

Kako lahko pridobite Merkurjevo kartico zaupanja?

Merkurjevo kartico zaupanja lahko brezplačno pridobi fizična oseba, starejša od 18 let, razen podjetnik, kot ga definira ZGD-1. Samostojnim podjetnikom se Merkurjeva kartica zaupanja torej ne izdaja.

Postopek pridobitve kartice je enostaven. Pristopni obrazec je v priloženem pdf dokumentu, na voljo pa je tudi na informacijskih pultih v vseh Merkurjevih trgovskih centrih.

Izpolnite priloženi dokument in ga predajte osebi na glavnem informacijskem pultu, ki bo vaše podatke vnesla v sistem. Sledil bo izpis in podpis Pristopne izjave.
Po podpisu prejmete komplet kartic (eno osnovno in tri pomanjšane kartice). Kartica se takrat tudi aktivira in je pripravljena za uporabo.

Pridobitev in uporaba kartice ni možna v franšiznih prodajalnah.

Do kartice v 3 korakih

Trgovski center

1. Obiščite najbližji trgovski center.

Izpolni obrazec

2. Na info pultu izpolnite obrazec.

Kartica zaupanja

3. Dobite kartico.


Seštevanje nakupov

Nakupi se ob predložitvi Merkurjeve kartice zaupanja seštevajo. Zabeležimo gotovinske nakupe in vse negotovinske nakupe, nakupe na obroke in nakupe s plačilno-kreditnimi karticami.

Večji nakup šteje več!

Ob koncu vsakega obračunskega obdobja seštejemo vse vaše nakupe z Merkurjevo kartico zaupanja in vam obračunamo ter izdamo bon za popust po spodnji lestvici.

Ugodnosti iz naslova Merkurjeve kartice zaupanja ni možno pridobiti, kadar gre za plačilo predračuna vgradnje, ponudbe, akontacije, plačilo varščine, ob nakupu tobačnih izdelkov in nakupu darilnih kartic Merkur ter drugih akcijah ali aktivnostih, kjer je to posebej opredeljeno.

Oblikovali smo štiri obračunska obdobja, ko preverimo zneske nakupov in pošljemo bom v ustrezni protivrednosti.

Obračunska obdobja so:

 • I. od 1. januarja do 31. marca,
 • II. od 1. aprila do 30. junija,
 • III. od 1. julija do 30. septembra,
 • IV. od 1. oktobra do 31. decembra.

Najmanjša vrednost, na podlagi katere vam izdamo bon za popust, je 400 €. Nakupe, manjše od 400 €, prenesemo v naslednje četrtletje, največ za obdobje enega leta. Vsak nakup pri seštevkih za izdajo bona upoštevamo enkrat.

Prejeti bon ni unovčljiv pri nakupu:

 • tobačnih izdelkov,
 • storitev,
 • z vgradnjo,
 • po ponudbi,
 • kartic za mobilne telefone in
 • darilnih kartic.

 

Bon se ne sešteva z ostalimi kuponi oz. boni. Bon ni unovčljiv v franšiznih prodajalnah in Spletnem centru Merkur.

Znesek nakupa z bonom mora biti večji ali enak od vrednosti bona. Vrednost unovčenega bona se ne šteje v vsoto nakupov za naslednje obračunsko obdobje. Bon je možno unovčiti do datuma navedenega na bonu. Po tem datumu unovčenje ni možno.

V primeru višje sile ali tehničnih težav, ki ovirajo nemoteno delovanje računalniškega oz. telekomunikacijskega sistema, Merkur imetnikom za čas sistemskih motenj žal ne more zagotoviti koriščenja ugodnosti iz naslova MKZ kartice.


Pogosta vprašanja in odgovori


Splošni pogoji


Kontakt

Imate v zvezi z Merkurjevo kartico zaupanja vprašanje, predlog, pohvalo ali pripombo? 

Zaupajte nam:

 • na tel. št. 04 258 80 01 (vsak delavnik od 7.30 do 15.30)
 • po e-pošti