• Natisni

Toplotne črpalke

Za sanitarno vodo

Za ogrevanje

V akciji
  1.  
Spletni nakup
  1.  
Primerjaj (0)
na stran
Prikazanih 1 do 9 izdelkov od 13
1 2
Akcija
TOPLOTNA ČRPALKA GORENJE TČ 300-1 ZCR VODENI ZRAK
-9%

TOPLOTNA ČRPALKA GORENJE TČ 300-1 ZCR VODENI ZRAK

Cena: 1.649,99 €

Akcijska cena: 1.499,99 € /KOS

Brezplačna dostava!

Popust: 150,00 €

Akcija
TOPLOTNA ČRPALKA GORENJE SPLIT 200 G

TOPLOTNA ČRPALKA GORENJE SPLIT 200 G

Cena: 1.084,99 €

Akcijska cena: 884,99 € /GRN

 

Popust: 200,00 €

Podrobnosti
Akcija
TOPLOTNA ČRPALKA GORENJE SPLIT 300 G

TOPLOTNA ČRPALKA GORENJE SPLIT 300 G

Cena: 1.204,99 €

Akcijska cena: 1.004,99 € /GRN

 

Popust: 200,00 €

Podrobnosti
na stran
Prikazanih 1 do 9 izdelkov od 13
1 2

Toplotne črpalke

Kaj je lahko hujšega, kot da vas v hiši zebe ali da je neznosno vroče? Sprehodite se skozi Merkurjeve kategorije, kjer vam ponujamo vse potrebne naprave za čim bolj prijetno bivanje v vaši starem ali novem domu. Prav tako pa ne želimo, da bi zaradi ogrevanja ali hlajenja prostora trpela vaša denarnica.

Toplotna črpalka deluje kot klimatska naprava, ki hladi ali ogreva prostore. Toploto pridobi iz zemlje, vode ali zraka in jo prenese v želene prostore. Toplotna črpalka greje pri nizkih temperaturah in hladi pri visokih. Toplotne črpalke omogočajo velike prihranke in ponujajo energetsko najbolj učinkovit način, ki zagotavlja hlajenje in ogrevanje z uporabo obnovljivih virov toplote v naši okolici. Zrak, voda in zemlja vsebujejo koristno toploto, ki se nenehno obnavlja in s pomočjo toplotno črpalke lahko toploto dvignemo na temperaturo, da segreje naš dom ali drug objekt.
Toplotne črpalke imajo v primerjavi z jedrsko energijo za proizvodnjo električne energije in uporabo fosilnih goriv boljši in večji izkoristek. Z njimi lahko segrevamo prostore, sanitarno vodo in hlajenje v različnih tipih zgradb.

V Merkurjevi ponudbi so na voljo toplotne črpalke za sanitarno vodo, ki jo ogrevamo za gospodinjske potrebe, zaradi hladilnega učinka pri delovanju pa jih lahko uporabimo tudi za hlajenje v kleteh. Črpalke za sanitarno vodo toploto odvzemajo okoliški vodi, zraku ali zemlji in s pomočjo dodatne električne energije segrevajo vodo. Toplotne črpalke za ogrevanje in sanitarne vode morajo biti usklajene s celotnim ogrevalnim sistemom in virom toplote, da bodo delovali po pričakovanjih.

Nekatere toplotne črpalke za ogrevanje lahko ogrevajo tudi sanitarno vodo, saj imajo vgrajeno avtomatiko za segrevanje vode ali integriran bojler. Za namestitev toplotne črpalke so potrebne višje investicije, ki so odvisne od moči toplotne črpalke, tehnologije izvedbe in izbranega vira toplote. Poleg sodijo tudi stroški namestitve in povezave z ogrevalnim sistemom, pri zajemu toplote iz kamenin ali podtalnice pa je poleg treba prišteti še zemeljska in rudarska dela.

Preverite nasvete za ogrevanje, ki vam bodo pomagali do učinkovitega ogrevanja vašega doma. 

Število artiklov v primerjavi 0 Primerjaj

BREZPLAČNA DOSTAVA

pri nakupu v Spletnem centru Merkur nad 40 €

NAKUP NA OBROKE

hitro, enostavno in brez stroškov odobritve

MERKURJEVA KARTICA ZAUPANJA

ob predložitvi Merkurjeve kartice zaupanja se nakupi seštevajo

Možnosti nakupovanja

Cena

0 € 4918 € 0 € do 4918 €

BLAGOVNA ZNAMKA

  1. AIRWELL (1)
  2. COOLWEX (3)
  3. GORENJE (8)
  4. LENTHERM (1)

Primerjava izdelkov

Nimate izbranih izdelkov za primerjavo.