Lesena vhodna vrata

Filtriraj
Izdelek je potrebno prevzeti osebno v trgovskem centru
799,99 €
Več
Izdelek je potrebno prevzeti osebno v trgovskem centru
799,99 €
Več
Filtriraj

Lesena vhodna vrata

Lesena vhodna vrata so še vedno najbolj priljubljena vrsta vhodnih vrat med kupci. Lesena vhodna vrata so narejena iz večslojnega ter kvalitetnega lesa. Zelo pogosto pa vidimo tudi lesena vhodna vrata za stanovanje v bloku - gre za ojačana in dodelana notranja vrata, ki so narejena iz iverne plošče.

Prednost lesenih vhodnih vrat

    • Lesena vhodna vrata nudijo izredno dobro zvočno in toplotno izolacijo.
  • Preprečujejo prepih.
  • Omogočajo možnost večtočkovnega zaklepanja in s tem večjo varnost.
  • Stekleni dekorativni elementi, na določenih vratih, so zvočno in toplotno izolirani.

Lastnosti lesa

  • Les je vzdržljiv material z dolgo življenjsko dobo, ki ne podleže rji tako kot ji lahko kovinska vhodna vrata.

Vrste lesa

Za  izdelavo vhodnih lesenih vrat obstaja veliko tehnologij, spodaj vam predstavljamo vrste lesa za izdelavo masivnih lesenih vhodnih vrat. Moderna lesena vrata imajo drugačne tehnologije izdelave in

zato tudi drugačne fizične lastnosti.

 

Za lesena zunanja vrata lahko izberete različne vrste lesa. Poseben pečat pa jim dajo tudi detajli iz kvalitetnega kaljenega stekla in aluminija. Na voljo je:

  • Smrekov les, ki je najpogostejša izbira kupcev, predvsem zaradi svoje ugodne cene in dobrih karakteristik. Smreka je izredno lahek les, ki se ga zlahka oblikuje, vzdržuje in barva.
  • Jelša ravno tako sodi med cenovno zelo dostopne vrste lesa. Njen les ima zelo enakomerno obarvanost z rdečkasto-oranžnim podtonom in nežnim vzorcem. Les jelše je mehkejši od smrekovega lesa, zato je pri njegovi uporabi potrebno posvetiti nekaj pozornosti na udarce in dobro zaščito pred vlago.
  • Mahagonij je sicer nekoliko redkejša izbira pri kupcih, vseeno pa nas navdušujejo njegove čudovite barve in vzorci. Mahagonij je izredno čvrst les, odporen na žuželke, vlago, gnitje in plesen. Mnogi se odločijo za mahagonij ravno zaradi razmerja med izredno trdnostjo lesa in njegovo relativno ugodno ceno.
  • Oreh je zagotovo prva izbira vseh, ki obožujejo temne barve. Pritegnila vas bo njegova skoraj črna obarvanost, ki jo spremljajo izraziti vzorci. Oreh je izredno trd in težak les, z neverjetno vzdržljivostjo.

Vzdrževanje lesenih vhodnih vrat

Ob pravilni negi lesenih vhodnih vrat, vam bodo le-ta dobro služila še mnogo let. Med manjša vzdrževalna dela sodijo občasno čiščenje umazanije in brušenje robov, če so se med uporabo poškodovali. Poleg omenjenega, je včasih potrebno tudi podmazati ležaje vrat, pri čemer vam priporočamo uporabo tehničnih sprejev.

Zaščita lesa

Za zaščito lesa lahko uporabite različne temeljne premaze in impregnacijska sredstva, s katerimi boste preprečili vdor vlage med pore v lesu in ga zaščitili pred gnitjem in plesnijo. Olje za les pa bo poskrbel, da bodo vaša vhodna vrata ponovno zasijala v vsej svoji lepoti.

Are Your Sure?

Exit