Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Plinski kuhalniki

Izdelkov, ki ustrezajo izbiri, ni mogoče najti.

Nasveti

Rečeno 
storjeno

V Merkurju vam pomagamo pri iskanju in izbiri najboljše rešitve za vaš dom. Zagotavljamo vam celovito storitev, od ideje do realizacije.

Ceneje z Merkurjevo 
kartico zaupanja

Več nakupov opravite pri nas, več prihranite. Poleg tega vam nudimo ekskluzivne prihranke na izbrane izdelke in prilagojeno ponudbo.

Nakup klime 
z montažo

Pri nakupu z montažo prihranite, saj je DDV samo 9,5 %.

Plinski kuhalniki so odlični sopotniki na avanturah v naravi, kampiranju in celo vrtni zabavi oz. vikendu. Kakovostni plinski kuhalniki vas bodo razveseljevali s svojo funkcionalnostjo še vrsto let. Zagotovo pa bodo postali glavni del kuhinjske opreme za preživljanje pros... Več

Plinski kuhalniki

Plinski kuhalniki so odlični sopotniki na avanturah v naravi, kampiranju in celo vrtni zabavi oz. vikendu. Kakovostni plinski kuhalniki vas bodo razveseljevali s svojo funkcionalnostjo še vrsto let. Zagotovo pa bodo postali glavni del kuhinjske opreme za preživljanje prostega časa na prostem.

Prednosti plinskih kuhalnikov

 • Za delovanje ne potrebujejo električne vtičnice, zato so odlična rešitev, kadar pride do izpada elektrike.
 • Postavite jih lahko na katerokoli ravno površino.
 • Plinski kuhalniki so odlični za pripravo toplih obrokov med kampiranjem, na vikendu, v študentskih stanovanjih in manjših domovih s prostorsko omejitvijo.
 • Enostavna uporaba in prenašanje.
 • Majhna velikost plinskega kuhalnika je zelo praktična, saj jih lahko pospravite kamorkoli.
 • Plinski kuhalniki imajo nizko težo, ki se giblje med 1,5 kg in 2,6 kg. Zato jih lahko vzamete s seboj tudi na daljše pohodniške izlete.
 • Služijo lahko kot dodatna kuhalna površina.

Lastnosti plinskih kuhalnikov

Plinski kuhalniki se med seboj razlikujejo v nekaterih lastnostih in funkcijah, ki so predstavljene v nadaljevanju. Med nakupovanjem pa ne pozabite na dodatke za štedilnik in ostale kuhinjske pripomočke.

Kuhalne plošče

Pri nakupovanju plinskega kuhalnika lahko izbirate med različnimi števili kuhalnih površin s premerom 20 cm. Plinski kuhalnik ima lahko od ene do treh kuhalnih površin, vsaka pa ima svoje prednosti.

 • Plinski kuhalnik z eno kuhalno površino je manjši in lažji za prenašanje.
 • Na kuhalniku z dvema ali več kuhalnimi površinami pa lahko hkrati kuhate večjo količino hrane.

Pred nakupom pretehtajte katere lastnosti so vam pomembnejše:

 • Za koliko ljudi boste največkrat kuhali?
 • V kakšnih pogojih boste plinski kuhalnik uporabljali?

Ohišje

Ohišje plinskega kuhalnika je narejeno iz kvalitetne in vzdržljive kovine, ki je odporna na udarce, praske in druge vrste poškodb. Večini kuhalnikov pa je priložen tudi emajliran pokrov, ki omogoča enostavno in varno shranjevanje. Pokrov pa nudi tudi dodatno zaščito pred vetrom, ki bi lahko oviral vaše kuhanje.

Varovalo

Nekateri plinski kuhalniki imajo dodano tudi varovalo, ki preprečuje nastanek nesreč s plinsko bombo ali kaseto.

Vzdrževanje plinskih kuhalnikov

Plinski kuhalniki za svoje delovanje potrebujejo kartuše v katerih je plin ali pa povezavo na plinsko bombo preko priključka za plin. Plinske kartuše in bombe so lahko polnjene z različnimi gorivi:

 • Utekočinjen naftni plin.

Pred nakupom plinske kartuše in plinske bombe v priloženih navodilih preverite, katero vrsto plina priporoča proizvajalec plinskega kuhalnika. Če boste plinski kuhalnik povezovali na plinsko bombo, pa preverite, da se bo priključek za plin na kuhalniku ujemal s cevjo.

NASVET: Kadar plinskega kuhalnika ne boste uporabljali dlje časa, odstranite plinsko kaseto oz. prekinite povezavo med kuhalnikom in plinsko bombo.

Čiščenje plinskih kuhalnikov

Čiščenje plinskih kuhalnikov je skrajno enostavno in se ne razlikuje od čiščenja njihovih večjih različic, tj. klasičnih plinskih kuhalnih plošč za katere zadostuje uporaba vlažne čistilne krpe ali pa gobice in detergenta za pomivanje posode.

Manj
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01

Filtriraj izdelke

Seznam želja