Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Hranilniki vode

Nasveti

Rečeno 
storjeno

V Merkurju vam pomagamo pri iskanju in izbiri najboljše rešitve za vaš dom. Zagotavljamo vam celovito storitev, od ideje do realizacije.

Ceneje z Merkurjevo 
kartico zaupanja

Več nakupov opravite pri nas, več prihranite. Poleg tega vam nudimo ekskluzivne prihranke na izbrane izdelke in prilagojeno ponudbo.

Nakup klime 
z montažo

Pri nakupu z montažo prihranite, saj je DDV samo 9,5 %.

Hranilniki toplote so namenjeni kot dopolnilo za vse ogrevalne naprave, kot so kotli na trda goriva, toplotne črpalke, solarni sistemi, plinski kotli in kotli na pelete. Zalogovniki so omogočajo optimalno izkoriščanje energije in varčnejše ogrevanje. Lahko se uporabijo kot centri z... Več

Hranilniki vode

Hranilniki toplote so namenjeni kot dopolnilo za vse ogrevalne naprave, kot so kotli na trda goriva, toplotne črpalke, solarni sistemi, plinski kotli in kotli na pelete. Zalogovniki so omogočajo optimalno izkoriščanje energije in varčnejše ogrevanje. Lahko se uporabijo kot centri za združevanje toplotnih virov ali opravljajo funkcijo povečanja volumna vode ali ogrevanje sanitarne vode in prenos toplote z enega medija na drugega.

Ogrevalne naprave imajo v večjem delu ogrevalne sezone odvzem toplote manjši od 50%, to pa pomeni manj učinkovito zgorevanje in nastajanje škodljivih snovi. Če peči povežete na zbiralnik toplote, bo akumuliral presežno toploto, s tem pa boste ogrevali bolj gospodarno.

Z uporabo zalogovnika boste boljše izkoristili obstoječ vir ogrevanja in dosegli večje ugodje pri ogrevanju. Brez zalogovnika se naprave pogosto izklapljajo, izklapljanje in vklapljanje gorilnika pa ni zaželeno, saj se poveča poraba kuriva in onesnaževanje okolja.

V Merkurjevi ponudbi so na voljo ležeči ali pokončni kombinirani zalogovniki tople vode. Grelniki imajo vgrajene termometre in elektrogrelce z regulacijo. Izberete lahko tudi solarni grelnik, ki je izdelan iz kvalitetnega jekla in primeren za ogrevanje tople sanitarne vode, služi pa kot podpora ogrevanju.

Hranilnike uporabite za shranjevanje in pripravljanje tople vode za čas, ko so potrebe po topli vodi največje in jo pripravite takrat, ko je na razpolago dovolj energije. Zalogovnike uporabljamo v ogrevalnih sistemih na lesno biomaso, solarne sisteme, toplotno črpalko ali ko kombiniramo več virov toplote.

Zalogovniki vzamejo vso energijo iz kotla in drugih virov toplote, v grelna telesa pa ves čas dovajajo le potrebno količino energije. Toplota služi za ogrevanje po več ur, v prehodnem obdobju pa tudi več dni.

Če želite pomoč pri izbiri ogrevalnega sistema, preglejte nasvete Merkurjevih strokovnjakov

Manj
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01

Filtriraj izdelke

Seznam želja