Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Indukcijski

6 izdelkov

INDUKCIJSKI ŠTEDILNIK GORENJE GEIT5C61XPG
Energijska nalepka
INDUKCIJSKI ŠTEDILNIK ELECTROLUX LKI66020AX
Energijska nalepka
INDUKCIJSKI ŠTEDILNIK GORENJE GEIT6C60XPG
Odprema v 24 urah
Energijska nalepka

Nasveti

Rečeno 
storjeno

V Merkurju vam pomagamo pri iskanju in izbiri najboljše rešitve za vaš dom. Zagotavljamo vam celovito storitev, od ideje do realizacije.

Ceneje z Merkurjevo 
kartico zaupanja

Več nakupov opravite pri nas, več prihranite. Poleg tega vam nudimo ekskluzivne prihranke na izbrane izdelke in prilagojeno ponudbo.

Nakup klime 
z montažo

Pri nakupu z montažo prihranite, saj je DDV samo 9,5 %.

Indukcijski štedilniki so ustvarjeni za hiter tempo sodobnega načina življenja, saj z njimi pripravimo obroke znatno hitreje. Ob hitrem pregledu pestre ponudbe pa boste opazili, da se indukcijski štedilniki razlikujejo po številnih lastnostih. ... Več

Indukcijski štedilniki

Indukcijski štedilniki so ustvarjeni za hiter tempo sodobnega načina življenja, saj z njimi pripravimo obroke znatno hitreje. Ob hitrem pregledu pestre ponudbe pa boste opazili, da se indukcijski štedilniki razlikujejo po številnih lastnostih. Nadaljujte z branjem in izvedeli boste, katere funkcije in lastnosti vam lahko ponudijo indukcijski štedilniki.

Zakaj izbrati indukcijski štedilnik?

 • Jedi so z uporabo indukcije pripravljene veliko hitreje kakor z uporabo katerega izmed drugih konvencionalnih načinov kuhanja.
 • Čiščenje indukcijskih štedilnikov je zelo preprosto, ker je celotna kuhalna površina popolnoma gladka.
 • Uporaba indukcije je izredno varna in še posebej primerna za gospodinjstva z majhnimi otroki, saj se štedilnik, ob prekinitvi stika s posodo, nemudoma ugasne in prepreči nastanek poškodb oz. opeklin.
 • Ker indukcijski štedilniki delujejo na elektriko, vam ne bo potrebno kupovati plinskih bomb ali urejati dovoda za plin. Poskrbite le, da boste imeli električno vtičnico dovolj blizu.
 • Ker je prenos toplote na posodo direkten, jedi pa se segrejejo zelo hitro, bodo stroški porabljene energije za pripravo toplih obrokov znatno nižji od preostalih načinov kuhanja, kot so na primer steklokeramične kuhalne plošče ali električne kuhalne plošče.

Kako delujejo indukcijska kuhalne plošče na indukcijskih štedilnikih?

V nasprotju s plinskimi štedilniki, ki za kuhanje uporabljajo toploto, ki jo oddaja plamen, indukcijski štedilniki delujejo z uporabo elektromagneta, ki segreje dno posode. Toplota se iz indukcijske plošče prenese na posodo z električno indukcijo, ki povzroči, da naraste temperatura v vsebini posode. Prenos toplote je neposreden in kontakten, zato se toplotna energija ne izgublja v okolico, kakor se na primer pri kuhanju z ognjem.

 

Ker indukcijska kuhalna plošča deluje preko ustvarjenega magnetnega polja, moramo za kuhanje uporabljati kuhinjsko posodo iz materialov, kot sta lito železo, nerjaveče jeklo in emajl.

Lastnosti indukcijskih štedilnikov

Velikost indukcijskih štedilnikov

Ker ima vsako gospodinjstvo drugačno kuhinjo, so se proizvajalci indukcijskih štedilnikov temu prilagodili in naredili štedilnike v različnih velikostih. Tako lahko izbirate med:

 • Širinami štedilnikov od 50 cm do 60 cm.
 • Standardno višino 85 cm.
 • Standardno globino 60 cm.

Pečica

Vsak indukcijski štedilnik ima tudi pečico, katere lastnosti so:

 • Pečica je lahko večsistemska ali ventilacijska.
 • Na voljo ima lahko večje število funkcij, ki omogočajo različne načine pečenja in peke.
 • Nekatere pečice imajo tiho zapiranje vrat in več slojno steklo, ki preprečuje, da bi se vrata pregrela in bila nevarna na dotik.
 • Indukcijski štedilnik Gorenje pa je svojim pečicam dodal tudi možnost pirolize, ki zelo učinkovito očisti njihovo notranjost.

Timer oz. časovnik

Časovnik je koristna funkcija, ki poskrbi, da se vam ne bo potrebno ozirati na čas. Časovnik lahko nastavite tako, da po pretečenem času začne opozarjati z zvočnim alarmom ali pa samodejno ugasne indukcijski štedilnik in s tem prepreči, da bi se hrana zažgala.

Samodejen izklop

V primeru, da se razlije tekočina po kuhalni površini, imajo nekateri indukcijski štedilniki vgrajen senzor, ki zazna razlito tekočino in nemudoma ustavi delovanje indukcijske plošče ter s tem prepreči poškodbo indukcijske plošče ali posode.

Manj
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01