Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

ME SMART - sistem za upravljanje z energijo

ME SMART - SISTEM ZA UPRAVLJANJE Z ENERGIJO

Spremljajte in optimizirajte električno energijo na objektu.

Povečajte energetsko učinkovitost, ohranite stabilnost omrežja, znižajte stroške porabe električne energije in povečajte samooskrbo.

Neprekinjeno napajanje v
primeru izpada omrežja

Zanesljivo delovanje z
10-letnim jamstvom

Ugodna dobava
električne energije

Paketna ponudba vsebuje: 

Baterijski hranilnik
skupaj z montažo.

Ugodna dobava
električne energije

ME SMART spreminja pogled na rabo električne energije

Energija postaja vedno bolj cenjena in draga dobrina. Če želimo ohraniti udobje svojega načina življenja, moramo spremeniti način porabe energije. Sistem za nadzor in upravljanje z energijo ME SMART počne ravno to. Spreminja dojemanje in krepi ozaveščanje rabe energije.

  • PRIPOMORE K URAVNOTEŽENI RABI ENERGIJE
  • ZMANJŠUJE PORABO ENERGIJE
  • POVEČUJE ENERGETSKO UČINKOVITOST
  • PRIPRAVLJENO ZA DINAMIČNE TARIFE
  • ZNIŽUJE STROŠKE
  • NADZOR IN ANALIZA PORABE ELEKTRIČNIH NAPRAV

5 razlogov zakaj baterijski hranilnik

Samooskrba se z baterijskim hranilnikom poveča za dodatnih 15-25 %

Nadzor in analiza proizvodnje ter porabe električne energije


ME SMART aplikacija bo omogočala nadzor in analizo proizvodnje (v primeru sončne elektrarne, povezane v sistem) ter v vsakem trenutku prikazovala porabo proizvedene električne energije (sončne elektrarne) oz. električne energije prevzete iz omrežja (za objekte, ki niso samooskrbni). 

S podatki, ki jih bo s tem pridobival iz aplikacije bo lastnik sistema, montiranega v elektroinštalacije objekta, pripravljen na dinamične tarife, katerim bo lahko prilagodil uporabo večjih porabnikov elektrike (npr. toplotna črpalka, kuhalna plošča, pečica, likalniki, pomivalni stroj, pralni in sušilni stroji (ali na kratko, vse naprave z grelnimi telesi) z optimizacijo porabe in znižanja konične moči ter stroškov. S tem bo lastnik dosegel tudi višjo samozadostnost in posledično znižal stroške električne energije.

Fleksibilnost funkcij za optimizirano porabo električne energije

Sistem ME SMART združuje napredne funkcije, s katerimi lahko učinkovito optimizirate porabo električne energije tako v gospodinjstvih kot tudi v industriji. Zaradi visokotehnološke modularne zasnove sistema je možno funkcije hitro prilagoditi ali nadgraditi. Z optimizacijo porabe električne energije se poveča energetska učinkovitost, ohranja stabilnost omrežij in znižujejo stroški za končne odjemalce.

Še več prednosti

  • določanje različnih scenarijev glede na potrebe
  • napoved porabe električne energije
  • avtomatizirana poročila
  • zgodovina pretekle porabe
  • prilagoditev cene elektrike po modelu dinamičnega obračunavanja
  • uporaba elektrike iz oddaljene solarne elektrarne

Dobrodošli v svet ZIHER energije!

V našimi ZIHER paketi vas vabimo v svet brezskrbnosti, zanesljivosti in udobja. S paketi vzdrževanja za sončne elektrarne in toplotne črpalke ter našim inovativnim sistemom upravljanja z energijo ZIHER nadzor vam prinašamo priložnost, da izboljšate učinkovitost svojih naprav, obenem pa poskrbimo za vaše udobje, varnost in optimizacijo porabe električne energije. Z našo ponudbo vam zagotavljamo, da je vse "ZIHER zrihtano!".

ZIHER štrom
Kadar se omeni sončna elektrarna, se pojavi naša grafika ZIHER štrom - zagotovljena kakovostna izvedba celotnega projekta, vse od svetovanja o možnostih postavitve modulov, potrebni velikosti solarnega sistema, prilagojeno načrtovanje izvedbe in kakovostna montaža, ureditev vse potrebne dokumentacije za priključitev na električno omrežje, po zaključenem projektu pa strokovno vzdrževanje in servisiranje, sledenje in nadzor delovanja ter zavarovanje in pomoč v primeru jamčevalnih zahtevkov.

ZIHER ohlajeno
Ob klimatskih napravah se prikaže naš ZIHER ohlajeno - popolna rešitev za udobno in učinkovito hlajenje vašega doma, ki vključuje strokovno montažo, kar bo zagotovilo optimalno delovanje in dolgotrajno zanesljivost sistema.

ZIHER toplo
Za toplotne črpalke obljubljamo, da bo ZIHER toplo – priložnost do učinkovite ogrevalne rešitve, ki zagotavlja varnost in udobje. Pri nas boste poleg svetovanja o možnostih postavitve, možnih kombinacijah (zunanje enote, notranje enote, zalogovniki, ..) enot, o ustreznem modelu in proizvajalcu, o višini moči, ki jo bi za vaš tip in stanje objekta potrebovali, načrtovanje celotnega projekta, izvedbo kakovostne montaže ter zagon sistema, nato pa strokovno vzdrževanje in servisiranje.

ZIHER luft
Z našo pomočjo lahko enostavno poskrbite tudi za ZIHER luft - našo rešitev lokalne rekuperacije zraka, ki vam omogoča čist in svež zrak v vašem domu.

ZIHERnadzor (ME SMART)
Za lastnike objektov, večstanovanjske hiše in stanovanj, ki želijo optimizirati uporabo električne energije, smo pripravili sistem upravljanja z energijo, ME SMART, ki bo vaš ZIHER nadzor. S tem prilagodljivim sistemom lahko spremljate in upravljate porabo električne energije, nastavljate časovnike za vklop in izklop naprav, ki so večji potrošniki električne energije, kot so klimatske naprave in baterijski hranilniki npr., ter optimizirate porabo električne energije v skladu z vašimi potrebami - vse to preko aplikacije na vašem pametnem telefonu.

Ne čakajte, stopite v svet ZIHER energije in optimizacije že danes ter uživajte v brezskrbnem bivanju!

SOLAREDGE HOME ZA VEČ ENERGIJE

Spoznajte vrhunske upravljalce domače energije, namenjene fotonapetostni proizvodnji, baterijskemu shranjevanju, z varnostno aplikacijo in rastočo družino pametnih energetskih naprav.

 • Na voljo v enofazni in trifazni izvedbi
 • Popolna rešitev od strehe do omrežja

Z napredno tehnologijo, optimizirano za enosmerni tok, pridobite več energije iz svojih sončnih kolektorjev in shranite več energije v baterijo za napajanje naprav, električnih vozil in zagotavljanje kritične rezerve med izpadi.

 

 • Zagotovite večjo proizvodnjo energije v življenjski dobi sistema 
 • Poenostavite namestitev in zagon z aplikacijo SolarEdge SetApp
 • Povečajte zmogljivost sistema s povezovanjem več baterijskih modulov na pretvornik
 • Brezskrbnost z naprednimi varnostnimi funkcijami

 

VARNOST NA PRVEM MESTU

Sistem vključuje varnostne funkcije, namenjene zaščiti vašega solarnega sistema za zmanjšanje tveganj, povezanih z električnim udarom in požarom.

FLEKSIBILNA NAMESTITEV (NOTRANJA ALI ZUNANJA) NA KLJUČ

Strokovnjaki MERKUR Energije bodo poskrbeli za popolno namestitev in zagon z uporabo

aplikacije, ki prihrani čas namestitve in zmanjša neurejeno ožičenje.

VSE NA ENEM MESTU

svetovanje – namestitev – zagon – servis – garancija – programska oprema – usposabljanje

 

Le 5 korakov do  paketa z baterijskim hranilnikom 

1. V prvem koraku za vas pripravimo informativno ponudbo.

 

2. Sledi strokovni ogled vaše hiše oz. objekta.

 

3. Po uskladitvi sledi podpis pogodbe in ureditev financiranja.

4. Nato uredimo postopek z distributerjem elektroenergetskega omrežja.

 

5. Sledi montaža, priklop na omrežje in zagon naprave.

Pogosta vprašanja

 

Osnovni namen baterijskega hranilnika je shranjevanje električne energije. To pomeni, da lahko hranilnik v enem trenutku polnimo in v drugem praznimo. Slednje lahko izkoristimo na več različnih načinov:

 • Hranilnik lahko polnimo z energijo v času proizvodnje iz sončne elektrarne in praznimo v času, ko sončna elektrarna ne deluje (npr. po sončnem zahodu).
 • Druga možnost je, da hranilnik uporabljamo za zniževanje moči odjema in ga tako polnimo kadar potrebujemo manj moči ter praznimo kadar je potrebujemo več.
 • Tretja možnost je, da hranilnik napolnimo in ga uporabimo kot rezervno napajanje v primeru izpada omrežja.

Sončno obsevanje se preko dneva spreminja. S tem razlogom niha tudi proizvodnja električne energije iz sončne elektrarne. Če privzamemo, da je velikost sončne elektrarne ustrezno dimenzionirana glede na porabo, potem proizvodnja električne energije nekaj časa presega porabo, nekaj časa pa je temu obratno. V času, ko proizvodnja presega porabo, se električna energija namesto v omrežje »pretaka« v hranilnik. Ko proizvodnja električne energije iz sonca pade in potrebujemo več energije, pa se prične hranilnik prazniti in s tem zagotavljati manjko energije iz lastne proizvodnje. Če ne prej, se to zgodi ob sončnem zahodu, kar nam omogoča, da svoj dom ali objekt oskrbimo z električno energijo iz sonca tudi, ko že pade mrak.

Baterijski hranilnik podpira več različnih načinov delovanja, ki se med seboj razlikujejo predvsem glede na prioriteto polnjenja in praznjenja.

 • Zagotavljanje rezervnega napajanja – vsa energija se hrani za primer prekinjenega napajanja iz distribucijskega omrežja, na primer ob nevihtah, ko uporabnik potrebuje rezervno napajanje za določene (pomembne) porabnike v svojem domu. 
 • Možnost samodejnega napajanja – hranilnik se polni kadar proizvodnja iz sončne elektrarne presega porabo ter prazni venomer, ko je proizvodnja manjša od porabe (ne glede na tarifo).  
 • Časovno uravnotežen način delovanja – hranilnik se polni zgolj v času presežne proizvodnje iz sončne elektrarne ter prazni kadarkoli je potrebno (tako v času višje kot tudi nižje tarife) na način, da se optimizira razmerje med stopnjo samooskrbe in konično porabo. 
 • Časovno varčen način delovanja – za razliko od uravnoteženega načina delovanja, se hranilnik v tem načinu lahko polni v času nižje tarife tudi iz omrežja. Prazni se predvsem v času višje tarife, v času nižje tarife pa le toliko, da se sprosti »prostor« za polnjenje z električno energijo proizvedeno iz sončne elektrarne.

Pametni vmesnik hranilnika uporabniku omogoča, da po lastni presoji priključi in daljinsko vklopi ali izklopi do dve napravi v hiši (na primer električni grelnik ali toplotno črpalko) glede na stanje delovanja hranilnika (maksimalni interval je 15 - 20 minut), z namenom ustvarjanja dodatnih prihrankov.  

Način delovanja je možno nastaviti preko mobilne aplikacije. 

To je v prvi vrsti odvisno od naprav, ki so vezane na fazo rezervnega napajanja. Čas rezervnega napajanja pa lahko ponazorimo na primeru žarnic. Brez ponovnega napajanja bi lahko imeli hkrati prižganih 10 100-vatnih žarnic kar 12 ur. Ob tem baterijski hranilnik 10 % električne energije zadrži kot rezervo za varno delovanje sistema. 

Hranilnik Powerwall samodejno zazna izpad napajanja hiše ali objekta iz elektroenergetskega sistema. Ob tem preklopi v način zagotavljanja rezervnega napajanja. Če pride do izpada električne energije v dnevnem času in ima uporabnik nameščeno sončno elektrarno, se baterijski hranilnik še vedno polni z energijo proizvedeno iz sončne elektrarne. 

Namestitev optimalnega število baterijskih hranilnikov je odvisna od specifičnih potreb uporabnika in objekta ter količine električne energije, ki jo želi uporabnik shraniti. Vsaka enota Powerwall sistema maksimira prihranke uporabnika ter mu pomaga pri doseganju zastavljenih ciljev glede ekonomske upravičenosti naložbe.  

Še nimate sončne elektrarne? 

Oglejte si tudi našo ponudbo sončnih elektrarn in si zagotovite preskrbljenost z lastnim, obnovljivim virom električne energije!

V primeru odločitve za sočasno namestitev sončne elektrarne skupaj z baterijskim hranilnikom vam bodo naši strokovnjaki pomagali pri načrtovanju optimalne rešitve tako, da bo zadoščeno vašim potrebam po oskrbi z električno energijo ter, da se vam bo naložba povrnila v kar seda najkrajšem času!

Ostale koristne informacije

Kako postanemo energetsko neodvisni? 

Energetska neodvisnost – besedna zveza, ki v današnjih časih postaja vedno bolj popularna in to ne brez razloga.

Zemlja ima namreč omejeno količino virov energije, ki jih iz leta v leto bolj izkoriščamo. 

Montaža toplotne črpalke.

Montaža toplotne črpalke je ključna za dobro delovanje naprave. Pri montaži toplotne črpalke veliko vlogo igra vrsta toplotne črpalke. Vsaka izvedba toplotne črpalke (zrak-voda, voda-voda, zemlja-voda) ima namreč svoj specifičen postopek montaže.

ZNIŽAJTE STROŠKE ZA ENERGIJO ŽE DANES!

Izpolnite spletni obrazec in pridobite informativno ponudbo.

Svoje povpraševanje lahko oddate tudi po telefonu:

080 8801

Ugodna dobava električne energije

V paket NGEN z baterijskim hranilnikom je vključena dobava električne energije po izjemno ugodnih cenah. Za leto 2021 pa NGEN vsem imetnikom baterijskega hranilnika Powerwall omogoča dobavo 2.000 kWh električne energije po ceni le 0,01 EUR/kWh brez DDV oz. 0,0122 EUR/kWh z DDV.

Virtualna platforma baterijskih hranilnikov

Kako deluje?

Za stabilno delovanje elektroenergetskega sistema je nujno, da sta proizvodnja in poraba energije v vsakem trenutku usklajena. V praksi to predstavlja precejšen izziv, saj je nemogoče popolnoma natančno predvideti obnašanje odjemalcev. S tem razlogom sta proizvodnja in poraba v posameznem trenutku preko dneva večkrat neusklajeni. S preprostimi besedami to pomeni, da je v nekem trenutku električne energije v omrežju bodisi preveč bodisi premalo. V primeru, da je v nekem trenutku električne energije v omrežju preveč, lahko zmanjšamo proizvodnjo ali pa jo shranimo v množico manjših baterijskih hranilnikov, ki so vključeni v sistem. 

Želim izvedeti več o tem ...

Kadar je energije v omrežju preveč, je cena električne energije zelo nizka, zato vam lahko dobavitelj (NGEN) baterijo napolni z energijo po izredno nizki ceni (ne glede na dan v tednu ali čas v dnevu). Za energijo, prejeto na tovrsten način, prav tako ne plačate variabilnega dela omrežnine, ki se sicer obračuna glede na količino iz omrežja prevzete energije. NGEN bo tako vsem kupcem NGEN paketa z baterijskim hranilnikom, ki bodo vključeni v virtualno elektrarno v letu 2021 dobavil do 2.000 kWh električne energije po ceni le 0,01 EUR/kWh brez DDV oz. 0,0122 EUR/kWh z DDV!

Ne, vključenost baterijskega hranilnika v virtualno platformo zalogovnikov nikakor ne degradira samega baterijskega hranilnika. Le-ta se napolni le toliko in le tolikokrat, da zadosti vašim potrebam, s to razliko, da se polni prioritetno takrat (ne pa zgolj takrat), ko je energije v omrežju preveč. Hranilnik se nikoli ne uporablja na način, da bi ta oddajal energijo v omrežje.

Tehnični podatki baterijskega hranilnika Powerwall

 • Uporabna kapaciteta: 13,5 kWh 
 • Globina izpraznitve: 90 %
 • Izkoristek: 90 % 
 • Moč: 7 kW največ/5 kW obratovanje 
 • Mere (d/š/g): 1150/753/147 mm 
 • Podprti načini delovanja: 
  • samodejno napajanje iz sončne elektrarne,
  • rezervno napajanje v primeru izpada električne energije, 
  • samostojno napajanje brez priključitve na omrežje za primere, kjer ni možen priklop na električno omrežje
 • Razširljivost: možnost povezave do 10 Powerwallov v enoten sistem
 • Temperaturno območje delovanja: -20 °C do 50 °C 
 • Garancija: 10 let (min 70 % kapacitete po 10 letih delovanja) 
 • Teža: 114 kg 
 • Montaža: talna ali stenska, v notranjih prostorih ali na prostem 
 • Certifikati: v skladu z mednarodnimi standardi in standardi energetskega omrežja 

ZNIŽAJTE STROŠKE ZA ENERGIJO ŽE DANES!

Izpolnite spletni obrazec in pridobite informativno ponudbo.

Svoje povpraševanje lahko oddate tudi po telefonu:

080 8801

NEPOVRATNA SREDSTVA IN UGODNE
MOŽNOSTI FINANCIRANJA

Ugodno financiranje na obroke

Za nakup Merkurjeve sončne elektrarne vam omogočamo različne oblike obročnega odplačevanja z nizko obrestno mero in ročnostjo odplačila vse do 20 let!

Pri tem vse kar je le možno uredimo za vas na enem mestu!

Subvencije Eko sklada

Eko sklad je z dnem  4. 3. 2022 zaključil Javni poziv za pridobitev nepovratne finančne spodbude za izgradnjo samooskrbnih sončnih elektrarn, 25. 3. 2022 pa še Javni poziv za pridobitev nepovratne finančne spodbude za vgradnjo toplotnih črpalk za ogrevanje. Trenutno ni znano, kdaj bo objavljen naslednji razpis in kakšen bo.

Več informacij lahko pridobite na spletni strani Eko sklada.


Ostale koristne informacije

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov