S 1.4.2023 stopijo v veljajo novi Splošni pogoji za imetnike Merkujeve kartice zaupanja. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Certifikat zlata bonitetna odličnost

Merkur se s prejemom certifikata Zlata bonitetna odličnost AAA uvršča v sam vrh slovenskega gospodarstva

Prvi tudi v raziskavi priklica in ocenjeni kot najboljša trgovska veriga za dom, vrt, hišo in dvorišče

Naklo, 22. junija 2020 – Merkur trgovina d. o. o. je prejemnik certifikata Zlata bonitetna odličnost AAA. Certifikat, ki ga podeljuje družba Bisnode, temelji na računovodskih izkazih in  dinamičnih kazalnikih podjetij, Zlata bonitetna odličnost pa predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost, saj jo prejmejo podjetja, ki boniteto odličnosti izkazujejo že tri leta zapored. Prejem certifikata tako kaže, da Merkur posluje z vrhunskimi rezultati, je zanesljiv, stabilen, kredibilen in nizko tvegan poslovni partner, hkrati pa napoveduje varno in uspešno poslovanje podjetja v naslednjih dvanajstih mesecih.

 Certifikat Zlata bonitetna odličnost AAA

Je družba Merkur prejela na podlagi aktualne finančne analize za leto 2019. V družbi Bisnode so pregledali več kot 300 dejavnikov iz demografskega in finančnega področja, vključno s plačilnimi navadami in blokadami, in to ne samo poslovanja Merkurja, temveč tudi poslovanja drugih podjetij v isti dejavnosti. Certifikat gre tako v roke samo najbolj kredibilnim podjetjem. Na eni strani tako dokazuje uspešnost finančnih rezultatov, kontinuirano brezhibno poslovanje in vzorno plačilno disciplino, preko njih pa trajnost in stabilnost poslovanja podjetja.

»Doseganje standardov Zlate bonitetne odličnosti AAA za nas pomeni potrdilo kakovosti našega poslovanja in zanesljivosti v odnosu do poslovnih partnerjev, dobaviteljev, bank in kupcev tako v Sloveniji kot tujini, saj je certifikat prepoznan še v dvanajstih drugih državah po Evropi. Je tudi pomemben prispevek h krepitvi ugleda podjetja in dokazuje, da smo si pri našem poslovanju zadali pravo smer delovanja. Verjamemo namreč, da je finančna stabilnost pogoj za uspešno poslovanje in naložbe za razvoj podjetja v prihodnje.,« je izpostavil Blaž Pesjak, generalni direktor Merkurja.

Anita Valjavec, pomočnica generalnega direktorja, je dodala: »Prejem certifikata je sicer odlična motivacija, da bomo tudi v prihodnje skrbeli za uspešnost našega poslovanja in dolgoročno zadržanje certifikata. To lahko dosegamo z odgovornim upravljanjem s sredstvi, rednim spremljanjem lastnega poslovanja, naših denarnih tokov ter dogajanja na finančnih trgih. Poleg tega bomo strateško vlagali v dolgoročni razvoj podjetja. Vse to preko nadaljnjega zagotavljanja odličnih izdelkov, rešitev, storitev in svetovanja našim kupcem, ki temelji na naši več kot 120-letni tradiciji in znanju. Naprej nas namreč žene kultura neprestanega razvoja in želja zadovoljiti potrebe jutrišnjih kupcev.«

Merkur se tako s prejemom certifikata postavlja ob bok najbolj uspešnim podjetjem in dokazuje, da je, kot pravi njihov slogan, tudi pri njihovem finančnem poslovanju »vse urejeno«. Da je vodilni slovenski trgovec v segmentu »naredi si sam« kaže tudi raziskava družbe Mediana, ki je bila izvedena februarja 2020, in Merkur postavlja na prvo mesto priklica ob omembi trgovin »za dom, vrt, mojstre in gradnjo«. Temu pritrjuje še raziskava The Best Buy Award Slovenija, v kateri je bil Merkur glede na mnenje kupcev konec leta 2019 ocenjen kot najboljša trgovska veriga za dom, vrt, hišo in dvorišče. Raziskavo izvaja organizacija Icertias.

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica
Prazniki

Seznam želja