Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Družbena odgovornost


TRAJNOSTNI RAZVOJ

Projekt Za lepšo šolo

Projekt Za lepšo šolo neprekinjeno izvajamo že od leta 2016.  Z njim skozi zabavne ter poučne aktivacije učence spodbujamo k urejanju šolske okolice, vrtičkanju in izdelavi DIY projektov. Zaradi številnih izzivov, ki jih je prinesla šola na daljavo smo tudi letos izpeljali foto natečaj, tokrat na temo samooskrbe, ki je za našo prihodnost izjemno pomembna. Odziv je bil rekorden, saj se je prijavilo kar 72 slovenskih osnovnih šol, ki so poslale svoje navdihujoče fotografije iz narave. Vse sodelujoče šole so prejele semena zelenjave, zeliščnic in cvetlic, kot spodbudo za začetek samooskrbe, paketom pa smo priložili tudi markerje ter učence spodbudili k ustvarjanju trajnostnih označevalcev. Prve 3 fotografije z največ všečki smo za konec nagradili še s sadikami jagod sorte Elan. V podporo samooskrbi in otroški radovednosti smo tako skupaj razdelili 360 vrečk semen in 150 sadik jagod. 

MERKURjeva inicativa Za zelen planet

Nastala je z željo celovitega pristopa k trajnosti. Varovanje okolja, zmanjšanje okolijskih emisij, prihranek in proizvodnja zelene energije so le nekateri izmed korakov, ki jih že danes postopoma uvajamo pri svojem delu. Prepričani smo, da lahko skupaj, z majhnimi koraki, ustvarjamo velike spremembe, s tem pa tudi ohranimo prihodnost slovenskih smučišč. Ste vedeli, da podnebne študije nakazujejo, da do leta 2100 na višini do 1200 metrov – kjer je večina smučišč – snega ne bo več? Iniciativi se je pridružil tudi profesionalni slovenski smučar, Štefan Hadalin, ki bo kot trajnostni ambasador opozarjal in spodbujal, da se trajnosti lotimo dolgoročno in z majhnimi koraki.

Zeleni trgovski center prihodnosti

Trgovski center MERKUR Kranj Primskovo se ponaša z nazivom zeleni trgovski center prihodnosti. V tem centru smo namreč skupaj z Gorenjskimi elektrarnami izvedli vrsto projektov, ki vodijo v energetsko učinkovitost in izrabo obnovljivih virov energije. Gre za prvi tovrstni primer spodbujanja samooskrbe in učinkovite rabe energije v Sloveniji, s katerim kažemo zgled, kako omogočiti ustvarjanje prihrankov in zmanjševanje okolju škodljivih izpustov. Na strehi trgovskega centra že od leta 2012 deluje sončna elektrarna, tako da je vsa proizvedena elektrika namenjena neposredno za potrebe centra. To omogoča 60 % samooskrbo z zeleno električno energijo. Preostalih 40 % pa je zagotovljenih iz bližnjih hidroelektrarn Gorenjskih elektrarn. Že nekaj let je prenovljena tudi razsvetljava centra, s tem smo zmanjšali izpuste toplogrednih plinov za 164 ton letno.


ŠPORT

Ponosni pokrovitelj Odbojkarskega kluba MERKUR Maribor

V MERKURju že več let podpiramo uspehe slovenskih športnikov in tako skozi športne dogodke in uspehe posameznih športnikov, gradimo blagovno znamko. Tudi v letu 2021 smo izkazali podporo Odbojkarskemu klubu MERKUR Maribor kot generalni pokrovitelj. Klub je v pretekli sezoni osvojil naslov državnih prvakov in si s tem omogočil nastop v Ligi Prvakov.

Sponzorstvo smučarja Štefana Hadalina

V letu 2021 smo izkazali podporo slovenskemu smučarju Štefanu Hadalinu, ki je postal tudi MERKURjev trajnostni ambasador iniciative Za zelen planet, v okviru katere opozarja na klimatske spremembe in spodbuja k udejanjanju navad, s katerimi lahko vsakdo pripomore k bolj zelenemu in čistejšemu planetu. »Dejstvo je, da se naše okolje spreminja, da človeški vpliv pušča določene posledice na našem planetu in to je povezano tudi s propadanjem manjših smučišč. To me žalosti, ker vem, da je s tem tudi moj šport, smučanje dostopno manjšim množicam. Tudi sam moram zaradi tega hoditi dlje na trening, recimo v Avstrijo, ker so v Sloveniji enostavno večkrat slabši pogoji. Škoda. Verjamem pa, da kljub vsemu še vedno lahko naredimo spremembo.« Štefan Hadalin, smučar.

Sponzorstvo pokala Vitranc

Pokal Vitranc je več kot le šport. Je tudi druženje in zabava. Veseli nas, da so se letos na prireditev lahko ponovno vrnili gledalci, ki so za najboljše smučarje sveta lahko navijali iz prizorišča v Kranjski Gori. Prireditev smo pospremili s sponzorstvom, na tekmi pa so med gledalci lahko uživali tudi naši poslovni partnerji. Podpora slovenskemu športu je za blagovno znamko MERKUR pomemben del družbene odgovornosti in spodbude k aktivnemu življenjskemu slogu.

Vsesplošna podpora slovenskemu športu

Pri športnih uspehih smo v sezoni 2021 podprli tudi Gimnastično zvezo Slovenije, Kolesarski klub Kranj, Nogometni klub Triglav Kranj, smučarsko skakalni klub Ljubno in smučarko Ano Bucik. Zavedamo se pomena in pozitivnih učinkov, ki jih v naša življenja prinaša šport, zato smo veseli in ponosni, da blagovno znamko MERKUR lahko povezujemo tudi s športnimi uspehi.


Pokroviteljstvo gimnastične zveze Slovenije

MERKUR si kot ponosni pokrovitelj Gimnastična zveza Slovenije prizadeva za boljšo in bolj svetlo prihodnost mladih športnikov ter za uresničitev njihovih sanj. Zavedamo se pomembnosti športne kulture, saj navdaja s toplino, zbližuje in daje upanje. Počaščeni smo, da smo del mozaika, kjer se snujejo enkratna doživetja in ustvarjajo čudoviti spomini.

DOBRODELNOST

Donacija ob otvoritvi TC Črnomelj

Ob svečani otvoritvi trgovskega centra MERKUR Črnomelj smo ravnateljici vrtca Otona Župančiča, Stanki Kure, predali donacijo v višini 2.000 evrov, s katero bo vrtec financiral nakup zunanjega igrala. Ob tem je župan Črnomlja, Andrej Kavšek, povedal: »Veseli me, da smo v okolje dobili trgovino, ki našim občanom ponuja vse, kar potrebujejo za zunanja dela, dom in družino ter v njej najdejo marsikaj, kar bi drugače morali iskati zunaj Črnomlja, v večjih mestih. To, da imamo takšno pestro trgovsko ponudbo v Beli krajini, je resnično velik prispevek h kvalitetnejšemu bivanjskemu okolju občine in tudi širše. Hvala podjetju tudi za radodarno darilo našemu vrtcu, najmlajši bodo neizmerno veseli novega igrala.«

Pomoč Ukrajini

V MERKURju dobrodelne iniciative in namene ter delujemo solidarnostno, zato se pridržujemo pozivu k človečnosti, miru in brezkompromisnem upoštevanju Mednarodnega humanitarnega prava ob zagotavljanju varnosti prebivalcev Ukrajine. Ljudem, ki so se znašli v tem položaju, je potrebno zagotoviti podporo in zaščito. Donacijo v višini 5000 evrov smo poklonili Rdečemu Križu ter humanitarnim delavcem, da lahko nadaljujejo svoje delo in pomagajo najranljivejšim. 

Donacija ob otvoritvi

Pri MERKURju se zavedamo pomembnega vpliva na lokalno skupnost, zato se trudimo, da vsako otvoritev pospremimo tudi z donacijo okolju, v katerem se nahaja naša trgovina. Marca 2021 smo ob otvoritvi prenovljenega trgovskega centra MERKUR Ptuj donacijo v višini 1000 evrov namenili Splošni bolnišnici Ptuj. V času decembrskih praznikov pa smo z donacijo božičnih dreves in novoletnih okraskov razveselili varovance doma upokojencev Kranj in društvu Up, ki pomaga varovancem z različnimi oblikami zasvojenosti.

Družini v stiski v sklopu storitve REČENO STORJENO prenovili kopalnico

V letu praznovanja 125 letnice blagovne znamke smo v MERKURju prenovili tudi kopalnico štiričlanski družini v stiski z mladoletnima otrokoma. V okviru naše dolgoletne storitve REČENO STORJENO, preko katere sodelujemo z mojstri s cele Slovenije, smo se v MERKURju povezali z Botrstvom, združili moči, jih presenetili ter jim olajšali vsakdan. »Radi delamo dobro in v letu našega praznovanja 125 letnice smo se odločili, da tokrat pomagamo preko programa Botrstvo, saj nas je statistika družin v stiski, ki se je v času epidemije še poslabšala, neprijetno presenetila. Ta naša obdaritev je le eden izmed kamenčkov v našem mozaiku družbene odgovornosti, saj smo kot podjetje aktivni na različnih področjih trajnosti in okolja, športa, kot tudi izobraževanja in sodelovanja v lokalnih skupnostih, kjer so prisotni naši trgovski centri

Z donacijo Botrstvu v pomoč mladim pri šolanju na daljavo v času epidemije

S pomočjo donacije 18 rabljenih računalnikov za otroke socialno ogroženih družin smo v podjetju MERKUR pomagali pomoči potrebnim posameznikom, ki jim zaradi nizkih prihodkov ali izgube dohodka starši in skrbniki niso mogli priskrbeti ustrezne opreme. Na ta način smo jim olajšali prehod na šolanje od doma in jim omogočili, da bodo lahko sledili učni snovi ter se v prostem času povezovali s prijatelji. V MERKURju verjamemo v moč drobnih dejanj in hvaležni smo, da lahko s tovrstnimi dejavnostmi pomagamo okolju in ljudem, ki jih je pandemija najbolj finančno prizadela.

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01