Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Merkur trgovina v strateško partnerstvo z NGEN

»V Merkurju verjamemo, da z današnjim podpisom strateškega partnerstva z družbo NGEN dajemo poseben pečat prihodnjemu razvoju na tem področju v Sloveniji, še več, da celo delamo pionirske korake. Predvsem na področju individualnih uporabnikov, pri njihovem ozaveščanju in spodbujanju uporabe naprednih, tudi okolju prijaznejših tehnologij, delamo s takim partnerstvom pomembne inovativne in cenovno dostopne korake tudi pri spodbujanju, na primer, novogradenj ali prenov na področju ogrevalnih sistemov, pri čemer lahko odslej lastniki individualnih hiš za pogon toplotne črpalke vgrajujejo tudi Tesla Powerwall integrirano tehnologijo, ki so jo razvili prav naši slovenski partnerji v Žirovnici, « je izpostavil generalni direktor Merkur trgovina d.o.o. Blaž Pesjak.

Merkurjevi svetovalci bodo pri tem kupcem svetovali, NGEN sodelavci pa vgrajevali baterije v objekte preko Merkurjevega prodajnega programa RečenoStorjeno.

Ker želimo v Merkurju z zgledom učiti in spodbujati k učinkovitejši uporabi energije, tudi v svojih centrih, začenši na parkirišču pred TC Merkur Primskovo, nadaljujemo istočasno tudi z nadgradnjo že obstoječih polnilnic za električne avtomobile. »Tokrat nadgrajujemo polnilnice z dodatnimi Tesla powered by NGEN baterijami, za katere smo prepričani, da jih bomo v Merkurju v prihodnje dolgoročno prav tako tudi prodajali,« še dodaja Pesjak, ki je med drugim napovedal tudi nadaljevanje optimizacije porabe električne energije v posameznih Merkur centrih in nadaljevanje postavitev sončnih elektrarn na strehah njihovih trgovskih centrov – takšne že imajo za lastno porabo na strehi TC Primskovo in TC Hudinja. Načrtujejo še postavitev SE na objektih TC Maribor, TC Murska Sobota, TC Litija in TC Hudinja. Če se bo projekt za montažo baterij Tesla izkazal na pilotnem projektu kot ekonomsko upravičen, pa bodo s podobnimi implementacijami nadaljevali tudi po ostalih TC.

Direktor NGEN d.o.o. Roman Bernard je ob tem pojasnil, da hranilnik električne energije Tesla Powerwall,  v velikosti navadnega radiatorja, za katerega so z ekipo tehničnih strokovnjakov v Žirovnici razvili integracijsko platformo, preko katere bodo kupci lahko sodelovali na izravnalnem trgu, omogoča enostavno nadgradnjo do 10 enot na GW 135kWh/50kW, inteligentna oprema pa omogoča nadzor celotnega objekta z mobilno aplikacijo. »Vzdrževanje in montaža sta enostavna, ob 10 letni garanciji je možno tudi netiranje porabe in proizvodnje, rezervno napajanje v primeru izpada električne energije, zmanjšanje konične porabe ob vključenosti v agregacijsko shemo NGEN omogoča sodelovanje na energetskih trgih tako, da se ta lahko polni avtomatsko preko te platforme v času energetskih viškov na energetskem trgu, ki so običajno posledica neusklajene proizvodnje in porabe, predvsem obnovljivih virov.  Posledično je dosežena cena dobave električne energije v baterijo v takšnem času bistveno nižja za lastnika Powerwall baterije. Pametni vmesnik omogoča, da po presoji posameznik priključi tudi do dve napravi v hiši  električni grelnik ali toplotno črpalko), ki jih lahko v času nedelovanja ali delovanja vključimo ali izključimo, z namenom ustvarjanja dodatnih prihrankov. Ob uporabi na primer električnega avtomobila je z pametnim vmesnikom na Powerwall-u  že pripravljena možnost nadgradnje enakega koriščenja tudi avtomobilske baterije,« je še izpostavil Bernard ob podpisu strateškega partnerstva z Merkurjem.

Fotoreportaža z novinarske konference

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01

Seznam želja