Brezplačna dostava nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Za lepšo šolo

12. 06. 2023

Projekt Za lepšo šolo: Okrasne rastline in semena za rekordnih 99 slovenskih osnovnih šol

MERKURjev projekt Za lepšo šolo (ZLŠ) se je letos prijavilo rekordno število osnovnih šol kar 99. Vse sodelujoče šole smo nagradili s paketom semen okrasnih rastlin. Po celotni Sloveniji bo zadišalo v okolici šol, saj je bilo razdeljenih kar 495 paketov semen. 

Prve tri fotografije z največ všečki pa so skupaj prejele še 180 sadik nageljnov.

Projekt neprekinjeno razveseljuje osnovnošolce že od leta 2016 in z vztrajnostjo mentorjev in učencev preživel tudi hibridne načine šolanja, kar dokazuje, koliko je priljubljen.

S projektom Za lepšo šolo veliko pripomore k povezavi mladih z naravo.

Tokrat je projekt potekal na temo okrasnih rastlin. Učenci in učenke so s pomočjo mentorjev poslali na natečaj navdihujoče fotografije narave. Mentorji poudarjajo, da so izjemnega pomena vsi projekti, ki mlade spodbujajo k opazovanju narave in sobivanju z njo. 

Na letošnjem natečaju Za lepšo šolo, ki je del MERKURjeve trajnostne iniciative in učence spodbuja k urejanju šolske okolice, vrtičkanju in izdelavi DIY projektov, je prvič zmagala OŠ n. h. Maksa Pečarja. Svojo zmago pa so Črnučani utrdili še s tretjim mestom. 

Avtorica zmagovalne fotografije je Lina Jelančič s fotografijo: 300 let star divji kostanj bo ozelenel. Alma Vojska, mentorica prvo in tretje uvrščene avtorice na letošnjem natečaju, pa je o zmagovalni fotografiji povedala. »Gre za fotografijo več kot 300 let starega divjega kostanja, ki stoji v Dobu pri Domžalah in je nem pričevalec zgodovine. Sedaj nam je prinesel bogato nagrado, ki ne bo polepšala samo okolice naše šole, temveč celotne Črnuče.« 

Hvala dobaviteljema Valner in Royal Seeds.

Več o projektu Za lepšo šolo si lahko ogledate na povezavi.


21. 06. 2022

Projekt Za lepšo šolo: MERKUR s projektom o samooskrbi prepričal kar 72 osnovnih šol

MERKURjev projekt Za lepšo šolo neprekinjeno razveseljuje osnovnošolce že od leta 2016. Zaradi številnih izzivov, ki jih je prinesla šola na daljavo so tudi letos izpeljali foto natečaj, tokrat na temo samooskrbe. Odziv je bil rekorden, saj se je prijavilo kar 72 slovenskih osnovnih šol, ki so poslale svoje navdihujoče fotografije iz narave. Vse sodelujoče šole so prejele semena zelenjave, zeliščnic in cvetlic, kot spodbudo za začetek samooskrbe. Prve tri fotografije z največ všečki pa so skupaj prejele še 150 sadik jagod.

 

Na natečaju Za lepšo šolo, ki je del MERKURjeve trajnostne iniciative in skozi zabavne ter poučne aktivacije učence spodbuja k urejanju šolske okolice, vrtičkanju in izdelavi DIY projektov, je že drugo leto zapored zmagala Osnovna šola Zalog s fotografijo, ki jo je posnel učenec Vid Kuzma. Zmago je z 2. mestom utrdila Mija Klajič ter tako Osnovni šoli Zalog priborila tudi srebrno medaljo. Poleg sadik jagod so prejeli tudi obisk MERKURjevega strokovnjaka za vrt, Davorja Špeharja. Skupaj so najprej pripravili gredico in jagode zasadili pred vhodom v šolo. Tretje mesto je pripadalo Zali Fras iz Osnovne šole Sveti Jurij ob Ščavnici, ki je svoji šoli priborila 20 sadik jagod.

 

Projekt Za lepšo šolo dokazuje, da so mladi željni znanja in povezovanja z naravo. V MERKURju ga izvajamo v sodelovanju s Hišo idej, letos pa so k projektu pristopili tudi partnerji – Vrtnarstvo Valner, Semina in Eurocom. Skupaj z njihovo pomočjo je vsaka prijava prejela tudi vrtnarski paket petih semen in markerjev, ki so učencem služili za izdelavo trajnostnih označevalcev. V MERKURju ob tem poudarjamo pomen vzgoje bodočih vrtnarjev in opominjamo, da so mlade generacije tiste, ki jih moramo navdušiti nad samooskrbo, če želimo živeti boljši jutri.

 

Več o projektu Za lepšo šolo si lahko ogledate na povezavi.


08. 06. 2020

Projekt Za lepšo šolo: MERKURjeva spodbuda k zasaditvi medovitih rastlin

Projekt Za lepšo šolo je del MERKURjeve iniciative, s katero spodbujamo zasaditev medovitih rastlin in s tem opominjamo na pomembnost obstoja čebel. V letošnjem projektu je sodelovalo 58 osnovnih šol, ki so se podale v naravo in v objektiv ujele trenutke njene lepote. Med vsemi prijavljenimi šolami smo izbrali tudi zmagovalno fotografijo, ki bo objavljena v našem letaku.

Pri MERKURju verjamemo, da že z majhnimi dejanji in prizadevanji lahko delamo velike spremembe. Iniciativo, s katero spodbujamo zasaditev medovitih rastlin zato v okviru projekta Za lepšo šolo predstavljamo tudi našim najmlajšim, z njo pa spodbujamo dobre navade in osveščamo o pomembnosti obstoja čebel. V letošnjem projektu smo šole pozvali k opazovanju narave. Ker je pouk v veliki večini potekal preko ekranov, so otroci še toliko raje raziskovali okolico svojega doma in šole, rezultat pa nas je pozitivno presenetil. Prejeli smo kar 58 prijav in še več čudovitih fotografij, ki so opisovale lepote narave skozi otroške oči. Vse prijavljene razrede smo nagradili s paketom medovitih dišavnic – timijana, drobnjaka in bazilike, tri šole, katerih fotografije so prejele največ glasov pa smo nagradili še z lončnicami cvetočih sončnic, ki simbolizirajo srečo, toplino in pozitivno energijo. Prav tako tudi sončnice sodijo med medovite rastline.

Za lepšo šoloZa lepšo šolo
  1. mesto: Bambi v travi, Domen Jug, 3. razred, OŠ Zalog, Ljubljana

2. mesto: Cvetoči Landart, Ula Lesjak, 9. razred, OŠ Petrovče, Petrovče

3. mesto: Nevestica, Brin Krivec, 6. razred, OŠ

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01

Seznam želja