- Domov
- Novoletni-trendi - Očarljiva eleganca
Novoletni-trendi - Očarljiva eleganca

Trend temelji na eleganci in razkošju, ki se kažeta v beli in zlati barvi v kombinaciji z rjavimi odtenki narave. Pričara intimno vzdušje ob elegantni večerji za dva ali ob prazničnem druženju s prijatelji.
Okraski za jelko
Steklene in PVC bunkice
Girlande
ANINA PRAZNIČNA KUHINJA






Carbonara lazanja v majhnih pekačih
Čas priprave: 25-30 minut
Čas kuhanja: 45-50 minut
Količina: 4 majhni pekači
Iz testenin izrežemo kroge velikosti pekačev.
Slanino dodamo na ponev in jo pečemo do zlato rjave hrustljave zapečenosti. Ne dodajamo nobenih dodatnih maščob, saj ima že sama dovolj maščobe. Popečeno dodamo na cedilo in pustimo, da odvečna maščoba odteče. Štiri polne žlice slanine prihranimo za okras.
Sladko smetano, mleko, orešček in česen dodamo v posodo. Maslo na teflonski ponvi stopimo. Dodamo moko in jo pražimo minutko ali dve. Ne sme potemneti. Takrat vlijemo mlečno mešanico in mešamo, da se sestavine povežejo. Dodamo sol in med rednim mešanjem na srednji do višji temperaturi mešamo, da se zgosti in vidimo sledove metlice. Odstavimo in vmešamo parmezan.
Rumenjake zmešamo in jim med rednim mešanjem dodamo 6 žlic bešamela. Dobro premešamo in vmešamo k bešamel omaki.
Na dno keramičnih posod dodamo malo mleka, da pokrije dno. Nato dodamo plast testenin, premažemo s polno žlico bešamela, dodamo malo parmezana in malo sira, nato polno žlico hrustljave slanine in 4-5 žlic mleka. Ponovimo še trikrat. Zaključimo s slojem testenin in bešamela. Na vrh dodamo preostalo mešanico parmezana in sira.
Takšno pripravo lahko položimo v hladilnik za 2-3 dni in spečemo z zamudo ali pa spečemo takoj.
Pečemo v segreti pečici na 180 stopinj (segrevanje zgoraj/spodaj) 40-50 minut. Položimo na zgornjo tretjino. Če se zgornji del po nekje 20-25 minutah dovolj zapeče, ga za preostali del pokrijemo z aluminijasto folijo.
Pečeni lazanji dodamo prihranjeno slanino in postrežemo.
VIDEO: Anini triki & nasveti
RECEPTI: Anina kuhinja
SESTAVINE
8 svežih lističev lazanja testenin
600 gramov narezane pancete na koščke
1 pest naribanega parmezana
2 pesti naribanega topljivega sira (mocarela, gavda, edamec)
+ cca 100-150 ml mleka
Sestavine za bešamel
4 žlice masla
4 polne žlice moke
800 ml mleka
200 ml sladke smetane
1 čajna žlička soli
1 polna pest naribanega parmezana
1/2 čajne žličke naribanega muškatnega oreščka
1/2 čajne žličke suhega česna
3 rumenjaki
Pripomočki
Majhni keramični pekači
Lesena lepa deska za pod pękač
Kozica za kuhanje bešamela
Metlica
Strgalo za sir
Drobno strgalo za parmezan
Servirne vilice








Pistacijina pita
Čas priprave: 20-30 minut
Čas kuhanja: 20 minut
Količina: za pekač za pite premera 24-26 cm
Moko, pecilni prašek, sladkor v prahu in sol premešamo. Dodamo na kocke narezano hladno maslo in miksamo, da dobimo teksturo drobnih zrn. Takrat dodamo rumenjake in limonin sok in miksamo, da se oblikuje testo.
Testo s prsti pritisnemo ob dno dobro namaščenega pekača in položimo v hladilnik za 30-60 minut.
Takšnega prekrijemo z malce navlaženem zmečkanim papirjem za peko in obložimo s suhim rižem/fižolom/suhim stročnicam. Pečemo v pečici segreti na 200 stopinj nekih 20 minut, da se lepo zlato rjavo obarva. Popolnoma ga ohladimo.
Želatino namočimo v mrzlo vodo za 10 minut, da se omehča. Sladko smetano stepemo do točke, kjer se je že napihnila, vendar je še vedno tekoča. V takšno vmešamo pistacijin namaz. Želatino na nizki temperaturi (2/9) stopimo v 30-40 ml vode. Stopljeno med rednim mešanjem hitro vmešamo v kremo.
Kremo prelijemo čez ohlajeno testo. Položimo v hladilnik za 1-2 uri.
Pistacijin namaz na nizki temperaturi ogrejemo, da se utekočini in prelijemo čez čvrsto kremo.
Položimo v hladilnik, če želimo, da se namaz očvrsti. Če želimo, da je ob rezanju še malo tekoč in se razlije po kosu, potem takoj okrasimo in serviramo.
Malo bele čokolade (50 gramov) stopimo in z njo okrasimo del pite. Dodamo še pistacije in piškote in smo končali.
Sestavine za krhko testo
175 gramov navadne moke
1 rumenjak
2 žlici limoninega soka
135 gramov masla ali margarine – hladnega
ščepec soli
2 žlici sladkorja v prahu
1/2 čajne žličke pecilnega praška
Sestavine za nadev
600 ml sladke smetane
6-8 žlic pistacijinega namaza (ali čokoladnega za čokoladno verzijo)
4 lističi želatine
Sestavine za okras
4-5 žlic pistacijinega namaza
masleni nadrobljeni piškoti
pistacije
stopljena bela čokolada
KOZICA SIMPLY CLEAN, 18 CM, B5672953
STRGALO IZ NERJAVEČEGA JEKLA MAKU
STEPALKA MAKU
SERVIRNI KROŽNIK EH PLOŠČA ZA SERVIRANJE IZ LESA MANGA 22X4X30CM
JEDILNI PRIBOR TOGNANA 24 DELNA ANTONY GOLDEN
STRGALO DOMY PIRAMIDA
Praznični pogrinjek
SERVIRNA SKLEDA BELA Z ZLATIM DEKORJEM, PORCELAN, FI 12 CM
PLITVI KROŽNIK BEL Z ZLATIM DEKORJEM, PORCELAN, FI 26.40 CM
POGRINJEK OKROGEL, ZLAT FI 35 CM
SKODELICA BELA Z ZLATIM DEKORJEM, PORCELAN
PLITVI KROŽNIK BEL Z ZLATIM DEKORJEM, PORCELAN, FI 20.30 CM
KUHINJSKO DRŽALO OBROČ ZA SERVIETE, ZLATE BARVE
KOZAREC ZA SOK/DRUGE PIJAČE POLARIS 450 ML 2/1
KARAFA POLARIS 2400 ML
DEKORATIVNA PREPROGA 50X90 CM UMETNO KRZNO SORTIRANO
Za praznike vredne občudovanja
Praznični Merkur z Ulo Furlan

