Brezplačna dostava nad 50€. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

OGLEDALA ZA KOPALNICO

ogledalo-kopalnicaogledalo-kopalnica

Ogledala so že dolgo nepogrešljivi pripomočki v naših življenjih, saj pri urejanju videza z njimi začnemo dan že v kopalnici. S svojim videzom ta intimen prostor tudi popestrijo ter mu z odsevanjem naravne ali rumene luči dajo dovolj svetlobe. Ob klasičnih ogledalih so v kopalnicah priljubljena tudi manjša kozmetična ogledala, ki s povečanjem slike ženskam olajšajo ličenje, moškim pa britje.


Ogledalo, ki se zlije s prostorom

Izbira kopalniških ogledal je velika, a kako izbrati takšno, ki bo po uporabnosti in obliki najbolje pristaja v vašo kopalnico? Ste popolnoma prenovili kopalnico ali pa jo želite le malce preurediti? Pravilno izbrano ogledalo ne bo samo privabilo poglede pač pa bo tudi poudarilo stil vaše kopalnice. Za navdih pri izbiri smo za vas pripravili nekaj smernic.

 • Velikost: Naj velja zlato pravilo, ki pravi, ogledalo naj bo veliko toliko, kot to dopušča prostor. Praviloma kopalniško ogledalo sega največ do robov umivalnika ali omarice z umivalnikom.
 • Slog: Če kopalnico na novo opremljate in ste kupili pohištvo iz sestava, boste enoten videz dosegli tako, da izberete tudi pripadajoče ogledalo. Če pa kupujete samo ogledalo pazite, da se bo le to ujemalo slogom in barvo pohištva ter sten.
 • Dvojno ogledalo: Podvajanje stila hitro ustvari očarljiv videz kopalnice. Če vam velikost kopalnice omogoča namestitev dveh umivalnikov, izberite tudi dve ogledali.
 • Osvetlitev ogledala: Osvetljena ogledala ne pričarajo samo nekaj glamuroznosti, pač pa kopalnici z malo naravne svetlobe dajo tudi potrebno luč in toplino. Idealna so za ličenje ali britje, saj vidimo podrobnosti obraza, vendar na laskav način. Če boste ogledalo osvetlili sami, pa raje izbirajte med mehkimi toni in ne ostro ali fluorescentno svetlobo.
 • Unikatne oblike: Če vas navdihujejo zanimive oblike se nikar ne omejujte z izborom klasičnih ogledal. V našem širokem naboru najrazličnejših ogledal izberite tiste zanimive oblike, ki so vam najljubše in dodajte kopalnici še vašo osebno noto. Ne glede na obliko, naj bo ogledalo hkrati lepo in uporabno.
 • Zanimivi okvirji: Med tem, ko je v sodobnih kopalnicah moč videti vse več ogledal brez okvirja, lahko izdelek čistih geometrijskih oblik s posebnim okvirjem spremenite v unikaten kos pohištva. Izbirate lahko med modernimi kovinskimi in lesenimi okvirji ali pa se odločite za okvirje, ki spominjajo na tiste v katere so uokvirjene starinske slike v muzejih in gradovih. Vse kar morate vedeti so mere vašega ogledala, nato pa pri izboru domišljiji pustite prosto pot.
slog kopalniceslog kopalnice
kopalnica-osvetlitevkopalnica-osvetlitev

Feng šuj za ogledala

Ta starodavna kitajska veščina urejanja zunanjega in notranjega prostora, katere namen je povečati skladnost in pretok energije, pri izboru ogledal svetuje, da je predvsem pomembno, kaj konkretno odseva vaše ogledalo.

feng šuj ogledalofeng šuj ogledalo

Po feng šuju je postavitev ogledala v vašem domu zelo pomembna, saj če ga obesite na pravo mesto, lahko simbolično podvoji vaše bogastvo, zdravje in srečo. Za ohranitev dobre energije vaše kopalnice naj ogledalo tako nikoli ne odseva:

 • vrata in okna,
 • straniščno školjko,
 • drugo ogledalo,
 • nered,
 • umazane odtoke in druge neprivlačne reči,
 • ostre vogale pohištva in zidov, 
 • telo najvišjega člana družine, ne da bi v ogledalu bila vidna tudi njegova glava.

Zelo dobra odločitev je postavitev ogledala pred kopalnico, saj le to potisne energijo stran od kopalnice in s tem preprečuje njeno uhajanje po odtoku navzdol. S tem pa hkrati poskrbite, da se energija prosto giblje po vseh drugih sobah.


Še nekaj zanimivosti:

Ste vedeli, da so po predvidevanju arheologov bila prva ogledala izdelana iz raznih obdelanih naravno visoko odbojnih kamnin? O tem pričajo ena izmed najstarejših najdenih zrcal iz vulkanskega stekla, ki so jih našli v Anatoliji (polotok, ki danes predstavlja azijski del Turčije) in jih umeščajo v leto 6000 pr. n. št.. V Evropi pa je razvoj zrcal dosegel razcvet šele v času renesanse, ko so razvili metodo za boljši nanos mešanice kositra in živega srebra na steklo. Kot evropski centri proizvodnje zrcal so se razvili Benetke, Francija, Bohemija (nekdanja Češka) in Nemčija. Zrcala so bila v tem obdobju znak premožnosti, saj so bila izjemno draga.

Preglejte pestro ponudbo naših ogledal za kopalnico in nabor ostalih zanimivih ogledal ter sprostite domišljijo pri opremi vaše kopalnice.


Rečeno storjeno - iščete mojstraRečeno storjeno - iščete mojstra
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica
Prazniki