Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Peletne peči

18 izdelkov

PELETNA PEČ SENKO P 20 WATER+AIR MODERN PC-7 SIVA ANTRACIT
Energijska nalepka
PELETNA PEČ HAAS+SOHN HSP 2.17 HOME II 2019 8.6KW
Odprema v 24 urah
Energijska nalepka
PELETNA PEČ SENKO P 20 WATER+AIR MODERN PC-3 BEŽ
Energijska nalepka
PELETNA PEČ SENKO P 12 WATER+AIR MODERN PC-7 SIVA ANTRACIT
Energijska nalepka
PELETNA PEČ SENKO P 8 AIR SLIM MODERN PC-7 ANTRACIT
Energijska nalepka
PELETNA PEČ SENKO P 20 WATER+AIR MODERN PC-2 BORDO
Energijska nalepka
PELETNA PEČ SENKO P 10 AIR MODERN, PC-3 BEŽ
Energijska nalepka
PELETNA PEČ SENKO P 10 AIR MODERN, PC-2 BORDO
Energijska nalepka
PELETNA PEČ SENKO P 10 AIR MODERN, PC-7 ANTRACIT
Energijska nalepka
PELETNA PEČ SENKO P 8 AIR SLIM MODERN PC-3 BEŽ
Energijska nalepka
PELETNA PEČ SENKO P 8 AIR SLIM MODERN PC-2 BORDO
Energijska nalepka
PELETNA PEČ SENKO P 12 WATER+AIR MODERN PC-2 BORDO
Energijska nalepka
PELETNA PEČ SENKO P 12 WATER+AIR MODERN PC-3 BEŽ
Energijska nalepka
PELETNA PEČ MCZ TECLA
Energijska nalepka

PELETNA PEČ MCZ TECLA

2.537,99 €
Na zalogi pri dobavitelju
Na zalogi pri dobavitelju
Izenači ceno!
PELETNA PEČ MCZ HERA
Energijska nalepka

PELETNA PEČ MCZ HERA

3.037,99 €
Na zalogi pri dobavitelju
Na zalogi pri dobavitelju
Izenači ceno!
PELETNA PEČ PIAZZETTA P120T
Energijska nalepka

Nasveti

Rečeno 
storjeno

V Merkurju vam pomagamo pri iskanju in izbiri najboljše rešitve za vaš dom. Zagotavljamo vam celovito storitev, od ideje do realizacije.

Ceneje z Merkurjevo 
kartico zaupanja

Več nakupov opravite pri nas, več prihranite. Poleg tega vam nudimo ekskluzivne prihranke na izbrane izdelke in prilagojeno ponudbo.

Nakup klime 
z montažo

Pri nakupu z montažo prihranite, saj je DDV samo 9,5 %.

Peči na pelete so vrhunska oblika ogrevanja za stanovanja in za manjše prostore. Delujejo na pelete, narejene iz stisnjenega lesa ali biomase. Z enakomernim dovajanjem goriva iz zalogovnika proizvajajo stalen plamen, ki se obdrži mnogo dlje kot l... Več

Peči na pelete

Peči na pelete so vrhunska oblika ogrevanja za stanovanja in za manjše prostore. Delujejo na pelete, narejene iz stisnjenega lesa ali biomase. Z enakomernim dovajanjem goriva iz zalogovnika proizvajajo stalen plamen, ki se obdrži mnogo dlje kot lesna kurjava. Na podlagi tega so odlična alternativa za vse tiste, ki ste veliko zdoma, a vseeno želite vaš prostor obdržati topel.

Peči na pelete sodijo med najcenejše in energetsko najučinkovitejše načine ogrevanja, obenem pa so izjemno majhne in ne zavzemajo veliko prostora. Postavitve jih lahko v kot dnevne sobe ali pa spalnice ter ostanete brez skrbi, saj ne povzročajo nikakršnih emisij in so zato izredno varne in trajnostne. 

Prednosti peči na pelete

Peči na pelete se ponašajo z ogromno koristi, primerne pa so tako za tradicionalne, kot tudi za moderne domove. Večina modelov nudi nastavitev temperature in programiranje preko daljinskega upravljalnika ali celo mobilne aplikacije.

Večina peči na pelete nudi 90 odstotno učinkovitost, kar po domače pomeni, da se izgubi le 10 odstotkov energije, katero ustvarijo pelete. To predstavlja veliko večji izkoristek, kot pa klasične peči na drva z izkoristkom le od 40 do 80 odstotkov. 

Opremljene so z aktivnim sistemom za odvajanje dima, zato vgradnja dimnika ni potrebna. 

Peči na pelete so obenem tudi izredno avtonomne, njihova sposobnost gretja pa se giblje od 12 do 36 ur, kar pomeni, da jo je le pri polni moči potrebno enkrat dnevno napolniti ročno. Pelete so v primerjavi z drugimi gorivi razmeroma poceni, na voljo so v vrečah po 15 kg, ki stanejo od 4 do 5 EUR na vrečo.

Peči na pelete v Merkurjevi ponudbi

V Merkurjevi ponudbi najdete peči na pelete priznanih blagovnih znamk. So odlična izbira za ogrevanje vikend koče, saj je tip energenta enostaven za uporabo, obenem pa ne zahteva veliko investicije. 

Izbirate lahko med artikli s toplovodnim sistemom in med tistimi s toplozračnim sistemom ogrevanja. Toplovodne peči na pelete je mogoče priklopiti na centralno ogrevanje, s čimer lahko ogrevate več prostorov hkrati. Toplozračne peči na pelete pa toplo priporočamo alergikom, saj ventilacijsko-konvekcijski sistem pripomore k zmanjševanju razprševanja hišnega prahu. Tako kakovost zraka ostane na najvišjem nivoju, nastavite pa lahko tudi želeno temperaturo.

Peči na pelete bodo pričarale pravo romantično vzdušje, še posebej prijetne pa bodo v mrzlih zimskih dneh, saj poskrbijo za toplo razvajanje v najbolj pristnih in nežnih trenutkih.

Manj
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica