Brezplačna dostava pri spletnem nakupu nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka pri spletnem nakupu v 30 dneh

Uporaba namiznega rezkalnika

Rezkanje

Se odločate za nakup novega mizarskega stroja in bi želeli, da je ta čim bolj vsestransko uporaben? V tem nasvetu vam bomo predstavili namizni rezkalnik, ki ga odlikuje univerzalnost v uporabi. Z njim boste lahko rezkali utore za lesene zveze, robne profile kot tudi posebej oblikovane delce. Bodite ustvarjalni in raziskujte nove možnosti!

Rezkarji se med seboj razlikujejo, zato izberite vam najbolj primernega. Pri tem upoštevajte vaše predznanje, izkušnje in zahteve. Vsak rezkar ima nastavljivo število vrtljajev, te pa prilagodite glede na material obdelovanca in velikost rezkarja.


Delovanje namiznega rezkalnika

Želite obdelovanec najprej obrezati z vbodno žago in ga nato obdelati z namiznim rezkalnikom? Potem ne smete pozabiti, da pri obrezovanju pustite nekaj »mesa« obdelovanca, saj boste le tega potrebovali za obdelavo z rezkalnikom.

Pri obdelavi robov se kot pomožno sredstvo vedno uporablja vzporedno vodilo. Ker je namizni rezkalnik zelo vsestranski, lahko z njim ustvarjate tudi lepe zaoblitve, ki jih boste dosegli z uporabo obročnega vodila.

Obdelovanec mora biti med obdelavo stabilen, saj si le tako lahko zagotovite varno delo. Na delovno površino ga pritrdite s primežem ali pa ga vpnete v mizo za oblanje. 

Da na obdelovancu ne bodo vidne nezaželene sledi vpenjanja, uporabite podloge iz ostankov lesa.

Nato namizni rezkalnik nastavite na želeno globino rezkanja in vaše ustvarjanje se lahko začne!

Rezkar

Pomembno

Če želite narediti globoke utore ali zareze, vam priporočamo, da to storite v več delovnih korakih. S tem se boste izognili preobremenitvi rezkarja in orodje vam bo tako služilo dalj časa.

Are Your Sure?

Exit