Nakupi na obroke in hitri krediti

 

Odločite se za plačilo na več obrokov!
Hitri kredit ali obročno odplačevanje je prava odločitev kadar potrebujete denar za načrtovane ali nenačrtovane nakupe. Hitro, preprosto in brez posebne dokumentacije.
V Merkurju vam nudimo:

 • Ureditev vsega na prodajnem mestu,
 • informativni izračun in vse informacije za sklenitev kredita,
 • odobritev v le nekaj minutah.

Družba Merkur trgovina, d.o.o. je pooblaščena za posredovanje kreditnih pogodb s strani družbe Summit leasing Slovenija d.o.o..

Posebna ponudba potrošniških kreditov za imetnike Merkurjeve kartice zaupanja

Se odločate za večji nakup? Morda je do tistega, kar si želite, le še korak. V Abanki lahko izkoristite posebno ponudbo potrošniških kreditov za imetnike Merkurjeve kartice zaupanja.

Izbirate lahko med različnimi dobami vračila kredita do vključno 7 let, najvišji znesek kredita pa je 15.000 EUR.


Informativni izračun za posebno ponudbo s spremenljivo obrestno mero* za komitenta Abanke s plačilom zavarovalne premije pri zavarovalnici:

Skupni znesek kredita

3.000 EUR

5.000 EUR

10.000 EUR

Doba odplačila

3 leta

5 let

7 let

Kreditna obrestna mera

3,20 % (6-mesečni EURIBOR** + 3,20 o.t.)

3,20 % (6-mesečni EURIBOR** + 3,20 o.t.)

3,20 % (6-mesečni EURIBOR** + 3,20 o.t.)

Mesečna anuiteta

87,51 EUR

90,29 EUR

133,04 EUR

Stroški odobritve

50,00 EUR

80,00 EUR

160,00 EUR

Stroški zavarovanja

75,29 EUR

152,23 EUR

423,55 EUR

EOM***

6,21 %

5,27 %

5,10 %

Skupni znesek, ki ga plača kreditojemalec***

3.275,35 EUR

5.649,19 EUR

11.757,87 EURInformativni izračun za posebno ponudbo s fiksno obrestno mero za komitenta Abanke s plačilom zavarovalne premije pri zavarovalnici:

Skupni znesek kredita

3.000 EUR

5.000 EUR

10.000 EUR

Doba odplačila

3 leta

5 let

7 let

Kreditna obrestna mera

3,80 %

3,80 %

3,80 %

Mesečna anuiteta

88,31

91,64 EUR

135,77 EUR

Stroški odobritve

50,00 EUR

80,00 EUR

160,00 EUR

Stroški zavarovanja

70,90 EUR

144,06 EUR

403,73 EUR

EOM***

6,75 %

5,83 %

5,68 %

Skupni znesek, ki ga plača kreditojemalec***

3.299,58 EUR

5.721,49 EUR

11.967,37 EUR

* Obrestna mera je spremenljiva glede na spremembe referenčne obrestne mere EURIBOR.
**Ob odobritvi kredita se uporabi EURIBOR, v višini zadnje objave, opravljene v mesecu pred odobritvijo in velja do prve spremembe, ki nastopi na dan 1. 4. ali 1. 10. Če EURIBOR na dan objave znaša manj kot 0,00 %, se šteje, da višina EURIBOR-ja znaša 0,00 %. 6-mesečni EURIBOR, določen na dan 30.9.2016 znaša -0,206%.
*** EOM in skupni znesek, ki ga plača kreditojemalec, sta izračunana na podlagi Zakona o potrošniških kreditih (ZPotK) na dan 31. 10. 2016 in se lahko spremenita, če se spremenijo podatki, uporabljeni za njun izračun. V izračunu EOM niso zajeti stroški, ki bi nastali zaradi neizpolnjevanja pogodbenih obveznosti in stroški ustanovitve morebitne hipoteke.
Opozorilo: Banka si pridržuje pravico, da stranki, ki ne izpolnjuje pogojev za pridobitev, zavrne odobritev kredita.


Dogovorite se za sestanek

Za več informacij in sklenitev kredita vas vabimo v poslovalnice Abanke, dosegljivi smo tudi na brezplačni telefonski številki Abafon 080 1 360 ali prek elektronske pošte info@abanka.si.

Zapri

Nakup na obroke s plačilnimi karticami

 • Diners Club kartica
 • NLB MasterCard in Karanta kartice
 • American Express kartice
 • Abanka Visa Elektron kartica
 • Obročna Hypo Mastercard kartica

Diners Club

Nakup lahko poravnate v več obrokih: od 2 do 24 obrokov. Nakup je možen tudi za kupce, ki so DDV zavezanci. Želeno število obrokov določite na blagajni sami. Merkur trgovina vam za nakup na obroke ne zaračuna nobenega dodatnega stroška. Edini strošek, ki ga plačate pri nakupu na do 12 obrokov je 1,00€ na obrok, plačate pa ga izdajatelju kartice, tj. Erste Card d.o.o.. Pri nakupih na od 13 do 24 obrokov pa vam poleg stroška na obrok obračunajo tudi strošek odobritve črpanja, in sicer v višini 5,99% od zneska oziroma v skladu z njihovim veljavnim cenikom (http://www.dinersclub.si/Cenik-storitev.html).

Če želite koristiti ugodnost obročnih nakupov morate najprej z Erste Card podpisati posebno pogodbo za storitev obročnih nakupov. Storitev nakup na obroke ima poseben okvir porabe, ločen od limita na kartici. To vam omogoča vsakodnevne nakupe z vašo kartico, kljub temu, da ste izkoristili svoj obročni limit.

.

Postopek plačila na obroke: 

 • Obročno plačilo s kartico Diners Club je res preprosto – pri plačilu zadostuje le vaš podpis.
 • Ob plačilu uporabite kartico Diners Club in poveste, da želite izvesti obročno transakcijo. Najnižji znesek obroka ni določen.
 • Višina vašega nakupa je omejena z višino okvirnega kredita, ki je določena s kreditno pogodbo, sklenjeno med vami in izdajateljem kartice.
 • Prodajalec vnese v POS terminal število obrokov in počaka na odobritev transakcije.
 • Postopek obročnega nakupa je zaključen, ko POS terminal natisne slip in ga podpišete.

Vir: www.dinersclub.si

Reprezentativni primer stroškov kredita in efektivne obrestne mere je pripravljen v skladu s tretjim odstavkom 23. clena Zakona o potrošniških kreditih (ZPotK, Ur.l. RS, št. 59/2010, s spremembami) in temelji na predpostavki, da je celoten znesek okvirnega kredita crpan na dan sklenitve pogodbe z eno transakcijo, da traja odplacilna doba kredita eno leto oziroma dve leti, da je kredit odplacan v 12 oziroma 24 enakih mesecnih obrokih in da se strošek obroka in strošek clanarine za osnovno Diners Club placilno kartico ves cas trajanja kredita ne spreminjajo. Ce se spremenijo znesek crpanega okvirnega kredita, datum porabe kredita, strošek obroka, strošek odobritve crpanja, število izvršenih transakcij za crpanje kredita, število izbranih obrokov za placilo posamezne transakcije ali strošek letne clanarine za osnovno Diners Club placilno kartico, se spremenita tudi EOM in znesek skupnih stroškov, ki jih mora placati potrošnik. V izracunu EOM in v znesku skupnih stroškov, ki jih mora placati potrošnik, niso zajeti drugi morebitni stroški, ki izhajajo iz uporabe kartice in se zaracunavajo po objavljenem ceniku v skladu s Pravili in pogoji clanstva v Diners Clubu in niso nujni za sklenitev kreditne pogodbe (npr. strošek dviga gotovine, direktne obremenitve), stroški povezani s placilom porabe po kartici (npr. provizije, ki jih potrošniku v zvezi s placilom posameznega racuna porabe po kartici zaracunajo druge financne ali kreditne institucije) in stroški, ki bi nastali zaradi nerednega odplacevanja kredita.

* Pri izracunu EOM in skupnih stroškov kredita je upoštevana cena letne clanarine osnovne Diners Club kartice, ki predstavlja pogoj za sklenitev kreditne pogodbe. V primeru uporabe druge vrste placilne kartice Diners Club, ki vsebuje dodatne storitve ali ugodnosti, je lahko dejanska cena clanarine višja ali nižja od clanarine za osnovno kartico. Uporaba druge vrste placilne kartice Diners Club ni pogoj za sklenitev kreditne pogodbe, imetnik pa lahko kadarkoli v casu trajanja kreditne pogodbe zamenja vrsto placilne kartice Diners Club in to ne pomeni dodatnih stroškov ali spremembe pogojev v povezavi s kreditno pogodbo.

NLB MasterCard in NLB Karanta

Imetniki plačilnih kartic NLB MasterCard in NLB Karanta lahko na naših prodajnih mestih plačujete na obroke, enostavno in takoj, brez obresti in drugih stroškov (ne velja za posojilni kartici). 

 • Nakup na od 2 do 24 enako visokih mesečnih obrokov, brez obresti, drugih stroškov in pridobivanja ter potrjevanja dokumentacije
 • Minimalni znesek obroka znaša 50,00 €.
 • Želeno število obrokov določite na blagajni sami.

Polog ni potreben, če pa vseeno želite začetni znesek plačati takoj, lahko to storite z gotovino. Ob nakupu s karticami NLB MasterCard in NLB Karanta ne potrebujete nobene dodatne dokumentacije. Plačilo s karticami NLB MasterCard in NLB Karanta je možno za končne kupce in za prodajo z vgradnjo, ni pa možno za davčne zavezance.

Višina nakupa je odvisna od razpoložljivega limita na NLB plačilni kartici, s katero opravite nakup. 

American Express

Imetnikom kartic  American Express Card in American Express Gold Card v Merkurju nudimo možnost plačila na 3, 6 ali 12 obrokov brez obresti in drugih stroškov.

Minimalni znesek obroka znaša 50,00 €. Želeno število obrokov določite na blagajni sami. Polog ni potreben, če pa vseeno želite začetni znesek plačati takoj, lahko to storite z gotovino.

Ob nakupu s karticami American Express ne potrebujete nobene dodatne dokumentacije. Plačilo s karticami American Express je možno za končne kupce in za prodajo z vgradnjo, ni pa možno za davčne zavezance.

Abanka Visa Electron

Naročite si (povezava) obročno kartico kreditno Visa Electron iz Abanke (povezava) ter nakupujte na obroke kjer koli in kadar koli, preprosto in diskretno.

 

Glavne prednosti kartice:

 • Na obroke lahko nakupujete na vseh prodajnih mestih doma, po svetu in na spletu z oznako Visa Electron.
 • Plačevanje je preprosto, saj ne potrebujete nobene dodatne dokumentacije; dovolj je le obročna kartica.
 • Število obrokov določite prek sporočila SMS, ne da bi kdor koli vedel, da plačujete obročno.

 

Značilnosti kartice:

 • Nakupovanje z obročno kartico je preprosto.
 • Nakup lahko poravnate v najmanj 2 do največ 12 obrokih; ob nakupu vsakič sami izberete želeno število obrokov.
 • Najnižji znesek nakupa na obroke ni določen, najvišji znesek pa je odvisen od razpoložljivega limita na kartici.
 • Za pridobitev obročne kartice morate biti kreditno sposobni, limit pa se zavaruje s plačilom zavarovalne premije.
 • Na voljo je uporabnikom osebnega računa Aračun, Aračun senior ali Premium.

 

Postopek plačila na obroke:

Plačevanje z obročno kartico je preprosto (povezava), saj ni omejeno le na izbrana prodajna mesta oziroma dogovore s posameznimi trgovci. Zanj potrebujete le obročno kartico kreditno Visa Electron in mobilni telefon:

 • Opravite nakup in za plačilo uporabite obročno kartico kreditno Visa Electron. Po plačilu z obročno kartico prejmete sporočilo SMS na svoj mobilni telefon.
 • Nanj najpozneje v 30 minutah od opravljenega plačila odgovorite prav tako s sporočilom SMS in določite število obrokov. Če nanj ne odgovorite ali ne odgovorite v 30 minutah, se znesek nakupa samodejno razdeli na dva obroka.
 • Opozorilo: Če ne prejmete sporočila SMS v 30 minutah od plačila z obročno kartico, ste dolžni odgovoriti s povratnim sporočilom SMS takoj, ko ga dobite.
 • Postopek je zaključen, ko prejmete povratno potrditveno sporočilo SMS.

 

Za več informacij in pridobitev obročne kartice vas vabimo v poslovalnice Abanke (povezava), dosegljivi smo tudi na brezplačni telefonski številki Abafon 080 1360 ali prek elektronske pošte info@abanka.si.

Zapri

Kredit do 12 obrokov brez obresti

 • od 125 € do 3.000 €
 • z dokazilom o plači/pokojnini
 • odplačilna doba od 3 do 12 mesecev

Osnovne informacije

Kredit je primeren za vsak nakup, ki je večji od 125 € in manjši od 3.000 €. Kredit poljubno prilagodite svojim željam – izberete ustrezno število obrokov glede na to, v kakšnem času želite poravnati kredit in kolikšen mesečni obrok je za vas sprejemljiv.

Lastnosti kredita
OBRESTNA MERA 0 %
STROŠEK ODOBRITVE 1,5 % od zneska kredita oz. največ 30 €
STROŠEK ZAVAROVANJA 4,5 % od zneska kredita
ŠTEVILO OBROKOV od 3 do 12
MINIMALEN ZNESEK KREDITA 125 €
MAKSIMALEN ZNESEK KREDITA 3000 €
MINIMALEN MESEČNI OBROK 10 €
TAKOJŠNJE PLAČILO OB NAKUPU (z BA kartico) 10 % od vrednosti nakupa

Osnovni pogoji za pridobitev kredita

 • Kredit lahko sklenete kot fizična oseba, s stalnim prebivališčem v Sloveniji.
 • Kredit lahko sklenete stari od 18 do 78 let (ob poteku direktne bremenitve).
 • Kredit lahko pridobi slovenski državljan s stalnim prebivališčem v Sloveniji, ki je zaposlen za nedoločen čas pri delodajalcu s sedežem IZVEN Republike Slovenije, vendar v državah Evropske unije. Kreditojemalec mora prejemati plačo na banko s sedežem v Republiki Sloveniji. Status kreditojemalca in zaposlitev se zagotavlja po lastni izjavi kreditojemalca.
 • Zaposleni morate biti pri delodajalcu v Republiki Sloveniji ali imeti status upokojenca in prejemati pokojnino pod šifro 01, v Sloveniji.

Dokumenti za odobritev kreditne pogodbe

 • Predložiti morate veljaven osebni dokument (osebno izkaznico ali potni list) in davčno številko. Vozniško dovoljenje NI sprejemljiv dokument za sklenitev pogodbe.
 • Predložiti morate davčno številko, bančno debetno kartico in dokazilo o plači / pokojnini.
 • Predložiti morate dokazila o rednih prihodkih v višini najmanj 574,58 € mesečno (1. 1. 2018):
  • Če ste redno zaposleni: zadnji originalni mesečni izpisek ali potrdilo matične banke o prilivu na TRR iz naslova zadnje plače. Predložite lahko tudi originalni izpis iz internetnega poslovanja v pdf obliki, ki je lahko izpis iz e-bančništva v obliki zadnjega mesečnega izpisa ali izpis za poljubno obdobje, ki mora biti narejen najmanj za en mesec, pri čemer zadnja postavka na izpisku ne sme biti starejša od 31 dni. Z izpisa mora biti razviden priliv plače v tekočem, preteklem ali predpreteklem mesecu. Če na izpisu ob prilivu plače ne piše PLAČA ali OSEBNI DOHODEK ali REDNO DELO ali SALA, priložite še plačilno listo za priliv z izpisa. Plačo morate prejemati na bančni račun v Sloveniji.
  • Če ste oseba na porodniškem dopustu: Za osebe na porodniškem dopustu velja, da morajo poleg zgoraj navedenih dokumentov prinesti še potrdilo delodajalca o zaspolitvi za nedoločen čas (ne sme biti starejše od 31 dni). V primeru zaposlitve za določen čas, lahko sklenete kreditno pogodbo za čas trajanja vaše zaposlitve, vendar ne dlje kot za 1 leto.
  • Če ste tuj državljan, lahko pridobite hitri kredit do 1 leta, pri čemer morate izpolnjevati naslednje pogoje. Kot tuj državljan morate imeti v Sloveniji stalno prebivališče in biti zaposleni pri delodajalcu s sedežem v Sloveniji za nedoločen čas. Poelg zgoraj navedenih dokumentov predložite še potrdilo delodajalca o zaposlitvi za nedoločen čas in dovoljenje za stalno prebivanje v Sloveniji.
  • Če ste upokojeni (ob poteku kredita niste starejši od 78 let): Če ste stari 62 let ali več predložite le bančni izpisek (kot je zapisano v točki za redno zaposlene osebe, pri čemer mora biti na izpisku prikazana pokojnina z besedo PENS ali POKOJNINA ali ZPIZ). V primeru starosti do 62 let, upokojenec predloži še zadnje prejeto originalno obvestilo ZPIZ ali internetno obvestilo. Pokojnina mora biti izkazana pod šifro 01. Letni dodatek oz. regres se odštevata od skupnega nakazila pokojnine (šifra 07 in 50).
 • Priliv iz plače oz. pokojnine, prikazan na bančnem izpisku, ne sme biti manjši od 90% neto minimalne plače (574,58 EUR).

Razno

 • Potrebno je plačati stroške odobritve in zavarovanja
 • Summit Leasing Slovenija, d.o.o. si pridržuje pravico, da zavrne odobritev kredita brez obrazložitve
 • Družba Merkur trgovina, d.o.o. je pooblaščena za posredovanje kreditnih pogodb s strani družbe Summit leasing Slovenija d.o.o.

Primer izračuna

DVA PRIMERA IZRAČUNA
PRIMER IZRAČUNA PRIMER 1 PRIMER 2
VREDNOST KUPLJENEGA BLAGA 1.000,00 € 1.500,00 €
TAKOJŠNJE PLAČILO - POLOG 100,00 € 150,00 €
ZNESEK KREDITA 900,00 € 1350,00 €
ŠTEVILO OBROKOV 12 obrokov 12 obrokov
*STROŠKI ODOBRITVE 13,50 € 20,25 €
*STROŠKI ZAVAROVANJA 40,50 € 60,75 €
EOM 12,21 % 12,21 %
PRVI OBROK 129,00 € 193,50 €
OSTALI OBROKI 11 x 75,00 € 11 x 112,50 €
SKUPNI ZNESEK PLAČIL 954,00 € 1.431,00 €

*Strošek odobritve in zavarovanja kredita poravnate skupaj s prvim obrokom.

EOM se lahko spremeni, če se spremenijo določeni podatki in če so bili takšni podatki uporabljeni za njen izračun. Datum veljavnosti izračuna: 1. 2. 2013.

Naklo, 16.8.2016

Zapri

Kredit do 36 obrokov

 • od 125 € do 3.000 €
 • z dokazilom o plači/pokojnini
 • odplačilna doba od 25 do 36 mesecev

Osnovne informacije

Kredit je primeren za vsak nakup, ki je večji od 1025 € in manjši od 3.000 €. Kredit poljubno prilagodite svojim željam – izberete ustrezno število obrokov glede na to, v kakšnem času želite poravnati kredit in kolikšen mesečni obrok je za vas sprejemljiv.

Lastnosti kredita
OBRESTNA MERA 8 % letno
STROŠEK ODOBRITVE 1 % od zneska kredita oz. največ 30 €
STROŠEK ZAVAROVANJA 3,97 % letno od zneska terjatve* (za kredite do 24 mesecev)
5,57 % letno od zneska terjatve* (za kredite od 25 do 36 mesecev)
ŠTEVILO OBROKOV OD 4 DO 36
MINIMALEN ZNESEK KREDITA 125 €
MAKSIMALEN ZNESEK KREDITA 3000 €
MINIMALEN MESEČNI OBROK 10 €
TAKOJŠNJE PLAČILO OB NAKUPU (z BA kartico) 10 % od vrednosti nakupa

Osnovni pogoji za pridobitev kredita

 • Kredit lahko sklenete kot fizična oseba, s stalnim prebivališčem v Sloveniji.
 • Kredit lahko sklenete stari od 18 do 78 let (ob poteku direktne bremenitve).
 • Kredit lahko pridobi slovenski državljan s stalnim prebivališčem v Sloveniji, ki je zaposlen za nedoločen čas pri delodajalcu s sedežem IZVEN Republike Slovenije, vendar v državah Evropske unije. Kreditojemalec mora prejemati plačo na banko s sedežem v Republiki Sloveniji. Status kreditojemalca in zaposlitev se zagotavlja po lastni izjavi kreditojemalca.
 • Zaposleni morate biti pri delodajalcu v Republiki Sloveniji ali imeti status upokojenca in prejemati pokojnino pod šifro 01, v Sloveniji.

Dokumenti za odobritev kreditne pogodbe

 • Predložiti morate veljaven osebni dokument (osebno izkaznico ali potni list) in davčno številko. Vozniško dovoljenje NI sprejemljiv dokument za sklenitev pogodbe.
 • Predložiti morate davčno številko, bančno debetno kartico in dokazilo o plači / pokojnini.
 • Predložiti morate dokazila o rednih prihodkih v višini najmanj 574,58 € mesečno (1. 1. 2018):
  • Če ste redno zaposleni: zadnji originalni mesečni izpisek ali potrdilo matične banke o prilivu na TRR iz naslova zadnje plače. Predložite lahko tudi originalni izpis iz internetnega poslovanja v pdf obliki, ki je lahko izpis iz e-bančništva v obliki zadnjega mesečnega izpisa ali izpis za poljubno obdobje, ki mora biti narejen najmanj za en mesec, pri čemer zadnja postavka na izpisku ne sme biti starejša od 31 dni. Z izpisa mora biti razviden priliv plače v tekočem, preteklem ali predpreteklem mesecu. Če na izpisu ob prilivu plače ne piše PLAČA ali OSEBNI DOHODEK ali REDNO DELO ali SALA, priložite še plačilno listo za priliv z izpisa. Plačo morate prejemati na bančni račun v Sloveniji.
  • Če ste oseba na porodniškem dopustu: Za osebe na porodniškem dopustu velja, da morajo poleg zgoraj navedenih dokumentov prinesti še potrdilo delodajalca o zaspolitvi za nedoločen čas (ne sme biti starejše od 31 dni). V primeru zaposlitve za določen čas, lahko sklenete kreditno pogodbo za čas trajanja vaše zaposlitve, vendar ne dlje kot za 1 leto.
  • Če ste tuj državljan, lahko pridobite hitri kredit do 1 leta, pri čemer morate izpolnjevati naslednje pogoje. Kot tuj državljan morate imeti v Sloveniji stalno prebivališče in biti zaposleni pri delodajalcu s sedežem v Sloveniji za nedoločen čas. Poelg zgoraj navedenih dokumentov predložite še potrdilo delodajalca o zaposlitvi za nedoločen čas in dovoljenje za stalno prebivanje v Sloveniji.
  • Če ste upokojeni (ob poteku kredita niste starejši od 78 let): Če ste stari 62 let ali več predložite le bančni izpisek (kot je zapisano v točki za redno zaposlene osebe, pri čemer mora biti na izpisku prikazana pokojnina z besedo PENS ali POKOJNINA ali ZPIZ). V primeru starosti do 62 let, upokojenec predloži še zadnje prejeto originalno obvestilo ZPIZ ali internetno obvestilo. Pokojnina mora biti izkazana pod šifro 01. Letni dodatek oz. regres se odštevata od skupnega nakazila pokojnine (šifra 07 in 50).
 • Priliv iz plače oz. pokojnine, prikazan na bančnem izpisku, ne sme biti manjši od 85 % neto minimalne plače (574,58 EUR).

Razno

 • Summit Leasing Slovenija, d.o.o. si pridržuje pravico, da zavrne odobritev kredita brez obrazložitve
 • Družba Merkur trgovina, d.o.o. je pooblaščena za posredovanje kreditnih pogodb s strani družbe Summit leasing Slovenija d.o.o. Možnost nakupa na do 36 obrokov.

Primer izračuna

ZNESEK KREDITA KREDIT OD 125 € DO 3.000,00 € KREDIT OD 125 € DO 3.000,00 €
ODPLAČILNA DOBA od 4 do 24 mesecev od 25 do 36 mesecev
STROŠKI ODOBRITVE KREDITA 1 % od zneska kredita, vendar ne več kot 30 € 1 % od zneska kredita, vendar ne več kot 30 €
STROŠKI ZAVAROVANJA 3,97 % od zneska terjatev (glavnice in obresti) 5,57 % od zneska terjatev (glavnice in obresti)
OBRESTNA MERA (FIKSNA) 8 % letno 8 % letno
PRIMER IZRAČUNA    
VREDNOST KUPLJENEGA BLAGA 900,00 € 2.900,00 €
TAKOJŠNJE PLAČILO - POLOG 90,00 € 290,00 €
ZNESEK KREDITA 810,00 € 2610,00 €
ŠTEVILO OBROKOV 20 obrokov 36 obrokov
STROŠKI SKUPAJ 8,10 € stroški odobritve in 34,45 € stroški zavarovanja 26,10 € stroški odobritve in 164,01 € stroški zavarovanja
SKUPAJ ZA OBROČNO PLAČILO 910,35 €/EOM 15,40 % 3.134,55 €/EOM 14,05 %
PRVI OBROK 85,95 € 271,89 €
OSTALI OBROKI 19 x 43,39 € 35 x 81,79 €

*Strošek odobritve in zavarovanja kredita poravnate skupaj s prvim obrokom.

EOM je izračunana na podlagi zneska in trajanja kredita, stroškov odobritve in zavarovanja ter veljavne obrestne mere. EOM se spremeni, če se spremeni kateri od navedenih podatkov za izračun.

Naklo, 25. 10. 2017

Zapri

Razdeljena cena

 • od 125 € do 3.000 €
 • EOM 0%
 • Odplačevanje na 10 obrokov

Osnovne informacije

Izdelek, ki je na voljo po "razdeljeni ceni", lahko kupite na 10 obrokov, brez obresti in dodatnih stroškov odobritve ali zavarovanja! Možen nakup po „razdeljeni ceni“ je pri nakupu izdelka nad 125 €. Cena izdelka je preprosto razdeljena na 10 delov, pri čemer prvi obrok poravnate ob nakupu, ostale pa v naslednjih 9 mesecih. EOM 0 %!

LASTNOSTI KREDITA

EFEKTIVNA OBRESTNA MERA (EOM)

0 %

OBRESTNA MERA

0 %

STROŠEK ODOBRITVE

0 €

STROŠEK ZAVAROVANJA

0 €

OBDOBJE TRAJANJA KREDITNE POGODBE

9 mesecev

MINIMALNI MESEČNI PRILIV

574,58 €

*Prvi obrok poravnate ob nakupu.

Osnovni pogoji za pridobitev kredita

 • Kredit lahko sklenete kot fizična oseba, s stalnim prebivališčem v Sloveniji.
 • Kredit lahko sklenete stari od 18 do 78 let (ob poteku direktne bremenitve).
 • Kredit lahko pridobi slovenski državljan s stalnim prebivališčem v Sloveniji, ki je zaposlen za nedoločen čas pri delodajalcu s sedežem IZVEN Republike Slovenije, vendar v državah Evropske unije. Kreditojemalec mora prejemati plačo na banko s sedežem v Republiki Sloveniji. Status kreditojemalca in zaposlitev se zagotavlja po lastni izjavi kreditojemalca.
 • Zaposleni morate biti pri delodajalcu v Republiki Sloveniji ali imeti status upokojenca in prejemati pokojnino pod šifro 01, v Sloveniji.

Dokumenti za odobritev kreditne pogodbe

 • Predložiti morate veljaven osebni dokument (osebno izkaznico ali potni list) in davčno številko. Vozniško dovoljenje NI sprejemljiv dokument za sklenitev pogodbe.
 • Predložiti morate davčno številko, bančno debetno kartico in dokazilo o plači / pokojnini.
 • Predložiti morate dokazila o rednih prihodkih v višini najmanj 574,58 € mesečno (1. 1. 2018):
  • Če ste redno zaposleni: zadnji originalni mesečni izpisek ali potrdilo matične banke o prilivu na TRR iz naslova zadnje plače. Predložite lahko tudi originalni izpis iz internetnega poslovanja v pdf obliki, ki je lahko izpis iz e-bančništva v obliki zadnjega mesečnega izpisa ali izpis za poljubno obdobje, ki mora biti narejen najmanj za en mesec, pri čemer zadnja postavka na izpisku ne sme biti starejša od 31 dni. Z izpisa mora biti razviden priliv plače v tekočem, preteklem ali predpreteklem mesecu. Če na izpisu ob prilivu plače ne piše PLAČA ali OSEBNI DOHODEK ali REDNO DELO ali SALA, priložite še plačilno listo za priliv z izpisa. Plačo morate prejemati na bančni račun v Sloveniji.
  • Če ste oseba na porodniškem dopustu: Za osebe na porodniškem dopustu velja, da morajo poleg zgoraj navedenih dokumentov prinesti še potrdilo delodajalca o zaspolitvi za nedoločen čas (ne sme biti starejše od 31 dni). V primeru zaposlitve za določen čas, lahko sklenete kreditno pogodbo za čas trajanja vaše zaposlitve, vendar ne dlje kot za 1 leto.
  • Če ste tuj državljan, lahko pridobite hitri kredit do 1 leta, pri čemer morate izpolnjevati naslednje pogoje. Kot tuj državljan morate imeti v Sloveniji stalno prebivališče in biti zaposleni pri delodajalcu s sedežem v Sloveniji za nedoločen čas. Poelg zgoraj navedenih dokumentov predložite še potrdilo delodajalca o zaposlitvi za nedoločen čas in dovoljenje za stalno prebivanje v Sloveniji.
  • Če ste upokojeni (ob poteku kredita niste starejši od 78 let): Če ste stari 62 let ali več predložite le bančni izpisek (kot je zapisano v točki za redno zaposlene osebe, pri čemer mora biti na izpisku prikazana pokojnina z besedo PENS ali POKOJNINA ali ZPIZ). V primeru starosti do 62 let, upokojenec predloži še zadnje prejeto originalno obvestilo ZPIZ ali internetno obvestilo. Pokojnina mora biti izkazana pod šifro 01. Letni dodatek oz. regres se odštevata od skupnega nakazila pokojnine (šifra 07 in 50).
 • Priliv iz plače oz. pokojnine, prikazan na bančnem izpisku, ne sme biti manjši od 85 % neto minimalne plače (574,58 EUR).

Razno

 • Summit Leasing Slovenija, d.o.o. si pridržuje pravico, da zavrne odobritev kredita brez obrazložitve

Naklo, 25. 10. 2017

Zapri

Kredit za večje nakupe do 12.500 EUR

 • od 3.000 € do 12.500 €
 • samo z osebnim dokumentom (po potrebi z dokazilom o plači/pokojnini)
 • odplačilna doba od 4 do 60 mesecev

Osnovne informacije

Kredit je primeren za vsak nakup, ki je večji od 3.000 € in manjši od 12.500 €. Kredit poljubno prilagodite svojim željam – izberete ustrezno število obrokov glede na to, v kakšnem času želite poravnati kredit in kolikšen mesečni obrok je za vas sprejemljiv.

LASTNOSTI KREDITA

OBRESTNA MERA

6 % fiksna

STROŠEK ODOBRITVE

1 % od zneska kredita oz. največ 125 €

STROŠEK ZAVAROVANJA

Se obračuna od zneska glavnice + obresti. Odvisno je od števila obrokov in znaša od (1,3% do 3,04%)

ŠTEVILO OBROKOV

OD 4 DO 60

MINIMALEN ZNESEK KREDITA

3.000 €

MAKSIMALEN ZNESEK KREDITA

12.500 €

MINIMALEN MESEČNI OBROK

50 €

TAKOJŠNJE PLAČILO OB NAKUPU (Z BA KARTICO)

Osnovni pogoji za pridobitev kredita

Kredit lahko pridobi:

 • fizična oseba, s stalnim prebivališčem v Sloveniji,
 • stara od 18 do 78 let (ob poplačilu kredita),
 • prejema redne mesečne dohodke,
 • je kreditno sposobna v skladu s kriteriji za določanje kreditne sposobnosti*,
 • je v rednem delovnem razmerju pod naslednji pogoji:
  • zaposlena za nedoločen čas; če je zaposlena za določen čas, zadnja mesečna obveznost kredita zapade najmanj dva meseca pred potekom zaposlitve po pogodbi za določen čas,
  • zaposlena pri delodajalcu s sedežem v Republiki Sloveniji,
  • delodajalec, pri katerem je zaposlena, ni v stečaju ali prisilni poravnavi,
  • ali upokojena (prejema pokojnino v Sloveniji)

  * Osnova za določitev kreditne sposobnosti je povprečna mesečna neto plača v zadnjih 3 mesecih oz. pokojnina, izplačana v zadnjem mesecu, zmanjšana za odtegljaje iz naslova obrokov kreditov, leasingov, sodnih in upravnih izvršb ter zakonitih preživnin v zadnjem mesecu. Pri določitvi kreditne sposobnosti mora biti izpolnjen tudi pogoj, da stranki od zadnjega priliva iz naslova plače/ pokojnine, zmanjšane za odtegljaje in z upoštevanjem mesečne obveznosti iz kredita, ki je predmet odobritve, ostane najmanj znesek v višini 90 % zakonsko predpisane neto minimalne plače.

Dokumenti za odobritev kreditne pogodbe

1. IZPOLNJENA VLOGA ZA ODOBRITEV KREDITA (vključno z osebnim dokumentom in davčno št.) – vlogo natisne prodajalec na oddelku ali info pultu.

2. ZA ZAPOSLENE:

 • potrdilo o plači in dokument, ki izkazuje status zaposlitve (nedoločen/določen čas, kar izpolni in potrdi delodajalec), pri čemer potrdilo ne sme biti starejše od 15 dni in
 • originalne plačilne liste za zadnje 3 mesece in
 • vloga za posredovanje podatkov o prilivih in odtegljajih na transakcijski račun, ki ga izpolni banka za zadnjih 6 mesecev, ali originalni izpiski ali izpiski iz internetnega poslovanja v pdf obliki o prometu na transakcijskem računu za zadnjih 6 mesecev.

3. ZA UPOKOJENCE:

 • zadnje potrdilo o izplačilu pokojnine (Obvestilo ZPIZ) ali Potrdilo o nakazanih pokojninskih in invalidskih dajatvah, ki ga izda ZPIZ.
 • vloga za posredovanje podatkov o prilivih in odtegljajih na transakcijski račun, ki ga izpolni banka ali originalni izpisek ali izpisek iz internetnega poslovanja v pdf obliki o prometu na transakcijskem računu za zadnje izplačilo pokojnine.

Postopek odobritve kredita

1. Prodajalec na oddelku ali info pultu izdela informativni izračun.
2. Prodajalec vnese v spletno aplikacijo podatke o stranki (ime, priimek, davčna št., EMŠO, e-mail), na podlagi česar se preveri stranko na listi izpostavljenosti Summit Leasinga in zavarovalnice.
3. V primeru pozitivnega preverjanja prodajalec izpiše naslednje obrazce in
jih izroči kupcu:

 • informativni izračun,
 • standardne predhodne informacije,
 • vlogo za odobritev kredita,
 • potrdilo delodajalca o plači,
 • upravno-izplačilno prepoved.

4. Summit Leasing izvede preverjanje stranke v informacijskem sistemu Sisbon (isti ali naslednji delovni dan).
5. V primeru negativnega preverjanja v Sisbonu Summit Leasing obvesti prodajno mesto in stranko (če je bil vpisan e-mail).
6. V primeru pozitivnega preverjanja v Sisbonu Summit Leasing obvesti prodajno mesto in stranko (če je bil vpisan e-mail), da v 5 delovnih dneh dostavi kreditno dokumentacijo:

 • izpolnjeno vlogo za odobritev kredita s strani stranke.
 • Izpolnjeno in podpisano potrdilo delodajalca o plači s strani delodajalca (velja samo za zaposlene).
 • Izpolnjeno in podpisano potrdilo upravno-izplačilno prepoved s strani delodajalca ali ZPIZ-a.

7. Prodajalec ponudbo za izbrano blago (skupaj s kreditno dokumentacijo, če jo je stranka dostavila na prodajno mesto) pošlje Summit Leasingu.
8. Po prejemu kreditne dokumentacije Summit Leasing preveri:

 • popolnost dokumentacije in v primeru pomanjkljive dokumentacije kontaktira stranko ali prodajno mesto za dopolnitev,
 • preveri kreditno sposobnost stranke za odobritev kredita.

9. Summit Leasing obvesti prodajno mesto in stranko o:

 • odobritvi kredita z navodilom za plačilo stroškov odobritve in zavarovanja pred črpanjem kredita (navodila za plačilo so na informativnem izračunu) ali
 • možnosti odobritve kredita pod drugačnimi pogoji (znesek kredita, ročnost kredita) ali
 • zavrnitvi kredita.

10. Po prejemu plačila stroškov odobritve in zavarovanja s strani stranke Summit Leasing obvesti prodajno mesto in stranko, da ta lahko podpiše kreditno pogodbo in Soglasje za direktno obremenitev SEPA.
11. Po podpisu kreditne pogodbe in plačilu stroškov stranka lahko prevzame.

Razno

 • Summit Leasing Slovenija, d.o.o. si pridržuje pravico, da zavrne odobritev kredita brez obrazložitve
 • Družba Merkur trgovina, d.o.o. je pooblaščena za posredovanje kreditnih pogodb s strani družbe Summit leasing Slovenija d.o.o. Možnost nakupa na do 60 obrokov.

Primer izračuna

ZNESEK KREDITA

10.000 €

ODPLAČILNA DOBA

55 obrokov

VIŠINA OBROKA

208,41 €

EOM

8,39 %

STROŠEK ODOBRITVE

100 €

STROŠEK ZAVAROVANJA

348,46 €

SKUPAJ STROŠKI

448,46 €

SKUPNI ZNESEK PLAČIL OB KONCU ODPLAČEVANJA

11.911,01 €

Naklo, 16.8.2016             

Zapri

 

Pregled in primerjava nakupov na obroke

 

Primer izračuna

 

Pregled in primerjava nakupov na obroke s plačilnimi karticami

 

Primer izračuna