MERKURjeva iniciativa Za zelen planet

MERKURjeva inicativa Za zelen planet je nastala z željo celovitega pristopa k trajnosti. Varovanje okolja, zmanjšanje okolijskih emisij, prihranek in proizvodnja zelene energije so le nekateri izmed korakov, ki jih že danes postopoma uvajamo pri svojem delu.

Prepričani smo, da lahko skupaj, z majhnimi koraki, ustvarjamo velike spremembe, s tem pa tudi ohranimo prihodnost slovenskih smučišč. Ste vedeli, da podnebne študije nakazujejo, da do leta 2100 na višini do 1200 metrov – kjer je večina smučišč – snega ne bo več?

Iniciativi se je pridružil tudi profesionalni slovenski smučar, Štefan Hadalin, ki bo kot trajnostni ambasador opozarjal in spodbujal, da se trajnosti lotimo dolgoročno in z majhnimi koraki.

Saj veste, vse se začne s prvim korakom …

Naša prizadevanja in zaveze v sklopu iniciative
Za zelen planet

  Do leta 2025 želimo namestiti sončne elektrarne na strehe vseh naših trgovin, ki to omogočajo in s tem doseči med 40-50 % samooskrbe z električno energijo. Pri tem si bomo pomagali tudi z vgradnjo sistemov baterijskih hranilnikov.

♥  Do leta 2025 imamo namen zamenjati obstoječo razsvetljavo z led tehnologijo, kar bo znižalo porabo električne energije za razsvetljavo za 2/3.

♥  Stremimo k posodobitvi lastnega voznega parka z električnimi vozili. V letu 2021 smo posodobili vozni park z 10 električnimi avtomobili.

♥  Svoje kupce želimo ozaveščati o trajnostni ponudbi, zato bomo na svojih komunikacijskih kanalih redno izpostavljali produkte, ki spodbujajo zavedanje, da že z majhnimi koraki lahko ustvarimo bolj zelen planet.

Ambasador Štefan Hadalin; smučar

»Dejstvo je, da se naše okolje spreminja, da človeški vpliv pušča določene posledice na našem planetu in to je povezano tudi s propadanjem manjših smučišč. To me žalosti, ker vem, da je s tem tudi moj šport, smučanje dostopno manjšim množicam. Tudi sam moram zaradi tega hoditi dlje na trening, recimo v Avstrijo, ker so v Sloveniji enostavno večkrat slabši pogoji. Škoda. Verjamem pa, da kljub vsemu še vedno lahko naredimo spremembo.«

Majhni koraki za #ZaZelenPlanet

Ste vedeli, da lahko nekaj za lepšo prihodnost našega planeta naredimo že danes in to z majhnimi koraki.

Naj vaše gospodinjstvo vodi trajnostna zaveza. Ostanke hrane predelajte in uporabite za naslednji obrok, shranjujte pa jih v okolju prijazne steklene posode. Namesto lončka za enkratno uporabo si kavo na avtomatu napolnite v svojo trajnostno termo stekleničko.

Varčne sijalke omogočajo prihranek energije in podaljšajo uporabnost svetila. Med umivanjem zob redno zapirajte vodo in izbirajte varčne funkcije na svojih gospodinjskih aparatih.

Zaupajte nam svoj nasvet za lepši jutri in ga označite z
#ZaZelenPlanet.

Are Your Sure?

Exit