Brezplačna dostava nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka v 30 dneh
Brezplačen osebni prevzem - Click & Reserve
BETONSKI IZDELEK KOGRAD ŠKARPNIK FORMATURA CEPLJEN SIV 30X30X19 CM

BETONSKI IZDELEK KOGRAD ŠKARPNIK FORMATURA CEPLJEN SIV 30X30X19 CM

Šifra izdelka:
1619325
Enostransko cepljeni škarpniki formatura podjetja Kograd so izdelani v skladu s standardi, uporabljeni materiali pa so certificirani. Sodijo med linijo cepljenih zidakov za suho montažno sestavljanje in ustvarjanje unikatnih oblik. Škarpo je moč prilagoditi glede na teren. Barva: siva. Dimenzije: 30x30x19 cm. Poraba: 17 kosov/m ... preberi več
Cena ni na voljo
Nakup v Spletnem centru ni možen
Nakup izdelka se lahko šteje na Merkurjevo kartico zaupanja.
Kako do kartice?
Vključeno v ceno pri spletnem nakupu:
  • Brezplačno vračilo v 30 dneh
  • Brezplačno telefonsko naročanje

Nakup v Spletnem centru ni možen Na zalogi v določenih trgovskih centrih Oglejte si kje
BETONSKI IZDELEK KOGRAD ŠKARPNIK FORMATURA CEPLJEN SIV 30X30X19 CM

Podrobnejši opis

Enostransko cepljeni škarpniki formatura podjetja Kograd so izdelani v skladu s standardi, uporabljeni materiali pa so certificirani. Sodijo med linijo cepljenih zidakov za suho montažno sestavljanje in ustvarjanje unikatnih oblik. Škarpo je moč prilagoditi glede na teren. Barva: siva. Dimenzije: 30x30x19 cm. Poraba: 17 kosov/m2.

  • Vpijajo manj vode in nečistoč.
  • Dolga življenjska doba.
  • Najkvalitetnejši certificirani materiali.

Kakovostna izdelava

Zaradi dodatka hidrofobnega sredstva so škarpniki vrhunske kakovosti in imajo dolgo življenjsko dobo. Ne vpijajo prevelike količine nečistoč in vode, zaradi globinske zaščite pa imajo tudi večjo odpornost. Škarpniki imajo dobro obstojnost na zmrzovanje oz. taljenje.

Namigi za pripravo temelja in postavljanje škarpnikov

Izkop naj bo širine 60 cm in globine 80 cm. V jarek se nasuje zmrzlinsko odporen material, ki ga je potrebno utrditi. Na nasutju se oblikuje betonska posteljica iz zemeljsko vlažnega betona, s trdnostjo C 10/15 cm, debelina pa naj bo med 20 in 25 cm.

Prva vrsta škarpnikov se polaga v še vlažen beton, za približno 2 cm naj se škarpnik potopi vanj. Med sosednjim škarpnikom naj bo 5 mm prostora. Eno polovico se zasuje s peskom, drugo pa z mešanico zemlje in šote. Zaradi prehoda vode, je zadnjo stran potrebno zasuti z gramozom. Pri postavljanju druge vrste, se polaganje začne iz nasprotne smeri kot se je polagala prva, škarpnike pa se po dolžini zamika za polovico. Vse nadaljnje škarpnike se zamika glede na želen naklon, zasipavanje pa poteka po enakem postopku kot pri prvi vrsti.

Približne širine škarp so do 2,4 m pri 30° naklonu; do 1,8 m pri 20° naklonu in do 1,2 m pri 10° naklonu.

Tehnične podrobnosti

Več informacij
BLAGOVNA ZNAMKAKOGRAD
Napišite vaše mnenje o izdelku