Brezplačna dostava pri spletnem nakupu nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka pri spletnem nakupu v 30 dneh
ODZRAČEVALNI LONČEK KOVINA VO 630 9.5 MM (3/8) Z VENTILOM 12.7 MM (1/2)

ODZRAČEVALNI LONČEK KOVINA VO 630 9.5 MM (3/8) Z VENTILOM 12.7 MM (1/2)

Šifra izdelka:
2724895
Odzračevalni lonček uporabljamo za odzračevanje instalacij centralnega ogrevanja. Mestaodzračevanja so v bližini kotla ali na najvišjih mestih instalacij. Instalacije morajo biti izvedene tako,da ni mogoče zadrževanje zračnih mehurjev na določenem delu instalacije. Pred uporabo PVCmatico na pokrovu odvijemo za 2 do 3 ovoje. Mat ... preberi več
9,39 €
Na zalogi Preračunavam datum dostave

KOS
Nakup izdelka se lahko šteje na Merkurjevo kartico zaupanja.
Kako do kartice?
Vključeno v ceno pri spletnem nakupu:
  • Brezplačno vračilo v 30 dneh
  • Brezplačno telefonsko naročanje

Preračunavam datum dostave Nakup možen v določenih trgovskih centrih. Izdelek dobavljiv po naročilu. Oglejte si kje
ODZRAČEVALNI LONČEK KOVINA VO 630 9.5 MM (3/8) Z VENTILOM 12.7 MM (1/2)
9,39 €

Podrobnejši opis

Odzračevalni lonček uporabljamo za odzračevanje instalacij centralnega ogrevanja. Mestaodzračevanja so v bližini kotla ali na najvišjih mestih instalacij. Instalacije morajo biti izvedene tako,da ni mogoče zadrževanje zračnih mehurjev na določenem delu instalacije. Pred uporabo PVCmatico na pokrovu odvijemo za 2 do 3 ovoje. Matico privijemo, v kolikor se pojavi nekontroliranoiztekanje medija (lonček je potrebno očistiti, oziroma zamenjati).

Odzračevalni lonček montiramo na odzračevalno mesto vedno v pokončni legi. Zaradi vzdrževanja, zamenjave se med lonček in cevovod vstavi protipovratni ventil VP 621. Priključni navoj protipovratnega ventila opremimo z ustreznim tesnilnim materialom (teflonski trak, lepilo, predivo) in ga privijemo v instalacijo. Čiščenje lončka opravimo tako, da ga odvijemo iz protipovratnega ventila in ga obrnemo. Odvijemo PVC matico, z nasadnim ključem Sw4,5mm odvijemo navojni nastavek in ga skupaj s tesnilom in vzmetjo izvlečemo iz pokrova. Preverimo in očistimo tesnilno mesto. Najbolj pogost vzrok puščanja je prisotnost nečistoč na tesnilnim mestu (med tesnilom in nastavkom). Lonček sestavimo v obratnem vrstnem redu. Ohišje: kovano iz medenine po EN 12420, material CW617N Pokrov: kovan iz medenine po EN 12420, material CW617N Tesnilo: EPDM Pokrovček: plastika ABS, barva črna, rdeča Plovec: plastika PP Protipovratni ventil: medenina CW614N Delovna temperatura: od 0°C do +110 °C Mediji: voda (brez pare)

Tehnične podrobnosti

Več informacij
BLAGOVNA ZNAMKAKOVINA
Opozorite nas na napako oziroma pomankljivost pri opisu izdelka! Pošljite e-pošto na info@merkur.si
Napišite vaše mnenje o izdelku

Are Your Sure?

Exit