Brezplačna dostava pri spletnem nakupu nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka pri spletnem nakupu v 30 dneh
VODOTESNA MASA CERESIT CL 51 5KG

VODOTESNA MASA CERESIT CL 51 5KG

Šifra izdelka:
2798858
Tesnilna masa Ceresit CL 51 se uporablja za fleksibilno tesnjenje pod keramičnimi ploščicami. Masa se nanaša z valjčkom, lopatico ali čopičem. Zapolnjuje razpoke. Primerna je samo za notranjo uporabo. Za nanos na vse vrste površin (tudi za talno gretje) v prostorih, ki so stalno izpostavljeni vlagi ter za jačanje kritičnih stik ... preberi več
34,99 €
Nakup izdelka se lahko šteje na Merkurjevo kartico zaupanja.
Kako do kartice?
Nakup izdelka na spletu ni možen. Nakup možen v določenih trgovskih centrih. Oglejte si kje
VODOTESNA MASA CERESIT CL 51 5KG
34,99 €

Podrobnejši opis

Tesnilna masa Ceresit CL 51 se uporablja za fleksibilno tesnjenje pod keramičnimi ploščicami. Masa se nanaša z valjčkom, lopatico ali čopičem. Zapolnjuje razpoke. Primerna je samo za notranjo uporabo. Za nanos na vse vrste površin (tudi za talno gretje) v prostorih, ki so stalno izpostavljeni vlagi ter za jačanje kritičnih stikov. Omogoča popolnoma vodotesne in fleksibilne spoje. Izdelek je pripravljen za uporabo.

  • Nanos s čopičem, valjčkom ali zidarsko lopatico.
  • Samo za notrano uporabo.
  • Poraba (dva sloja): pribl. 1,1 kg/m2.

Ceresit CL 51 se uporablja za zatesnjevanje površin, občutljivih na vlago (mavčne stene itd.) ter za jačanje in tesnjenje kritičnih stikov pred polaganjem ploščic. Za nanos na vse vrste površin (tudi za talno gretje) v stanovanjski gradnji, v prostorih, ki so stalno izpostavljeni vlagi: v kopalnicah, tuš kabinah, sanitarnih prostorih, kuhinjah. Izdelek je pripravljen za uporabo. UPORABA Nerazredčen CL 51 nanesite s čopičem ali valjčkom. Da se doseže vodoodporna zaščita površine, je potrebno nanesti vsaj dva sloja tesnilne mase oz. membrane skupne debeline cca. 1,0 mm. Prvi sloj mora biti vedno nanesen s čopičem. Drugi sloj nanesite po ca. 1,5 ure. Drugi sloj se nanese pravokotno glede na prvi sloj. Vsak sloj mora biti nanesen šele, ko se prejšnji posuši. V kotih, na robovih in (dilatacijskih) stikih mora biti tesnjenje ojačano s Ceresit CL 152 tesnilnim trakom. Tesnilni trak se vtisne na sveži prvi sloj CL 51 in se prekrije z drugim slojem. Po ca. 12 urah od nanosa drugega sloja je površina pripravljena za polaganje keramičnih ploščic s pomočjo uporabe lepilne malte Ceresit CM16. Orodje in sveže ostanke tesnilne mase umijte z vodo. Strjene ostanke CL51 lahko odstranite samo mehansko.

Tehnične podrobnosti

Več informacij
BLAGOVNA ZNAMKACERESIT
Opozorite nas na napako oziroma pomankljivost pri opisu izdelka! Pošljite e-pošto na info@merkur.si

Dodatne priloge

VARNOSTNI LIST

Napišite vaše mnenje o izdelku

Are Your Sure?

Exit