Brezplačna dostava nad 50€. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Kako izbrati pravi sesalnik?

Pravi sesalnik za vaš dom

Spomladanski čas je čas za generalno pospravljanje doma. Pri tem potrebujete dober sesalnik, ki bo odstranil ves prah.


Na kratko o vrstah sesalnikov

Pred nakupom sesalnika je potrebno pogledati po stanovanju in ugotoviti, kakšne površine boste sesali. Bodisi je to parket, ploščice, preproge, oblazinjeno pohištvo - ali pa imate veliko stopnic in potrebujete zelo dolg kabel. 

Glede na lastnosti površin, ki jih boste sesali, se boste lažje odločili, kakšen sesalnik boste kupili. V primeru, da imate veliko stopnic, se rajši odločite za pokončni sesalnik, saj boste z njim sesali lažje kot z navadnim sesalnikom. Če izberete akumulatorskega, vam ne do potrebno paziti na kabel.

Za preproge in oblazinjeno pohištvo priporočamo klasični sesalnik s posebnim turbo nastavkom, ki omogoča globinsko čiščenje.

V primeru, da imate več občutljivih površin, kot sta parket ali laminat,  pa vam priporočamo posebno krtačo, ki je namenjena čiščenju občutljivih površin.


Karakteristike, na katere morate biti pozorni pri izbiri sesalca

Učinkovitost: Sesalnik z močnim motorjem ni nujno tudi zelo učinkovit. Pomembnejši je podatek o sesalni moči pri krtači.

Filtiranje: Primerjajte podatke izdelovalcev o tem, koliko prahu po sesanju ostane v prostoru. Sesalnik z večplastnim filtrskim sistemom (najbolje petplastnim) in mikrofiltrom ulovi najdrobnejše prašne delce. Priporočamo vam sesalnik z antibakterijskim mikrofiltrom ali s trajnim filtrom, ki ga lahko operemo v vodi.

Velikost: Izberite takšno velikost, težo in obliko sesalnika, ki bo prilagojena velikosti in naravi površin, ki jih boste sesali. V majhnem prostoru je lahko velik sesalnik velika nadloga.

Uporabnost: Če imate veliko površin, ki jih lahko čistite mokro, bo za vas pravšnji večnamenski čistilnik. Omogoča vam suho ali mokro sesanje, šamponiranje, krtačenje, brisanje, sušenje itd.Pribor in nastavki: Priporočamo vam sesalnik s kovinsko teleskopsko cevjo. Presodite, ali bo sesalnik z nastavki, ki so del dodatnega pribora, dobro opravil svojo čistilno vlogo. Preverite, če lahko dokupite krtačo za globinsko čiščenje.


S sesalnikom proti alergijam

Če ste vi ali kdo drug v družini alergični na prah, vam priporočamo sesalnik s HEPA filtrom. Obstajajo različni modeli HEPA filtrov, razlikujejo pa se po količini delcev, ki jih spustijo nazaj v prostor. HEPA filtri so označeni s številkami (npr. HEPA 11, HEPA12, HEPA13), višja številka pa pomeni boljše filtriranje.  Še boljšo filtracijo ponujajo sesalniki z vodnim filtrom. Ker za filtriranje uporabljajo vodo, vam ne bo potrebno kupovati vrečk za sesalec.         

Pri izbiri sesalnika bodite pozorni predvsem na sesalno moč, ne pa na podatek o moči motorja, ki je običajno veliko višji kot pa sesalna moč. Pozorni bodite tudi na dolžino kabla, da vam ne bo potrebno za vsak prostor iskati vtičnico. S sesalcem, ki ima kabel dolžine okoli 12 metrov, boste brez problema posesali povprečno veliko stanovanje.

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica
Prazniki