NASVETI
Nasveti, napotki in trendi na področju prenove in gradnje doma

PRENOVA KOPALNICE

Kopalniške ploščice naj odražajo vaš slog

Ponedeljek, 22.10.2018


Zadnji kopalniški trendi narekujejo svetle kopalnice, opremljene s ploščicami v pastelnih barvah ali v zemeljskih podtonih, močnejši odtenki ploščic pa so običajno kombinirani s črno-belimi ali sivimi ploščicami z namenom, da razbijejo enobarvnost ter kopalnici dodajo piko na i. Ker je kopalnica prostor za sprostitev, je pomembno, da se v njej prijetno počutite tudi deset ali dvajset let po prenovi – to pa boste dosegli le, če ji boste dodali osebni pečat.

Izbira ploščic naj predstavlja izhodiščno točko

Kopalniške ploščice so tisti element, ki v kombinaciji s pohištvom ustvari ali pa pokvari ambient, zato naj ob prenovi predstavljajo izhodiščno točko. Na ta način boste lažje začeli razmišljati tudi o ostali opremi in pohištvu ter si olajšali delo, sicer se prehitro lahko zgodi, da se elementi barvno ne bodo ujemali, vam pa bo to povzročalo nejevoljo.

Svetle ali temne, glazirane ali mat, velike ali majhne?

Ko izbirate ideje in navdih za prenovo, bodite pozorni tudi na format ploščic, saj lahko večji format ploščic prostor pomanjša, manjši pa poveča. Velik format ploščic je zato bolj primeren za opremljanje velikih prostorov, pri prenovi manjše kopalnice pa razmišljajte o nekoliko manjšem formatu ali kombinaciji večjih in manjših.

Prav tako bodite pozorni na barve. S pastelnimi barvami in sijočimi glazurami boste ustvarili ambient, ki deluje pomirjujoče, z živimi barvami in vzorci pa boste prostor poživili in vanj vnesli novo energijo. Vsekakor pa bodite pri nakupu ploščic pozorni tudi na njihovo kakovost oziroma razred. Več o tem, si lahko preberete tudi v Merkurjevem Vodiču za prenovo kopalnic.

Kopalnici dodajte oseben pečat

Pri opremljanju lahko izbirate med različnimi oblikami, barvami in teksturami, zato se ne zanašajte le na zadnje trende, če vam ti stilno ne ustrezajo. Kopalnici vedno dodajte oseben pečat, saj se boste le tako v njej dobro počutili še vrsto let. Pa naj bo to minimalistična kopalnica, kjer prevladuje nevtralen slog, ali pa razgibana kopalnica, ki bo s poudarjeno steno ali razgibanimi tlemi prostor poživila.

Če pred izbiro ploščic še zbirate ideje ali potrebujete navdih, preverite Katalog kopalniških elementov.

Pri izbiri ploščic smo vam pri Merkurju tudi v pomoč, naročite se lahko na neobvezno svetovanje. Izkušeni Merkurjevi mojstri vam bodo pomagali predvsem pri specifikacijah, ki jih imajo posamezni sklopi ponudbe.

RELIZIRAJTE SVOJ PROJEKT Z MERKURJEM!

Izkoristite svetovanje, individualno obravnavo, ugodne možnosti

financiranja ter jamstvo na opravljeno delo.

Izberite Merkur.

Are Your Sure?

Exit