Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Adventni venček - nordijski navdih

28.11.2023 86 ogledov 4 min branja
Adventni venček: zlata eleganca

Ko noči postanejo daljše se vedno bolj veselimo toplega vzdušja, ki ga pričarajo dekorativni elementi prazničnih dni. Tokratna ideja za adventni venček prinaša nekaj zgodovine v današnji čas. 

Letos smo v družbi Sanje Rauter izdelali adventni venček, ki združuje zlato eleganco z nordijsko mitologijo. Razporeditev elementov je premišljena – vsak izdelek ima svoje mesto, ki prispeva k harmonični celoti.

BELA IN ZLATA BARVA

Adventni venček počiva na čudovitem belem krožniku z nežnimi in minimalističnin vzorcem. Zlati listi in bunkice, ki se prepletajo med belo-zlatimi tekstilnimi rožami ustvarjajo občutek razkošja in večnosti. 

JELEN

V središče je postavljen zlat jelen, ki je značilen element nordijske mitologije, v sodobnem oblikovanju pa se vse bolj pojavlja kot del sodobnega luksuznega manimalizma. 

Jelen v nordijski mitologiji ni le bitje divjine, ampak je tudi nosilec modrosti in moči. V našem venčku jelen ni zgolj okras; je simbol ki nas vodi skozi temo in kaže pot k svetlobi. Ta močan simbol povezujemo z adventnim časom, ki je potovanje iz teme v svetlobo, iz pričakovanja v izpolnitev.

Jelena ali njegove rogove, ki so res vedno bolj zaželen dekorativni dodatek, največkrat zasledimo v hladnih tonih. Hladne barve so značilne za ta moden t.i. nordijski ali skandinavski slog oblikovanja. Izbirajte v beli, bež, sivi, srebrni, hladno zlati, rjavi in črni, pa ne boste mogli zgrešiti.

Zlata barva v našem adventnem venčku v nordijskih kulturah in po svetu simbolizira najvišje vrednote. Odraža svetlobo – tako dobesedno v siju sveč in metaforično v toplini, ki jo prinašamo v naš dom. Zlate sveče predstavljajo štiri adventne tedne, ki nas vodijo do božiča, vsaka sveča pa simbolizira eno od temeljnih človeških vrednot: upanje, ljubezen, radost in mir.

Pravljične LUČKE

Da bi venec še dodatno osvetlili, smo dodali mini led lučke, ki nežno razsvetljujejo, ustvarjajo občutek topline in pravljičnosti. 


Kako je ta čudoviti venček dejansko nastal, si lahko ogledate tudi na našem IG profilu @merkur.trgovina.


Izdelki, ki smo jih uporabili pri izdelavi:

SERVIRNA 16 CM COPENHAGEN
Odprema v 24 urah

SKODELICA ZA KOSMIČE TOGNANA 16 CM COPENHAGEN

5,49 €
Na zalogi
Izenači ceno!
BELA, RELIEFNA, FI 7 CM VIŠINA 15 CM
Odprema v 24 urah

TOP SVEČA DECORIS BELA, RELIEFNA, FI 7 CM VIŠINA 15 CM

9,99 € / kos
Na zalogi
Izenači ceno!
30CM COPENHAGEN
Odprema v 24 urah

SERVIRNI KROŽNIK TOGNANA 30 CM COPENHAGEN

18,99 €
Na zalogi
Izenači ceno!
AKUMULAT. LEPILNA PIŠTOLA VARO POWX 146
Odprema v 24 urah

AKUMULAT. LEPILNA PIŠTOLA VARO POWX 146

25,99 €
Na zalogi
Izenači ceno!

Imate po branju še kakšno vprašanje?

AI asistentka M.AI.A vam je na voljo za klepet 24 ur na dan.

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije