Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Dodatki za dvorišče: Lovilci olj in kanalete

17.04.2023 337 ogledov 4 min branja
Dodatki pri ureditvi dvorišča

Pri urejanju dvorišča ne pozabite na odvodnjavanje meteorne vode. Z odvodnjavanjem preprečujete možnost poplav, hkrati pa poskrbite, da nevarne snovi, pomešane z vodo, ne pridejo v stik z naravnim okoljem.

LOVILCI OLJ

Lovilci olj na vašem dvorišču preprečujejo, da bi naravi nevarne snovi, kot so olje, plinsko olje, maziva, kurilno olje in bencin, odtekli v okolje. 

Lovilec pri delovanju koristi njihovo nižjo specifično težo in tako s pomočjo gravitacije in filtra ločuje nevarne tekočine iz vode. 

GRAVITACIJSKI LOVILCI OLJ

Uporabljajo se pri odvodnjavanju manjših povoznih površin, očiščena voda pa odteka v večjo čistilno napravo za odpadne vode. 

Onesnažena voda se zadrži v lovilcu olj, kjer se kapljice olja dvignejo na površje, očiščena voda pa skozi odtok odteče iz gravitacijskega lovilca. Ko je nabrana določena mera tekočin, jih je potrebno izčrpati skozi jašek in odstraniti.

KAKO JIH VGRADITI?

Vgradnja gravitacijskih lovilcev poteka z vkopavanjem v zemljo, vgrajeni pa so lahko na povoznih in nepovoznih površinah, kjer morajo biti dostopni za vzdrževanje.

asfaltiranjeasfaltiranje

KANALETE

Na vseh utrjenih površinah, dvoriščih, dovozih in vrtovih je pomembno odvajanje meteornih voda, tudi zaradi varovanja pred poplavami objektov. Pri odvajanju voda se uporabljajo kanalete, ki morajo biti dobro vključene v zaključno površino. Kanalete morajo prenašati dnevne obremenitve, biti enostavne za vgradnjo in zagotavljati obstojnost na vremenske in druge vplive iz okolja. 

KJE SE UPORABLJAJO?

Kanalete se uporabljajo na vseh utrjenih površinah, pred hišami, stanovanjskimi bloki, na dvoriščih, dovozih, vrtovih, pred garažnimi vhodi in na terasah.

VRSTE KANALET

Kanalete se med seboj razlikujejo glede na razred obremenitve in material, saj so poleg kovinske v uporabi tudi betonske.

Betonska kanaleta

Betonske kanalete so izdelane iz betona, odporne na zmrzal ali taljenje in druge dejavnike, ki bi lahko poškodovali njihovo zgradbo. Primerne so za linijsko odvajanje meteorne vode, kjer ni velikih količin vode.

Kanalete z rešetko

Kanalete z rešetko so izdelane iz robustnega in trpežnega materiala in kovinske rešetke, polagajo pa se po sistemu utora. Ker so enostavne za namestitev, se jih polaga neposredno ob tlakovce.

LASTNOSTI KANALET

Kanalete imajo glede na vrsto specifične lastnosti, preverite pa nekatere najpogostejše.

Številne možnosti vgradnje

Kanalete so primerne za vgradnjo na parkiriščih, dvoriščih, javnih površinah, obvoznih poteh, javnih in industrijskih površinah ter v garažnih hišah.

Trpežnost

Kanalete imajo vgrajen ojačitveni okvir in so odporne na olja, kisline, zmrzal in sol. Rešetke so izdelane iz nerjaveče, cinkane ali lito železne pločevine. 

Prilagojen design

Konstrukcija zagotavlja dober oprijem z betonom, preprost transport in skladiščenje. Pri sestavi omogoča križanje, T ali L linije ter uporabo peskolova in zaključne stene.

asfaltiranjeasfaltiranje
asfaltiranjeasfaltiranje
Rečeno storjeno - iščete mojstraRečeno storjeno - iščete mojstra

Imate po branju še kakšno vprašanje?

AI asistentka M.AI.A vam je na voljo za klepet 24 ur na dan.

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01