Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Enostavne zasaditve okrasnih rastlin za cvetoč balkon

26.05.2023 33 ogledov 7 min branja
Enostavne zasaditve okrasnih rastlin za cvetoč balkon

Predstavljamo vam nekaj enostavnih in modernih idej za zasaditve okrasnih rastlin, ki bodo še polepšale vaše balkone, terase ali predvrt. Z našo pomočjo lahko ustvarite pravi cvetoči raj, ki vam polepša vroče, poletne dni. .

Zasaditve okrasnih rastlin v POSODI

Ideja za privlačno zasaditev v posodi, ki jo umestimo na teraso, balkon ali predvrt

Na sredino posode posadimo šaš, ki poskrbi za višino zasaditve. Ta rastlina s svojimi listi poskrbi za nežnost, dinamiko in ostrino. Nadaljujemo z modro balkonsko salvijo 'Farinacea', ki cveti celo poletje in se razrašča v višino ter širino. Begonija 'Sunpleasures' ima čudovite oranžno, rdeče, rumene cvetove. Ta sorta odlično prenaša vročino in dež, zato se lahko zanesete, da bo cvetje privlačno celo poletje.

V posodo, ki je široka 40 cm smo dodali še verbeno 'Vectura' v modri barvi, ki je krajše rasti ter je dobro odporna na vročino. Zasaditev smo zaključili z milijon zvončkom v oranžni barvi, ki celostno zaključi podobo posode. 

V posodo smo kombinirali šaš, balkonsko salvijo, begonijo 'Sunpleasures', verbeno in milijon zvonček
.
Latinska imena za lažji nakup v poslovalnici: a) Carex buchananii 'Red Rooster' (Mix trave) b) Salvia farinacea 'Farinacea' c) Begonia x elatior 'Sunpleasure' d) Verbena x peruviana 'Vectura' e) Calibrachoa x hybrida

Zasaditve okrasnih rastlin za OBEŠANKO

Enostavna in privlačne obešanke za vsakogar v različnih barvah

Za vse, ki nimate idej glede zasaditve obešanke, smo pripravili prikupno obešanko s tremi različnimi rastlinami (obešanka mix). Ta zasaditev je v MEKURju že zasajena in jo samo odnesete iz trgovine. V njej je kombinacija roza in bele petunije z rumeno sredico ter afriški smilj, ki s svojimi drobnimi listi poskrbi za strukturo zasaditve. Smilj je bujno rastoč in ga lahko med letom prikrajšamo.

V Merkurju lahko izbirate med obešankami, ki so že posajene v posodi
Latinska imena za lažji nakup v poslovalnici: Petunia sp. in Helichrysum petiolare (Obešanka mix)

Hitra in enostavna rešitev

je tudi cvetlična simfonija za obešanko (Trio collection), kjer so skupaj posajeni milijon zvončki z navadnim in polnjenim cvetom ter verbena 'Vectura'. Tri lončke je najbolje kombinirati v obešanki, ki je širine 35 cm (dobro se ujemajo tudi v koritu, ki je dolžine 60 cm).

Obešanka Trio collection vključuje milijon zvončke in verbeno 'Vectura'
.
Latinska imena za lažji nakup v poslovalnici: Verbena x peruviana 'Vectura' in Calibrachoa x hibrida (Cvetlična harmonija-Trio colection)

Zasaditve okrasnih rastlin v KORITU 

V koritu smo kombinirali barvite petunije in ostale balkonske rastline.

Na začetku in koncu korita, ki je dolgo 80 cm smo posadili petunije z velikim cvetom in izrazito, močnejšo barvo, ki spominja na mešanico manga, breskve in marelice. Ta barva vas bo to leto zagotovo prevzela. Ta sorta petunije je krajše in kompaktne rasti. Zasaditev nadaljujemo s strukturnim okrasnim krompirjem, ki poživi zasaditev s svojimi svetlimi listi.

V ospredju zasaditve se razrašča privlačna bolivijska begonija 'Bellavista', ki ima temne liste, kar daje tej zasaditvi posebne čar. V poletnem času se bohoti tudi z živo rdečimi cvetovi. Za višino smo v ozadju dodali še belo cvetočo gavro in rumeno lantano, ki se razrašča grmičasto ter ravno tako dobro uspeva na sončni legi.


Kombinacija petunije, okrasnega krompirja, bolivijske begonije 'Bellavista', gavre in lantane
Latinska imena za lažji nakup v poslovalnici: a) Petunia x aktinsiana b) Ipomoea batatas c) Begonia boliviensis 'Bellavista' d) Gaura sp.


Ostale prikupne kombinacije za korita, ki krasijo naše balkone v poletnem času

Vsi, ki prisegate na klasično zasaditev korit lahko kombinirate dihondro na začetku in koncu korita, osrednji del zapolnite z dvema polvisečima pelargonijama 'Summer Lovers Dark Red', v ozadje kombinirate perjanko za višino in v ospredje dodate še lobularijo.

Klasična balkonska zasaditev v koritu s polvisečima pelargonijama 'Summer Lovers Dark Red' in ostalimi rastlinami
Latinska imena za lažji nakup v poslovalnici: a) Dichondra argentea b) Panisetum sp. c) Pelargonium x zonale 'Summer Lovers Dark Red' d) Lobularia maritima

V senčnem delu dobro uspevajo begonije 'Belina', okrasni krompir v bronasti barvi, bodalica (okrasna trava), pokončno rastoča fuksija 'Fairi'. Za ospredje lahko dodamo tudi dihondro, ki nima težav z rastjo v senci, poskrbi pa za popestritev celotne zasaditve, ki jo umestimo v senco ali polsenco.

Balkonska zasaditev za senco s čudovito begonijo 'Belina' ter cvetočo druščino
Latinska imena za lažji nakup v poslovalnici: a) Begonia boliviensis 'Belina' b) Ipomoea batatas c) Dichondra argentea d) Stipa tunuissima (Mix. trave) e) Fuchsia x hibrida 'Fairi' (upright)


Vse kombinacije rastlin za balkonske zasaditve, ki so na razpolago v MEKURju, so vzgojene s skrbno oskrbo slovenske vrtnarije. 

Imate po branju še kakšno vprašanje?

AI asistentka M.AI.A vam je na voljo za klepet 24 ur na dan.

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica