Brezplačna dostava nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Kako postanemo energetsko neodvisni?

06.06.2023 73 ogledov 5 min branja
Kako postanemo energetsko neodvisni?

Energetska neodvisnost – besedna zveza, ki v današnjih časih postaja vedno bolj popularna in to ne brez razloga.

Zemlja ima namreč omejeno količino virov energije, ki jih iz leta v leto bolj izkoriščamo. Sodobna družba je namreč še vedno močno odvisna od energije, ki jo proizvajamo s fosilnimi gorivi. Fosilna goriva pa puščajo za seboj visok ogljični odtis in s tem prispevajo k pospeševanju podnebnih sprememb.

Rešitev je trajnostna energetska neodvisnost,

ki temelji na rabi obnovljivih virov energije – sonca, zraka, vode in tudi zemlje. Z energetskimi rešitvami, ki jih ponuja MERKUR ENERGIJA, boste storili prvi korak k energetski neodvisnosti, pomagali pri varovanju okolja in pri tem še prihranili.

Električna samooskrba s sončno elektrarno

Sončna elektrarna za svoje delovanje izkorišča naš največji obnovljiv vir energije – sonce, ter tako zagotavlja varno in okolju prijazno proizvodnjo električne energije.

Z lastno proizvodnjo električne energije pa se zmanjša tudi naša odvisnost od morebitnih naraščajočih stroškov dobave električne energije v prihodnosti.

Z baterijskim hranilnikom ne boste nikoli več ostali brez elektrike

Baterijski hranilnik še poveča našo samooskrbo z električno energijo, saj shranjuje višek proizvedene električne energije. Ta višek lahko porabimo v slabših vremenskih razmerah, ko naša sončna elektrarna proizvaja manj elektrike. Baterijski hranilnik pa lahko uporabimo tudi kot rezervni vir napajanja pomembnih električnih naprav (kot sta na primer hladilnik ali zamrzovalnik) ter osvetljavo doma v primeru izpada električne energije.

 

Energetsko učinkovito ogrevanje s toplotno črpalko

Toplotna črpalka lahko močno zniža naše stroške ogrevanja, saj kar 80 % potrebne toplotne energije pridobi iz okolja, preostalih 20 % pa pridobi s pomočjo električne energije. Zaradi tega je ogrevanje s toplotno črpalko ne samo varčna, temveč tudi okolju prijazna izbira.

Optimizirajte energetsko samooskrbo s paketi energetskih rešitev

Energetsko samooskrbo pa lahko optimiziramo s paketi energetskih rešitev. Odločite se lahko za paket, ki združuje sončno elektrarno in toplotno črpalko – tako bo 20 % toplotne energije, ki je toplotna črpalka ne more dobiti iz okolja, zagotovila sončna elektrarna na vaši strehi.

S paketom sončne elektrarne in baterijskega hranilnika pa si boste zagotovili nemoteno oskrbo z električno energijo, saj baterijski hranilnik shranjuje višek proizvedene električne energije. Tako boste še dodatno zmanjšali odvisnost od električne energije iz omrežja.

Kar najbolj optimizirano energetsko samooskrbo pa dosežemo s sončno elektrarno, toplotno črpalko in baterijskim hranilnikom. Sončna elektrarna in baterijski hranilnik poskrbita za nemoteno dobavo električne energije in neodvisnost od nihanja cen električne energije na trgu v prihodnosti, toplotna črpalka pa zagotavlja ogrevanje z obnovljivimi viri energije, zraka, zemlje ali vode in nam tako omogoča prihranke in neodvisnost pri ogrevanju.

Imate po branju še kakšno vprašanje?

AI asistentka M.AI.A vam je na voljo za klepet 24 ur na dan.

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.