Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Kako pripraviti bazen na zimo?

30.09.2023 9 ogledov 2 min branja
Kako pripraviti bazen na zimo?

Za pripravo bazena na prezimovanje je na voljo visoko kakovosten proizvod blagovne znamke Planet Pool, ki ne vsebuje fosfatov in vam ob pravilnem odmerjanju znatno olajša spomladansko čiščenje.

Sredstvo za prezimovanje Planet Pool preprečuje kristalizacijo mineralnih soli, kar znatno zavira nastajanje oblog vodnega kamna. Ta obloga ne le da je neprijetna na pogled, ampak lahko tudi poslabša kakovost vode in povzroči poškodbe bazena. Dodatno sredstvo močno zmanjša rast resistenčnih vrst alg v kotih in fugah.

Ob koncu kopalne sezone je v vodi še prisotno dezinfekcijsko sredstvo. Počakajte nekaj dni, da dezinfekcijsko sredstvo izhlapi in da temperatura bazenske vode pade pod 14ºC. Ko znižate nivo vode pod vgradne elemente, dodajte sredstvo za prezimovanje Planet Pool v skladu z navodili na embalaži. V primeru nadpovprečno toplih in sončnih zimskih dni se lahko zaradi visokih temperatur alge ponovno razvijejo.

Sredstvo za prezimovanje sčasoma izgubi svojo učinkovitost. Pri bazenih, ki niso pokriti, lahko sneg in padavine razredčijo sredstvo. V takem primeru priporočamo dodaten odmerek. Redno preverjajte stanje sredstva, še posebej po večjih padavinah.

Pokrivalo za prezimovanje ščiti bazen pred grobimi nečistočami, ki lahko vplivajo na kakovost vode. Priložena je plastificirana jeklena vrvica in napenjalec, ki olajšata namestitev pokrivala."

Ne pozabite, da redno vzdrževanje bazena pozimi ni le priporočljivo, temveč je pomembno za to, da bo vaš bazen pomladi v najboljšem stanju in skoraj že pripravljen za novo sezono.


Imate po branju še kakšno vprašanje?

AI asistentka M.AI.A vam je na voljo za klepet 24 ur na dan.

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01