Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Lastnosti vhodnih vrat

17.04.2023 9 ogledov 2 min branja
Lastnosti vhodnih vrat

Z nakupom vhodnih vrat se običajno srečamo malokrat v življenju. Ob novogradnji, prenovi zgradbe ali ob dotrajanosti starih vrat. Prav zato se je njihovi izbiri potrebno dobro posvetiti. Ponudnikov vrat je veliko, ta se razlikujejo po dimenzijah, oblikah, materialih, zaščiti in kakovosti.

Pri izbiri vhodnih vrat je potrebno biti pozoren na tehnične lastnosti, vrsto materiala, izgled, natančnost. način izdelave, … Potrebno je, da razjasnite svoje želje in potrebe vhodnih vrat. S tem se spreminjajo tudi njihove lastnosti in končna cena.

Tehnične lastnosti določajo vodotesnost, prepustnost zraka na pripirah, zvočno izoliranost, odpornost porti poskusu vloma in toplotno prehodnost.

MATERIAL

Vrata se med seboj razlikujejo seveda tudi po materialu izdelave, načinu odpiranja-zapiranja, zaklepanja vrat in različnih dekoracijah. Vhodna vrata so lahko izdelana iz lesa, kovine, umetnih mas (običajno PVC) oz. iz kombinacije naštetih materialov. Kot dodatek se uporablja tudi steklo. Vsak material pa ima svoje prednosti oz. slabosti, ki jih je potrebno upoštevati ob nakupu.

ODPIRANJE IN KLJUČAVNICA

Glede na način odpiranja imajo vhodna vrata lahko klasično kljuko, držalo, čitalec prstnih odtisov ali kodno tipkovnico. Čeprav je bila včasih najbolj razširjena klasična ključavnica, pri kateri je potreben ključ za odklepanje, pa je šla danes tehnologija močno naprej. Poleg klasične poznamo tudi elektronsko ključavnico, zapirala pa so dvo- ali večtočkovna.

DODATKI

Nekatera vrata imajo vgrajeno kukalo. To je lahko navadno ali elektronsko, možna je tudi povezava z zvoncem. Bolj tehnološko razvita omogočajo celo zapis posnetkov na spominsko kartico ali pa dogajanje pred vhodnimi vrati nadzorujete kar preko pametnega telefona.

V dekorativnem smislu imajo vrata lahko številne dodatke iz stekla, medenine, jekla ali kamna. Dodani so lahko napisi, ornamenti, okraski.

Rečeno storjeno - iščete mojstraRečeno storjeno - iščete mojstra

Imate po branju še kakšno vprašanje?

AI asistentka M.AI.A vam je na voljo za klepet 24 ur na dan.

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica