Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Načrtovanje dvorišča

17.04.2023 152 ogledov 4 min branja
Načrtovanje dvorišča

Poskrbite, da bo tudi okolica hiše lepa in urejena, saj to pripomore k celotnemu izgledu vašega doma. Urejanje okolice doma je koristno, saj pripomore k vrednosti celotne nepremičnine. Premislite o vaših potrebah, željah in estetiki ter skrbno načrtujte tlakovane oz. travnate površine.

 Dvorišče naj bo lepo urejeno, a tudi uporabno. Temelj pri ureditvi okolice je ustrezno pripravljen načrt, ki bo prikazal kaj vse potrebujete, oblikoval zaporedje del in vam zasnoval okvirno sliko stroškov.

DEFINIRANJE ŽELJA IN POTREB

Najprej dobro premislite kaj potrebujete. Je to več povoznih in tlakovanih površin, mogoče tlakovano igrišče za športne aktivnosti, ste ljubitelj zelenja okoli vašega doma ali preprosto želite vsega malo? V mislih imejte vaš vsakdanjik, kaj boste počeli v prihodnosti, koliko časa imate za vzdrževanje okolice in tudi kaj se najbolje sovpada z ostalim okolišem in ne samo vašim domom. S tem boste močno skrčili izdelke in produkte, ki jih potrebujete, hkrati pa bo odločitev lažja.

SKICA

Za lažjo predstavo si pripravite skico, kjer boste označili tlakovane površine za počitek in užitek, povozne površine, ki bodo služile za avtomobile ter zelenico, ki bo poskrbela za brezskrbno igranje otrok. Velikokrat se zgodi, da na razpoložljiv prostor želimo dati preveč, skica vam bo tako pripomogla k boljšemu doumevanju velikosti dvorišča in okolice. Hkrati pa si ob skico lahko zabeležite katere materiale boste potrebovali ter kakšen je potek dela.

PODLAGA

Osredotočimo se nekoliko bolj na samo dvorišče, ki je za povozne namene. Ključ kakovostno izdelanega dvorišča je dobro utrjena in pravilno pripravljena podlaga. Če ta ne bo dovolj dobro pripravljena, potem se lahko zgodi, da boste v roku parih let hodili oz. vozili po reliefno oblikovani površini s številnimi udori.

Velika verjetnost je, da bo asfalt popokal, tlakovci in plošče pa bodo prav tako spremenile svojo obliko. Šele na dobro pripravljeno osnovo se lahko polaga tlakovce oz. površino asfaltira.

USTREZNO ODTEKANJE METEORNE VODE

Vsako dvorišče mora imeti urejeno odtekanje vode v ponikalnico. Zato naj bo njegova površina nekoliko nagnjena, a ne preveč, usmerjen pa naj bo proč od objektov. 

Odtočni površinski deli naj bodo nameščeni na najnižjem delu dvorišča, glede na velikost dvorišča pa namestite ustrezno veliko meteorno kanalizacijo. Če padca površine ni mogoče izvesti, potem so v takem primeru odlična rešitev linijski odtočni kanali.

Rečeno storjeno - iščete mojstraRečeno storjeno - iščete mojstra

Imate po branju še kakšno vprašanje?

AI asistentka M.AI.A vam je na voljo za klepet 24 ur na dan.

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01