Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Prenova kopalnice v 6 korakih

13.07.2023 292 ogledov 5 min branja
6 korakov za popolno in brezskrbno prenovo kopalnice

Mnogi trdijo, da je kopalnica njihov najbolj priljubljen kotiček doma. V kopalnici res preživimo zelo veliko svojega časa, zato jo načrtujemo pametno. 

To je intimen prostor, kjer se lahko popolnoma posvetimo sebi in odmislimo vsakodnevne skrbi ali se v miru pripravimo na nov dan. Zato je zelo pomembno, da se v kopalnici dobro počutimo. 

Ali ste vedeli? Po podatkih raziskave Houzz Bathroom Trends Study kar dve tretjini ljudi preživi v kopalnici do 60 min dnevno, kar je 365 ur letno.

Ko se odločimo za prenovo kopalnice, je navdušenje sprva veliko. Natančno vemo, kaj nas moti pri obstoječi kopalnici in kako bi jo lahko spremenili v svojo popolno oazo sprostitve. Ko pa pride do izvedbe, je stvar nekoliko bolj zapletena.

Hitro ugotovimo, da je prenova kopalnice zelo zahteven projekt, ki zahteva precejšen časovni in finančni vložek. Zapletom med prenovo se je mogoče izogniti z dobrim načrtovanjem. Za vas smo pripravili šest ključnih korakov, ki vam bodo pri tem pomagali. Želite izvedeti več o načrtovanju in izvedbi prenove kopalnice?

1. Ideje za kopalnico

Običajno že vemo, kaj nas pri obstoječi kopalnici moti in kakšna naj bi bila naša popolna kopalnica, ne vemo pa, kako bi svoje želje uresničili. Pri tem nam lahko pomaga album želja, ki ga lahko izdelamo tako, da na spletu poiščemo celoten ambient ali detajle, ki jih želimo imeti v kopalnici. V spletnem brskalniku vpišite ključne besede, ki opisujejo stil kopalnic, ki vam je všeč – na primer »moderna kopalnica«, »rustikalna kopalnica« itd. Album želja lahko izdelate tudi tako, da iz revij za opremo doma ali prodajnih katalogov izrežete tiste, ki so vam najljubše.

2. Izmerite prostor

Pravilna izmera kopalnice je zelo pomembna. Poleg dolžine in širine kopalnice ne pozabite izmeriti tudi višine in upoštevati prostora za vrata in radiator.

Če vas skrbi, da prostora ne bi pravilno izmerili, se lahko z Merkurjevimi svetovalci dogovorite, da za vas opravijo izmere na domu.

3. Naročite 3D-izris kopalnice

Ko imate narejen album želja in pravilne izmere, se lahko naročite na 3D-izris kopalnice. Z izrisom boste prvič dobili konkretno, vizualno predstavo svoje bodoče kopalnice. Poleg tega pa boste pridobili tudi vpogled v različne možnosti postavitve pohištva in kombinacije ploščic.

Ali ste vedeli?  Danes si svojo bodočo kopalnico lahko ogledate tudi »v živo« s tehnologijo navidezne resničnosti. Pri Merkurju si lahko s posebnimi VR-očali ogledate 3D-izris vaše kopalnice in dobite resničnejšo predstavo o tem, kako bo videti in kakšen občutek boste imeli v njej.

4. Izberite kopalniške ploščice in elemente

Ploščice so tisti element, ki skupaj s pohištvom ustvarijo ali pa pokvarijo prijeten ambient. Zato imejte pri izbiranju v mislih tudi velikost prostora in kakšen občutek želite z njimi ustvariti. Pri izbiri kopalniške opreme ravno tako upoštevajte velikost in specifike prostora, predvsem pa stil in barvo ploščic.

5. Izberite zanesljive in profesionalne izvajalce

Prenova kopalnice spada med najzahtevnejše projekte prenove, zato je pomembno, komu zaupamo delo, saj se lahko tako izognemo marsikateri težavi. Za brezskrbno prenovo brez skritih presenečenj se lahko odločite tudi za storitev na ključ in delo v celoti prepustite izbranemu izvajalcu.

Ali ste vedeli? V Merkurju s storitvijo na ključ zagotavljamo profesionalne in izkušene izvajalce, ki vam bodo svetovali pri načrtovanju prenove, izdelali izmere in 3D-načrt, poskrbeli za rušilna dela, vodovodne in elektroinštalacije, poskrbeli za keramičarska dela in montažo kopalniške opreme.

6. Pridobite izračun stroškov za vse materiale in potrebne inštalacije

Na podlagi izmer in 3D-izrisa ter ob upoštevanju vaših želja prosite izbrane mojstre za natančno oceno stroškov dela in materialov. Pri tem bodite pozorni, da izberete mojstre, ki zagotavljajo jamstvo tako za izvedeno delo kot za materiale in da pridobite od njih uradno in ožigosano ponudbo, da se ne bi kasneje ta nepričakovano zvišala.

Imate po branju še kakšno vprašanje?

AI asistentka M.AI.A vam je na voljo za klepet 24 ur na dan.

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.