Brezplačna dostava nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Z laserskim merilnikom razdalj do natančnih meritev

17.04.2023 30 ogledov 4 min branja
 Z laserskim merilnikom razdalj do natančnih meritev

Laserski merilniki razdalj so izjemno koristni pripomočki, ki nam omogočajo natančno merjenje razdalj, kotov, naklonov, površin in prostornin. So hitri in enostavni za uporabo, zato so vse bolj priljubljeni med gradbeniki, arhitekti, inženirji in domačimi mojstri.

Ali ste vedeli, da lahko z laserskim merilnikom opravite tudi preračune izmerjenih vrednosti? Preverili smo torej kako delujejo, kako jih uporabljamo in kaj morate vedeti pred nakupom.

KAKO DELUJEJO LASERSKI MERILNIKI RAZDALJ ?

Laserski merilniki merjenje razdalj ustvarjajo s pomočjo pošiljanja in sprejemanja svetlobnega signala - laserskega žarka. Ko pritisnemo na gumb, merilnik pošlje laserski žarek proti merjeni točki. V merjeni točki se laserski žarek odbije, nato ga sprejme fotocelica v merilniku. Merilnik izračuna razdaljo glede na časovni interval med pošiljanjem in sprejemom laserskega žarka v napravi.

Prednosti laserskih merilnikov razdalj so njihova natančnost in prihranek časa.

KAKO UPORABLJATI LASERSKI MERILNIK RAZDALJ?

  • Merjenje z laserskim merilnikom razdalj je enostavno in hitro.
  • Najprej postavimo merilnik na začetek razdalje, ki jo želimo izmeriti. Naprava ima vgrajeno tudi vodno tehtnico, s katero se napravo natančno vodoravno poravna.
  • S pomočjo laserske točke in vizirja nato natančno namerimo v cilj. Da bo razdalja pravilno izmerjena, potrebujemo odboj žarka. Če površina ne omogoča odboja, si lahko pomagamo pri meritvah tako, da na želeno razdaljo nastavimo predmet, od katerega se bo laserski žarek lahko odbil.
  • Ko pritisnemo na gumb lahko že odčitamo meritve, ki so izmerjene z natančnostjo ±2 mm (in sicer odvisno od razdalje).
  • Po meritvi lahko s merilnikom izvedemo tudi preproste preračune.

KAJ MORATE VEDETI PRED NAKUPOM LASERSKEGA MERILNIKA RAZDALJ?

Premislite kaj boste z njim merili in koliko pogosto ga boste uporabljali. Boljši laserski merilniki razdalj omogočajo tudi prenos podatkov preko Bluetooth povezave na računalnik ali v mobilne naprave, kar je izjemno koristno za nadaljnjo obdelavo podatkov ali shranjevanje meritev.

Pri nakupu upoštevajte tudi značilnosti kot so obseg meritev, natančnost, velikost, teža, življenjska doba baterije in funkcionalnosti.

PRIMERI DOMAČE UPORABE:

Slike in police

Laserski merilnik razdalj vam pomaga, da najdete točno točko, kamor želite obesiti sliko ali namestiti polico. Merilnik bo pokazal, kje je treba izvrtati luknje. 

Talne obloge

Merjenje s takim merilnikom pomaga, da se izognete neenakomernim talnim oblogam in se prepričate, da se vse ploščice ali laminat namestijo enakomerno.

Izdelava pohištva

Laserski merilnik razdalj zagotovi, da se vsi deli pohištva pravilno prilegajo in so ravno prav razporejeni. Merilnik pokaže, kje je treba narediti luknje, vrtati vijake ali pritrditi nosilce, da bi dosegli maksimalno prileganje.

Urejanje vrta

Z laserskim merilnikom si lahko načrtujete vrtno pot, teraso, postavitev ograje ali izmerite razdaljo med sadikami. 

Osvetlitev

Pomaga tudi pri nameščanju osvetlitve, saj z njim lahko izmerite natančno razdaljo ali postavite luči v določeno linijo.

TRIKI & NASVETI

  • Vedno preverite, ali je merilna točka dovolj velika in dovolj svetla za zaznavanje laserskega žarka. Če ni, uporabite odbojno ploščo ali dodatno svetilko.
  • Kadar merite daljše razdalje, si lahko pomagate z uporabo stojala, da boste lažje stabilizirali merilnik. To bo zagotovilo še bolj natančne meritve.
  • Uoorabite funkcijo tehtnice, da boste napravo maksimalno natančno poravnali navpično ali vodoravno.
  • Uporabite merilni trak ali katero koli drugo orodje, da boste označili začetno in končno točko merjenja. To vam bo omogočilo bolj natančno in ponovljivo merjenje.
  • Ne pozabite redno menjavati baterij in jih hraniti na suhem in v suhem prostoru. Vlažnost lahko poškoduje baterije in tudi napravo samo.
Rečeno storjeno - iščete mojstraRečeno storjeno - iščete mojstra

Imate po branju še kakšno vprašanje?

AI asistentka M.AI.A vam je na voljo za klepet 24 ur na dan.

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek do