Brezplačna dostava nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Zakaj je kopalniški blok dobra izbira?

17.04.2023 1 ogled 6 min branja
Zakaj je kopalniški blok dobra izbira?

Kopalniški blok je učinkovit način za prihranek , kot tudi za ustvarjanje dodatnega prostora, ki vam omogoča shranjevanje. Na voljo so v številnih velikostih in oblikah, zato boste zagotovo našli ustreznega za svojo kopalnico, ne glede na to, koliko prostora imate na voljo. Najpogosteje vključujejo umivalnik in tako združujejo nepogrešljiv kopalniški element z razkošjem dodatnega prostora za shranjevanje. 

SLOG

Kopalniški bloki so sodobnega ali tradicionalnega videza. Prve običajno zaznamujejo ostre in definirane ter drznejše in bolj avanturistične barve.

Tradicionalni kopalniški bloki so pogosto bele ali umazano bele barve in so bolj zaobljeni od sodobnejših različic.

Poleg tega imajo sodobni bloki največkrat predale in omare z mehko zapirajočimi se vrati brez ročajev, medtem ko se tradicionalni odpirajo z ročajem.Kopalniški bloki združujejo funkcionalnost z estetskim videzom celoti ali delno vstavljen. 

Prednost tega je, da na ta način prihranite prostor, saj je oboje v isti enoti, zaradi česar je kopalniški blok kot nalašč za manjši prostor. To še posebej velja za stenske kopalniške bloke, saj ti ne zavzemajo prostora na tleh.

MATERIALI

Kopalniški bloki so navadno izdelani iz:

  • plošč MDF (vlaknene plošče srednje gostote): je sestavljen material in je običajno bele barve 
  • plošč MFC (iverne plošče prevlečene z melaminom): je na voljo v različnih lesnih tonih, kot je hrast 
  • vezane plošče: pogosto je kombinirana z lakirano brezo in ustvarja trdno enoto, ki je primerna za tradicionalno kopalniško opremo. 

VELIKOST

Kopalniški bloki se po velikosti lahko razlikujejo in ni enoznačnega pravila za to, kako veliki ali kako majhni so lahko. Na splošno so stenske enote manjše kot prostostoječe, vendar obstajajo nekatere izjeme.

Prostostoječe enote lahko merijo tudi do meter v višino in širino in so odlična rešitev za shranjevanje, saj s tem omogočajo prostor za številne omare. Te enote so primernejše za večji prostor. 

Prostostoječe enote so lahko prav tako relativno majhne, opremljene samo z umivalnikom in majhno omarico. Večina prostostoječih enot z umivalnikom je visoka okoli enega metra, kar je idealna višina za vsakogar, ki uporablja umivalnik, vključno z otroki. Zato so manjši prostostoječi kopalniški bloki običajno enako visoki kot tisti večji, vendar so lahko široki tudi samo 400 mm.

Stenski kopalniški bloki po drugi strani nimajo določene višine, saj jih lahko namestite na steno in sicer na višino, ki vam ustreza. Ti se pogosto delijo na dve kategoriji:

  • kratki in kvadratni z umivalnikom ter s predalom, 
  • dolgi in tanki z umivalnikom in omaro.

Kopalniški blok ne zavzame veliko prostora in lahko združuje prostor za shranjevanje in umivalnik v eni priročni enoti. Naj bo prostostoječi ali stenski, tradicionalni ali sodobni, vedno lahko najdete kopalniški blok, ki bo videti kot ulit za vašo kopalniško opremo in vam bo zagotovil enkratno, urejeno in elegantno kopalnico.

Rečeno storjeno - iščete mojstraRečeno storjeno - iščete mojstra
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01