Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Zaščita pred insekti

18.07.2023 37 ogledov 5 min branja
Zaščita pred insekti, komarji, muhami, hrošči, pajki

Ali kdaj pomislite, kdo ali kaj vse prebiva z vami v vašem domu? 

Ste naveličani muh in brenčanja komarjev, medtem ko si želite v miru oddahniti po napornem delovnem dnevu? Ali pa ste morda že imeli male leteče obiskovalce v vaši omari z živili, ki so si dom ustvarili tudi v rižu, moki, čajih in podobnih živilih? In ne pozabimo na tiste trdovratne in nadležne hroščkaste žuželke, kot so ščurki, ki postanejo aktivni predvsem ponoči, ko brezbrižno »napadajo« naše bivalne prostore.

Zagotovo ni prijetno, a sreča je v tem, da obstajajo preproste rešitve, tako za preprečevanje kot tudi za obravnavo teh nadležnih gostov, ki vam bodo polepšale dneve in izboljšale kakovost bivanja v vašem domu.

Zaščita pred insekti, komarji, muhami, pajki, ščurki ...

Vsak dom je preplet različnih ekosistemov, tudi če se tega ne zavedamo. Insektni svet je bogat in raznolik, vključuje žuželke, kot so mravlje, pršice, molji, pajki, hrošči in še mnogi drugi. Čeprav so nekatere od teh živali lahko koristne, na primer pri odstranjevanju ostankov hrane ali pri opraševanju rastlin, pa so lahko tudi vir neprijetnosti in zdravstvenih tveganj.

  1. Prehranska kontaminacija: Hrošči, muhe in drugi insekti imajo navado prehranjevanja s hrano in živili. Ko se naselijo v vašem domu, lahko povzročijo kontaminacijo z iztrebki, dlakami ali mikrobi, kar lahko povzroči zdravstvene težave, kot so prebavne motnje ali alergijske reakcije.
  2. Širjenje bolezni: Komarji, ščurki in nekateri drugi insekti so znani prenašalci bolezni, bakterij in tudi virusov.  S svojimi piki ali ugrizi lahko prenesejo patogene organizme na ljudi, kar lahko povzroči resne zdravstvene težave.
  3. Neprijetnost in nelagodje: Nekateri insekti, kot so mravlje, ščurki, bolhe in pršice, povzročajo neprijetnost in nelagodje s svojo prisotnostjo. Piki in ugrizi teh žuželk lahko povzročijo srbenje, bolečino ali alergijske reakcije. Poleg tega pa njihova prisotnost v domu lahko vpliva na kakovost spanja in povzroči stres pri prebivalcih.
Ščurki v stanovanju lahko pomenjo tudi tveganje za zdravje.

Najbolj pomembna je preventiva

  • Začnite z vzpostavitvijo higienskih navad, kot so redno čiščenje prostorov in odstranjevanje odpadkov.
  • Skrbite, da hrana ni dostopna in shranjena na način, ki privablja žuželke.
  • Zatesnite vrzeli v stenah, oknih in vratih, saj se lahko skozi njih prebijejo majhni insekti.
  • Preverite tudi cevi, ki lahko služijo kot vhodna vrata za mravlje in ščurke.

Sledi, ki jih puščajo škodljivi insekti za seboj, njihovi piki in ugrizi niso le neprijetni in boleči, temveč lahko prinesejo tudi marsikatere zdravstvene težave. Zato škodljivih insektov res ne želimo v svojem bivalnem okolju in se je dobro pred njimi zaščititi. 

Svetovni trendi se usmerjajo k naravnim rešitvam, ki pa ne delujejo vedno. In čeprav si čimbolj naravne zaščite želimo vsi, le-te pogostokrat ne delujejo dovolj zanesljivo, zato jih je smiselno vsaj kombinirati, če ne že v celoti zamenjati s sredstvi, katerih učinkovitost je bila potrjena na testih. Proti škodljivim vrstam insektov priporočamo uporabo dokazano učinkovitih Effect insekticidnih sredstev.

Se že soočate z insekti v stanovanju?

Effect univerzalni insekticid v obliki aerosola je učinkovit insekticid za zaščito prostorov pred letečimi (muhe, komarji, …) in tudi plazečimi insekti (mravlje, ščurki, …).  

S posebno sodobno formulo povzroči takojšnje uničenje nadležnega mrčesa, deluje pa tudi podaljšano in ohrani naš prostor še dolgo brez insektov. S 5 sekundami pršenja zaščitimo 20 m² velik prostor, ki ga tudi osvežimo s prijetnim vonjem. 

Opozorilo:

Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite oznako in informacije o proizvodu.

SPLOŠNI INSEKTICID AEROSOL 400 ML
Odprema v 24 urah

ZAŠČITA PRED INSEKTI EFFECT UNIVERZALNI INSEKTICID AEROSOL 400 ML

6,49 € / kos
Na zalogi
Izenači ceno!

Imate po branju še kakšno vprašanje?

AI asistentka M.AI.A vam je na voljo za klepet 24 ur na dan.

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01