Brezplačna dostava nad 50€. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Kakšno folijo je potrebno vgraditi na notranjo stran izolacije?

Folija za notranjo izolacijo

Pri prenovi podstrešja v prijeten bivalni prostor je poleg ustrezne izolacije ključnega pomena tudi izbira prave folije. Katero boste izbrali je odvisno od površine in do sedaj prisotnih materialov. Ne glede na to kakšna vgradnja je priporočljiva (glede na vaše možnosti), v vsakem primeru stremite k ustrezni zaščiti strehe s primerno folijo, ki bo poskrbela za pravo dihanje strehe, prijetnega zraka v prostoru in zaščito pred udorom vode.


Postopek vgradnje folije

V kolikor so nad špirovci položene deske ali drug za paro neprepustni material, je potrebno namestiti parno zapor, ki bo preprečevala nastanek kondenzacije v konstrukciji. Če pa je pod strešno kritino kanal in nad toplotno izolacijo ni vgrajenih desk oz. paroneprepustnega material, potem je primerno uporabiti parno oviro. Ta do določene mere prepušča prehod vodne pare, strehi pa omogoča dihanje.

Paroneprepustna folija se pri mansardi vgrajuje med toplotno izolacijo in stropno oblogo. Pritrjujejo se na profile ali lesene letve. S spodnje strani se na vsake pol metra nalepi nekaj centimetrov dvostranskega lepilnega traku in nato nanje položi parozaporno folijo. Namesto dvostranskega lepilnega traku je možno uporabiti tudi avtomatski spenjalnik , s katerim enostavno pripnete folijo na letve.

Če boste na podstrešju toplotno izolacijo vgrajevali med in pod špirovci, na stropu pa je predvidena instalacija, potem priporočamo, da se folija vgradi nad nivo instalacij. V tem primeru se folijo lahko vgradi neposredno na spodnjo stran špirovcev in na prvi sloj toplotne izolacije med špirovci. Vendar pazite, da naj debelina dodatnega sloja toplotne izolacije pod špirovci in folijo ne presega 8 cm.

Ne glede na možnosti vgraditve paroneprepustne folije mora biti ta nameščena zrakotesno brez lukenj in z dobrimi stiki med preklopi folije. Da zaščitite površine preklopa folij uporabite paroneprepustni lepilni trak, s katerim ustrezno zaščitite stičišča. Ob robovih folijo pritrdite z dvostranskim lepilnim trakom ali z lepilno maso v kartuši.


Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica
Prazniki