Brezplačna dostava nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

NASVETI
Nasveti, napotki in trendi na področju prenove in gradnje doma

PRENOVA FASADE

4 razlogi, zakaj v prenovo fasade

 


Kakovost življenja je vrednota, ki nam pomeni vedno več. Tesno je pogojena tudi z domačim okoljem in kakovostjo stavbe, v kateri živimo. Poleg udobja in dobrega počutja, ki nam ga lahko prinese dobra izolacija, lahko nepremičnini, v kateri živimo, s prenovo fasade zvišamo tudi vrednost in izpolnimo svoje energetske zahteve.

Kakšne so prednosti prenove fasade?

1) S kakovostno izolacijo lahko občutno zmanjšamo porabo energije in stroške

Dobra izolacija pripomore k zmanjšanju porabe energije ogrevanja. To je dejstvo, ki ga je mogoče podkrepiti s konkretnimi številkami. Splošen izračun toplotnih izgub je namreč pokazal, da neizolirane stavbe izgubijo kar 70 odstotkov toplote skozi zunanje zidove in podstrešje. S prenovo fasade, torej z ustrezno izolacijo, materiali in tehnično izvedbo, pa se izguba toplote na zunanjih zidovih in strehi zniža na približno 45 odstotkov, kar se pozna tudi pri porabi energije in stroških.

2) Izboljšamo vzdušje in dobro počutje v stanovanju ali hiši

Dobro počutje doma je pomembno, saj je to tudi čas, ki ga namenjamo sproščanju in druženju z bližnjimi. A dobro počutje ni odvisno le od nas, odvisno je tudi od lastnosti zraka, temperature, vlage, temperature sten in tal ter dovoda svežega zraka. Kakovostna in pravilno vgrajena fasada uravnava vlažnost in temperaturo, ki sta ključni za naše dobro počutje in zdravje. Če fasade niso narejene strokovno in opremljene z ustreznimi materiali, lahko prihaja do zastajanja zraka in povečane vlažnosti, zaradi česar se počutimo slabše. Prav tako pa to ustvarja tudi pogoje za razvoj alergij ali plesni, ki so zdravju škodljive, še posebej za tiste, ki imajo astmatične težave.

3) Preprečimo nastanek plesni in odstopanje zaščitnega sloja

Alge in plesni v domovih povzročijo kar precej nelagodja. Pred prenovo jim kupci namenjajo premalo pozornosti, zato ni nič čudnega, da se takšne težave pojavljajo vedno pogosteje. Neprimerna toplotna izolacija stavbe v njeni notranjosti omogoča ugodne pogoje za nastanek plesni in preprečuje prehod toplote iz notranjih prostorov do zaključnega sloja. Zaključni sloj se tako suši počasneje, oziroma se ne posuši, to pa povzroči rast plesni. S strokovnim svetovanjem in znanjem o tem, kako je potrebno vsak sloj izolacije obdelati, se je mogoče dolgoročno izogniti nastanku plesni, odstopanju zaščitnega sloja in ne nazadnje tudi neprijetnemu razpoloženju, ki ga povzročajo.

4) Izboljšamo zunanji videz hiše

Zunanji videz je prva stvar, ki nam vsem, pa če si to želimo ali ne, ostane v spominu. Verjetno ste se tudi sami že ujeli pri opazovanju lepe arhitekture ali zaključenih detajlov na hiši. S prenovo fasade lahko osvežite in izboljšate videz svoje hiše in ponovno poudarite tiste detajle, ki ste si jih vedno želeli izpostaviti ali pokazati. Seveda pa je potrebno pri osvežitvi zunanjega videza oziroma pri izboru barve upoštevati tudi okolje, kjer se objekt nahaja. Ker fasade nihče ne menja vsako leto, je pametno, da vaše ideje zaupate strokovnjaku, ki je likovno izobražen in vam bo znal svetovati tako, da se bo vaša hiša zlila tudi z okoljem, v katerem živite.

Primeri barvne študije, izbira strokovnjaka

DOBRODOŠLI
V PROJEKTNI PISARNI
REČENO STORJENO

Izkoristite svetovanje, individualno obravnavo, ugodne možnosti financiranja ter jamstvo na opravljeno delo.

Naročite se na brezplačni posvet z Merkurjevim svetovalcem

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01