
Piščanec v panceti in 'marry me' omaki

Mehko, sočno piščančje meso, ovito v hrustljavo panceto in prelito z nežno “marry me” omako. Priprava je hitra, okus pa popoln za družinsko ali praznično večerjo.
Recept popolnega okusa in prečudovitega videza je pravzaprav kombinacija smetanaste omake ter hrustljave pancete. "Marry me" omaka v trenutku začara tudi najbolj zahtevne jedce. Pripročamo, da recept shranite in ga uporabite kot vrhunsko presenečenje.
Sestavine
- 800-1000 g
- piščančjega fileja
- 150 g
- narezane pancete
- 2 čž
- suhega česna za praženje
- 2/3 čž
- suhega česna za meso
- 2 čž
- sladke paprike v prahu
- 1/3 čž
- soli za meso
- 1 čž
- soli za omako
- 1/2 čž
- popra
- 1
- čebula
- 6-7
- suhih češnjevih paradižnikov
- 200 ml
- sladke smetane
- 100 ml
- vode ali juhe
- 1/2
- origana in peteršilja
- po okusu
- sveža bazilika
Postopek priprave po korakih
- 01
Piščančja prsa narežemo na večje koščke. Vtremo jim 2/3 čajne žličke soli in isto količino česna v prahu, ter poljubno količino mletega popra. Koščke mesa zavijemo v panceto. - 02
V posodo dodamo olje in ga segrejemo. Meso v panceti popečemo do lepe zapečene barve. - 03
Ko se čebula spusti dodamo namočen preostanek suhega česna. Popražimo da zadiši, nato pa zalijemo s smetano, vodo/juho in dodamo sladko papriko, origano in peteršilj. - 04
Premešamo in kuhamo pokriti nekih 30-40 minut. Po okusu dosolimo. Meso vrnemo in pokuhamo pokrito še 5-10 minut. - 05
Postrežemo z izbrano prilogo
Priloga
Za prilogo se poleg odlično podajo pire krompir, testenine ali riž.
















