Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Pljučna pečenka z masleno polento in brstičnim ohrovtom

06.12.2024 5 min branja
Pljučna pečenka z masleno polento in brstičnim ohrovtom

Pljučna pečenka je kakovostno meso in vedno prava izbira za praznično večerjo. Doživite popolno harmonijo okusov s kombinacijo kvalitetne in sočne pečenke s prilogo slastne polente in brstičnega ohrovta za piko na i.

Čas priprave 20-25 min
Čas kuhanja 20-25 min
Količina 4 osebe

Praznične jedi radi izdatno dekoriramo. Ana je v ta namen izbrala dekoracijo iz novoletnega trenda Klasična romanca, ki izvira iz starinskega razkošja, polnega zlate, temno rožnate in temno rdeče. 


Sestavine za pečenko:

1kg
pljučne pečenke
3-4 žlice 
oljčnega olja
2 žlici
masla
2 vejici
rožmarina
1 čž
soli
poper po okusu

Sestavine za masleno polento:

800ml
mleka
200g 
polente
2-3 žlice
masla
4-5 žlic
parmezana
1 čž
soli  - po okusu

Sestavine za brstični ohrovt in omako:

500-700g
brstičnega ohrovta
1/2 čž 
soli in česna v prahu
poper po okusu
200ml juhe ali vode
rožmarina
1 žlica
škroba za gostitev omake

Postopek priprave:

  • 01

    Pečenko vzamemo iz hladilnika 1 uro pred pripravo. Povežemo jo z vrvico, da ji ustvarimo vzorec. Takšno posolimo in popramo.

  • 02

    V ponev dodamo olje in pečenko iz vseh strani lepo zapečemo. Ko je zapečena ji dodamo maslo in rožmarin in ponev položimo naprej v segreto pečico na 220 stopinj za cca 12-13 minut.

  • 03

    Če imate termometer za peko, lahko izberete poljubno možnost: za srednje pečeno (medium rare) jo pečemo do 44-45 stopinj, za zapečeno (well done) pa do neke 53-55.

  • 04

    Pečeno pečenko vzamemo iz pečice in za 15 minut pustimo pokrito z aluminijasto folijo, da se meso uleže.

  •  05

    Med tem časom skuhajmo polento. Mleko solimo in zavremo. Vkuhamo mu polento in jo med mešanjem kuhamo, da se zgosti. Ploščo ugasnemo in dodamo maslo ter parmezan.

  • 06

    Brstični ohrovt obrežemo in oplaknemo. Osušimo, ter premešamo s soljo, česnom in poprom. Na nekaj žlicah olja ga na ponvi popečemo. Pražimo ga nekih 5-10 minut ,da je še vedno čvrst.

  • 07

    Meso premaknemo na desko in ponev pristavimo na štedilnik. Prilijemo juho ali vodo zmešano s škrobom. Z metlico mešamo da se omaka zgosti. Če je pregosta, ji lahko dodamo še malo tekočine. Po okusu jo solimo in popramo in jo za bolj fino omako spustimo skozi cedilo.

  • 08

    Na krožnik serviramo polento, omako, ohrovt in narezano pečenko, ter postrežemo.


Video: Anin video s podrobnostmi o pripravi si lahko ogledate tudi na našem YouTube kanalu.

ZA ČAJNE SVEČKE GLAMOUR FI 7 CM. 8 CM. SORT

SVEČNIK DECORIS ZA ČAJNE SVEČKE GLAMOUR FI 7 CM. 8 CM. SORT SVEČNIK DECORIS ZA ČAJNE SVEČKE GLAMOUR FI 7 CM. 8 CM. SORT

3,99 € / kos
s spletno kodo
Na zalogi
Izenači ceno!
FI 10 CM, TEMNO RDEČA ŽAMET, SORTIRANO

BUNKA IZ UMETNE MASE DECORIS FI 10 CM, TEMNO RDEČA ŽAMET, SORTIRANO BUNKA IZ UMETNE MASE DECORIS FI 10 CM, TEMNO RDEČA ŽAMET, SORTIRANO

3,19 € / kos
s spletno kodo
Na zalogi
Izenači ceno!
ŽELOD ZLAT FI 3 CM 12/1

STEKLENA BUNKA DECORIS ŽELOD ZLAT FI 3 CM 12/1 STEKLENA BUNKA DECORIS ŽELOD ZLAT FI 3 CM 12/1

5,29 € / zavitek
s spletno kodo
Na zalogi
Izenači ceno!

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi kartico MERKUR Zate, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

IZBIRA PROFILA

Preklopite med osebnim (Zate) in poslovnim (BIZ Zate) profilom

Spodaj izberite, ali želite nadaljevati kot podjetje ali kot fizična oseba.

Dodaj Profil

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01

Seznam želja