
Sadna pečena kvinoja

Kvinoja, starodavno "zlato Inkov", izvira iz Južne Amerike, kjer jo že tisočletja cenijo kot izjemno hranljivo živilo. Danes je priljubljena tudi pri nas – ne le zaradi svojega blagega, rahlo oreščkastega okusa, temveč tudi zaradi bogate hranilne sestave.
Ali ste vedeli?
Kvinoja Je odličen vir rastlinskih beljakovin, vsebuje vseh devet esencialnih aminokislin, poleg tega pa je polna vlaknin, železa, magnezija in antioksidantov.
V tokratnem receptu jo Ana Žontar predstavi nekoliko drugače – kot slastno sladico iz pečice, v kombinaciji s sadjem, ki bo navdušila vse, ki radi preizkušate nekaj novega.
Sestavine
- 2 kom
- breskva ali nektarina (280 g)
- 6 kom
- sliv
- 80 g
- malin
- 180 g
- kvinoje
- 50 ml
- mleka
- 2 kom
- jajc
- 250 ml
- javorjevega sirupa
- 3 žlice
- vanilijeve arome
- 1/2 čž
- limoninega soka
- 1/2 čž
- mletega cimeta
- 1 čž
- ruma (po želji)
Postopek priprave po korakih
- 01
V pekaču zmešamo mleko, jajci, rum, javorjev sirup, limonin sok in vanilijevo aromo.
- 02
Dodamo narezano sadje, kvinojo in cimet. Premešamo.
- 03
Položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 60 minut.
- 04
Serviramo vroče ali hladno. Odlično se ujema v kombinaciji z grškim jogurtom/skyrom ali sladoledom.
Izdelki, ki jih je Ana našla v MERKURju.
Iščete nov žar? Preverite lepe, visoko kakovostne in ugodne žare Naterial?
*čž = čajna žlička














