Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Sistem za polaganje ploščic v kopalnici

02.08.2023 96 ogledov 5 min branja
Sistem za polaganje ploščic v kopalnici, Ceresit

Urejate dom in želite na novo položiti ploščice? Za vse, ki želite uporabiti Ceresit sistem, smo za vas pripravili natančen postopek, ki vas bo korak za korakom vodil do popolnega rezultata.

Priprava površine

Pred polaganjem ploščic moramo vedno preveriti, da je površina gladka, ravna, suha, ne sme vsebovati snovi, ki bi zmanjševale lepljivost: maščobe, bitumen, prah in drugo. Vsakršna umazanija ali krhek del podlage mora biti odstranjen, kot tudi staro lepilo ali stara prevleka.

Ko je površina suha, brez krušljivih delcev, nanesemo predpremaz CT 17 z globinskim delovanjem. Pred uporabo moramo izdelek dobro premešati. Ne uporabljati rjaveče posode ali orodja. CT 17 se naj nanaša s pleskarskim valjčkom ali čopičem. Čas sušenja je približno 2uri.

Tesnjenje

Uporabimo hidroizolacijski premaz CL 51 plus in CL 152 tesnilni trak za hidroizolacijo. CL 51 nanesite brez redčenja s čopičem, valjčkom ali pršenjem.

Za izdelavo vodoodpornega sloja sta potrebna dva sloja. Drugi sloj lahko nanesete po 2 urah po nanosu prvega sloja. Spoje in robove je treba ojačati s tesnilnim trakom CL 152 in jih še enkrat premazati. Po približno 4 urah (odvisno od pogojev pri nanosu) je mogoče polaganje ploščic.

Lepljenje

Za lepljenje ploščic uporabimo fleksibilno lepilo za ploščice CM 16. Vsebino embalaže vsipamo v posodo z natančno odmerjeno količino čiste in hladne vode in mešamo z vrtalnikom ali mešalnikom, dokler ne dobimo homogene mase brez grudic. Pustite 5 minut in nato zmes ponovno premešajte. Lepilo nanesemo s primerno nazobčano gladilko.

Za uporabo v notranjih stenah mora biti pokritost kontaktne površine z lepilom na zadnji strani vpojne plošče najmanj 65 %. Kontaktni način lepljenja je priporočljiv za talne ploščice in zunanjo uporabo (na hrbtno stran ploščice je treba nanesti plast lepila), ki doseže kontaktno površino večjo od 95%.

Fugiranje

Za fugiranje uporabimo Ceresit CE 40. V izmerjeno količino čiste vode, vmešajte ustrezno količino CE 40 in mešajte tako dolgo, da dobite homogeno maso brez grudic. Pustite 3 minute in ponovno premešajte.

Za mešanje nikoli ne uporabljajte zarjavelega orodja. Upoštevajte predpisani čas sušenja. Maso nanesite na površino z gumijasto ali plastično lopatico in zapolnite fuge. Bodite pazljivi, da med ploščicami ne pustite praznega prostora. Masa za fugiranje lahko pride v stik z vodo najhitreje po 24. urah. V 5 dneh po polaganju, za čiščenje površine uporabljajte samo čisto vodo, brez detergentov. Masa za fugiranje lahko pride v stik z vodo najhitreje po 24. urah. V 5 dneh po polaganju, za čiščenje površine uporabljajte samo čisto vodo, brez detergentov.

Tesnjenje 

Na koncu je potrebno vse spoje zatesniti s Ceresit CS 25 sanitarnim silikonom. Ceresit sanitarni silikon se nanaša s pomočjo ročne ali kompresijske pištole za kartuše. Pri kompresijski obdelavi se, glede na presek šobe in hitrost nanosa, zahteva pritisk 2-5 barov. Ko silikon nanesete v fuge, zgladite površino (še pred strditvijo vrhnje plasti, tj. v roku 10-15 minut). Za glajenje je najprimernejša milnica (vodi dodamo nevtralno sredstvo za pomivanje). Lepilni trak odstranite takoj po glajenju. Svež, še ne strjen silikon, lahko odstranite s špiritom ali acetonom. 


PREDPREMAZ HENKEL CERESIT CT 17 2L
Odprema v 24 urah

VEZNI PREDPREMAZ HENKEL ACB CERESIT CT 17 2L PROFI PRIMER - AKRILNA EMULZIJA

8,49 € / kos
Na zalogi
Izenači ceno!
CL 51 5KG
Odprema v 24 urah

VODOTESNA MASA HENKEL ACB CERESIT CL 51 EXPRESS 1-K 5 KG - TEKOČA FOLIJA

29,99 € / kos
Na zalogi
Izenači ceno!
CL 152 10M X 12CM
Odprema v 24 urah

TESNILNI TRAK HENKEL ACB CERESIT CL 152 10M X 12CM

25,99 € / kos
Na zalogi
Izenači ceno!
CM 16 FLEX - SIV 25KG C2TE
50 % popust na dostavo logistično zahtevnih izdelkov, ob nakupu nad 500 €

LEPILO ZA PLOŠČICE HENKEL CERESIT CM 16 25KG

14,99 € / kos
Na zalogi
Izenači ceno!
CE 40 01 BELA 5 KG
Odprema v 24 urah

FUGIRNA MASA HENKEL ACB CERESIT CE 40 01 BELA 5 KG

15,99 € / kos
Na zalogi
Izenači ceno!
CS 25 01 BELI 300 ML

SILIKONSKA TESNILNA MASA HENKEL ACB CERESIT CS 25 01 BELI 300 ML

9,99 € / kos
Na zalogi
Izenači ceno!

Imate po branju še kakšno vprašanje?

AI asistentka M.AI.A vam je na voljo za klepet 24 ur na dan.

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica