
Vložena paprika babura

Vložena paprika babura je ena tistih dobrot, ki v kozarcu ujamejo okuse poletja in jih shranijo za hladnejše dni. S svojo nežno sladkobo, hrustljavo teksturo in prijetno kislino je nepogrešljiva priloga k številnim jedem.
Postopek priprave je preprost in hiter, rezultat pa vedno znova navduši, saj združuje domačnost ter poln okus sveže zelenjave. Prilagodite lahko razmerja med sladkorjem, soljo in kisom ter tako ustvarite ravnovesje po svojem okusu. Ko kozarce shranite v domačo shrambo, vas bo razveselil občutek, da ste si pripravili zalogo svežine, ki jo boste lahko uživali vse leto.
Ali ste vedeli?
- Paprika babura je bogata z vitaminom C – vsebuje ga celo več kot limona.
- Vlaganje v kis so poznali že stari Rimljani, saj je bil to eden najlažjih načinov za ohranjanje zelenjave čez zimo.
- Rdeče paprike vsebujejo največ antioksidantov, medtem ko zelene ohranijo najbolj izrazit, rahlo grenak okus.
- Ko papriko vložimo, se njen okus še dodatno razvije – postane nežnejša, a hkrati bolj aromatična.
Ko boste kozarce shranili v domačo shrambo, vas bo razveselil občutek, da ste si pripravili zalogo svežine, ki jo boste lahko uživali skozi vse leto.
Sestavine
- 5 do 6 kom
- majhnih paprik babur
- 1 l
- kisa za vlaganje
- 3 l
- vode
- 38 do 45 g
- soli (po želji)
- 30 g
- sladkorja
Postopek priprave po korakih
- 01
Vse sestavine hladne zmešamo, da se sladkor in sol stopita.
- 02
Tekočino poskusimo in jo po okusu prilagodimo – dodamo več kisa ali več vode če je prekislo, več soli, sladkorja…
- 03
V pripravljeno mešanico za vlaganje dodamo narezane paprike.
- 04
Vsebino zavremo. Paprike preložimo ven in jih zložimo v sterilizirane kozarce. Med tem mešanica za vlaganje na nizkem ognju počasi vre.
- 05
Ko so paprike v kozarcih jih prelijemo z vrelo mešanico in kozarce tesno zapremo.
Izdelki, ki jih je Ana našla v MERKURju.
Iščete nov žar? Preverite lepe, visoko kakovostne in ugodne žare Naterial?
*čž = čajna žlička
















