Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Zaščita pred komarji v letu rekordnih padavin

15.09.2023 9 ogledov 3 min branja
Zaščita pred komarji v letu rekordnih padavin

Letošnje leto smo se soočili z izjemnim obdobjem padavin, kar je privedlo do številnih ekoloških sprememb. 

Med temi spremembami izstopa povečana prisotnost komarjev, ki nadlegujejo prebivalce in vplivajo na kakovost življenja. V nadaljevanju podrobneje raziščemo vpliv obilnih padavin in poplav na ekosistem komarjev ter predstavimo učinkovite strategije za zaščito pred njihovimi piki, vključno z uporabo izdelkov Effect Protect, specializiranih za zaščito pred komarji.

Vpliv padavin in poplav na komarje

Obsežne padavine in poplave ustvarijo idealno okolje za razmnoževanje komarjev, saj stoječa voda ponuja optimalne pogoje za njihov razvoj. Komarji se običajno razmnožujejo ravno v stoječih vodah, kjer se razvijajo njihove ličinke. Povečanje padavin in pogostejše poplave, ki jih pospešujejo podnebne spremembe, še dodatno prispevajo k povečanju števila komarjev in njihove razširjenosti. 

Komarji so občutljivi na svoje okolje in se najpogosteje zadržujejo v bližini stoječih ali počasi tekočih vodnih virov. Takšna območja vključujejo močvirja, ribnike, potoke in večje luže, stoječe vode na poplavnih območjih. Ključnega pomena je tudi, da komarji najdejo gost rastlinski pokrov ali se naselijo v bližini ptic, ki služijo kot njihovi gostitelji, saj se hranijo s krvjo ptic. 

Komarji so po nekaterih podatkih odgovorni za smrt več kot 2 milijonov ljudi letno. Prav zaradi prenosa nevarnih bolezni, kot je malarija, jih štejemo med najbolj smrtonosne žuželke na planetu. Za zaščito pred škodljivimi insekti priporočamo uporabo preizkušenih izdelkov Effect Protect.

Kako se učinkovito zaščititi pred piki komarjev

Pri gibanju na območjih z visoko prisotnostjo komarjev je priporočljivo nositi dolge rokave, hlače in klobuke za zaščito izpostavljene kože. Pomembno je tudi preprečevanje stoječe vode v okolici doma ali naselij, kar vključuje redno pregledovanje in čiščenje posod ter odtočnih sistemov.

Za dodatno zaščito na prostem priporočamo uporabo Effect Protect repelenta proti komarjem, ki vsebuje aktivne sestavine za odvračanje komarjev. Nanesite ga na izpostavljeno kožo in oblačila pred odhodom na prosto, kjer vas bo še najmanj 6 ur ščitil pred komarji. Dermatološko testiran losjon s prijetnim vonjem je primeren za vso družino – tudi otroke od 3. leta starosti dalje.

Da boste uživali v mirnem zavetju vašega doma brez nadlegovanja komarjev, uporabite Effect Protect uparjalnik proti komarjem. Uparjalnik nudi kar 60 dni učinkovitega delovanja proti navadnim in tigrastim komarjem, in sicer ob neprekinjenemu delovanju do 10 ur na dan.

Testi so pokazali 100% učinkovitost že v 15-ih minutah, tako za navadne, kot tudi za tigraste komarje.

Izdelek je razvit z uporabo ne-parafinskih topil, kar pomeni, da ni nevaren pri vdihavanju. Effect Protect Uparjalnik proti komarjem zagotavlja učinkovito zaščito prostora v velikosti 30 m2 in nima posebnega vonja. Ko zmanjka tekoče aktivne snovi, enostavno zamenjate polnilo

Imate po branju še kakšno vprašanje?

AI asistentka M.AI.A vam je na voljo za klepet 24 ur na dan.

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01