Brezplačna dostava nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:
loader
Električni skiroji

Supi

Prikazanih 1-24 od 41 izdelkov

SUP DESKA WASUP 106 LITE 10.6X32X6 KOMPLET S KAJAK VESLOM IN SEDEŽEM
Samo na spletu
SUP DESKA WASUP 112 LITE 11.2X32X6 KOMPLET S KAJAK VESLOM IN SEDEŽEM
Odprema v 24 urah
SUP UONE TRAVELER 11'6
Samo na spletu
SUP DESKA WASUP 116 11.6X33X6 Z ALU VESLOM
Odprema v 24 urah
SUP DESKA SHARK 22/23 11.8X30X6 Z VESLOM
Samo na spletu
SUP DESKA SHARK 22/23 12.6X30X6 Z VESLOM
Samo na spletu
SUP DESKA WASUP WA112 11.2 X 32 X 6
Samo na spletu
SUP DESKA SHARK 22 12.6X34X6 Z VESLOM ONE
Samo na spletu
SUP DESKA SHARK 22/23 12.6X30X5 S KARBONSKIM VESLOM
Samo na spletu
SUP DESKA SHARK 22/23 10.6X32X5 S KARBONSKIM VESLOM
Samo na spletu
SUP DESKA SHARK 22 11.8X30X5 Z VESLOM
Samo na spletu
SUP WASUP FAMILY 12.0X33X6 Z VESLOM
Odprema v 24 urah
SUP DESKA SHARK 22/23 12.6X32X6 Z VESLOM
Samo na spletu
SUP DESKA SHARK 22/23 10.8X34X6 Z VESLOM
Samo na spletu
SUP DESKA AQUA MARINA BREEZE 300X76X12 CM
Samo na spletu
Odprema v 24 urah
Spletni izbor res dobrih cen.
SUP DESKA AQUA MARINA FUSION 330X81X15 CM
Samo na spletu
Odprema v 24 urah
Spletni izbor res dobrih cen.
SUP DESKA AQUA MARINA MONSTER 366X84X15 CM
Samo na spletu
Odprema v 24 urah
Spletni izbor res dobrih cen.
SUP DESKA AQUA MARINA BEAST 320X81X15 CM
Samo na spletu
Odprema v 24 urah
Spletni izbor res dobrih cen.
SUP DESKA AQUA MARINA HYPER 350X79X15 CM
Samo na spletu
Odprema v 24 urah
Spletni izbor res dobrih cen.
SUP DESKA AQUA MARINA HYPER 381X81X15 CM
Samo na spletu
Odprema v 24 urah
Spletni izbor res dobrih cen.
SUP DESKA AQUA MARINA SUPER TRIP 370X82X15 CM
Samo na spletu
Spletni izbor res dobrih cen.
SUP DESKA AQUA MARINA SUPER TRIP TANDEM FAMILY 427X86X15 CM
Samo na spletu
Spletni izbor res dobrih cen.
SUP VESLO AQUA MARINA SPORTS III NASTAVLJIVO ALUMINIJ
Samo na spletu
Odprema v 24 urah
Spletni izbor res dobrih cen.
SUP VESLO AQUA MARIN SOLID 3-DELNO STEKLENA VLAKNA
Samo na spletu
Odprema v 24 urah
Spletni izbor res dobrih cen.

Nasveti

Rečeno 
storjeno

V Merkurju vam pomagamo pri iskanju in izbiri najboljše rešitve za vaš dom. Zagotavljamo vam celovito storitev, od ideje do realizacije.

Ceneje z Merkurjevo 
kartico zaupanja

Več nakupov opravite pri nas, več prihranite. Poleg tega vam nudimo ekskluzivne prihranke na izbrane izdelke in prilagojeno ponudbo.

Nakup klime 
z montažo

Pri nakupu z montažo prihranite, saj je DDV samo 9,5 %.

SUP je okrajšava angleškega poimenovanja Stand up paddling. SUP-anje se je razvilo na Havajih, ko so srfarji med čakanjem na veter enostavno odpeli jadro in v roke vzeli veslo ter začeli tako imenovano supati. Prvotno so to počeli na trdih deskah. Supanje je danes eden najhitre... Več

SUP DESKE

SUP je okrajšava angleškega poimenovanja Stand up paddling. SUP-anje se je razvilo na Havajih, ko so srfarji med čakanjem na veter enostavno odpeli jadro in v roke vzeli veslo ter začeli tako imenovano supati. Prvotno so to počeli na trdih deskah. Supanje je danes eden najhitreje rastoči vodnih športov na svetu.

SUP napihljiva deska se je razvila zaradi lažjega transporta in enostavne uporabe. SUP napihljiva deska je velika plovna deska, na kateri stojimo ter z veslom v roki veslamo po rekah, jezerih, morju. V Merkurjevi spletni ponudbi boste našli napihljive sup deske, čeprav na trgu še vedno obstajajo tudi trde deske, ki pa so v večini namenjene tekmovalnemu supanju. Na jezerih, rekah in morju boste tako videli predvsem napihljive sup deske, ki z različnimi oblikami nagovarjajo suparje z različno stopnjo izkušenosti ter namenom uporabe.

Sup deske so narejena iz posebnih materialov, ki ji nudijo trdnost in stabilnost na vodni gladini. V zadnjih letih je sup postal izredno priljubljen, saj predstavlja dober način rekreacije v prostem času, hkrati pa krepi mišice in izboljšuje kondicijo.

Kako izbrati ustrezen SUP?

Supi so na voljo različnih velikosti, materialov, nosilnosti in oblik. Zato vam spodaj pripravljamo nekaj ključnih informacij, na kaj bodite med nakupovanjem in izbiranjem pozorni.

Kaj pomenijo oznake SUP desk?

Vsaka sup deska je označena z blagovno znamko, imenom modela ter dolžino deske. Dolžina deske je navedena z oznako, primer 10'6.  V svetu supanja se je uveljavilo poenoteno označevanje dolžine supov v angleškem metričnem sistemu kot vsa navtična oprema, kar pomeni, da se sporazumevamo s čevlji (1' feet = 30,48 cm) in palci (1'' inch = 2,54 cm).

10'6 tako pomeni 10 feets, 6 inches, kar bi v našem metričnem sistemu pomenilo dolžino 320 cm.

Sup deske se razlikujejo tudi po obliki

Poznamo različne širine, dolžine in debeline SUP desk, na podlagi katerih se določajo plovne značilnosti. Z različnimi kombinacijami se določa razmerje med stabilnostjo in hitrostjo supov, katere lahko razdelimo v 5 različnih razredov. 

 • SUP za začetnike/ družine - krajši, širok po celotni dolžini, z zaobljenim prednjim delom in koncem. To so tako imenovane univerzalne deske, ki v dolžino merijo med 10' in 11'. Tu je ključna stabilnost. Poznamo pa tudi otroški sup, ki je namenjen otroku, ki bi rad samostojno supal. Otrok je lažji in manjši in temu primeren mora biti primerna tudi velikost supa.
 • Popotniški ali touring SUP - daljši, ožji, spredaj ošiljen in zadaj oglat. Ti supi v dolžino merijo med 10' in 11', kjer je pomembna hitrost in sekundarno stabilnost. Namenjene so suparjem, ki že poznajo ta šport in z njimi lahko prevesla določeno razdaljo hitreje in lahko naredi določeno turo. Ta sup deska nam mora pri daljših razdaljah nuditi tudi nekaj stabilnosti, zato ima širok stabilen rep.
 • Tekmovalni ali race sup - dolg, ozek, spredaj malce dvignjen, ošiljen spredaj in zadaj, velja za hiter sup, ki lepo reže tudi valove. Dolžina je med 12' in 14', tu strmimo k hitrosti. Race sup je narejen tako, da je maksimalno hiter in ustreza tistim posameznikom, ki delajo na kondicijski pripravljenosti ter ravnotežju.
 • Joga sup - širok, daljši, debelejši, zaobljen spredaj in zadaj.
 • Surf sup - krajši, spredaj širok in zadaj ušpičen.  Klasična sup deska, ki velja med bolj prodajnimi dimenzijami, namenjena pa je ze poznavalcem supanja in tistim, ki srf radi zamenjajo tudi s supom. Njihova dolžina je med 8' in 9', zato veljajo za najkrajše, a hitrost pri njih sploh ni pomembna. Ena od opcij je tudi sup z jadrom, ki se uporablja za klasično supanje in supanje z vetrom, saj se ga enostavno preobrazi z namestitvijo jadra. Temu pravimo tudi Windsup uporabljajo družine, ki dopustnikujejo na vetrovnih destinacijah in so rade aktivne.

Zakaj do dimenzije in debelina SUP-a pomembne?

Ključna pri izbiri supa so prava razmerja med dimenzijami, saj vse upiliva na karakter supa in njegovo obnašanje na vodi.

DOLŽINA SUP DESKE nam pove kako hitra je deska, saj imajo daljši supi daljšo potovalno pot in posledično večjo hitrost. S povečanjem dolžine se običajno manjša širina deske, posledično supi bolje držijo smer (smernik) in so hitrejši. S hitrostjo in dolžino pa je odvisna tudi krivina supa (rocker), saj nos mora gledati nad gladino, če želimo supati. Višje kot je nos, počasnejši je sup oziroma, če nos supa gleda 20 cm iz vode je to enako kot če je sup 20 cm krajši.

ŠIRINA SUP DESNE nam pove kako stabilna je deska. Širša deska je bolj stabilna, a hkrati počasnejša, ker se ob veslanju bolj upogiba, ker veslamo bolj stan od telesa. Ožji supi tako bolje držijo smer, ker veslamo bližje telesu, a so manj stabilni. Najbolj stabilni so supi širine med 32" in 34" (med 81 - 86 cm), ki veljajo za vsestranske supe.

DEBELINA SUP DESKE je tista, ki najbolj vpliva na volumen deske, ki ga povezujemo tudi s stabilnostjo deske. Volumen in debelino pa povezujemo tudi z nosilnostjo suparja. Poznamo dri različne debeline napihljivih supov:

 • Debelina 10 cm (3,9") se uporablja pri supih dolžine 10'.
 • Debelina 12 cm (4,7") se uporablja pri supih dolžine 10'-12'.
 • Debelina 15 cm (5,9") se uporablja pri supih dolžine 12'.

To pravilo lahko zasledujejo tisti proizvajalci napihljivih supov, ki uporabljajo dovolj kvalitetne materiale (dropstich sredica, kvaliteta pvc materiala), da se deska pri priporočenih kilogramih suparja ne upogiba.

V kolikor proizvajalec nima dovolj dobrih materialov, običajno poveča debelino za en razred (največ primerov vidimo med vsestranskimi deskami med 10' in 11' z debelimo 15 cm). Na ta način proizvajalec uspe narediti bolj togo desko, ki se bo manj upogibala, a tako poslabša plovne sposobnosti sup deske (večji vpliv bočnega vetra, manjša stabilnost na razburkanem morju).

Sup deske z velikim volumnom imajo prednosti za težje uporabnike, ki velik volumen potrebujejo oz. ki želijo na supu še koga voziti. Sicer pa je vedno bolje imeti optimalen volumen za svoje kilograme, da se energija ne troši v prazno. Lažji osebi zato ne priporočamo nakupa supa z debelino 15 cm, saj bo manjši 12 cm sup obvladovala neprimerljivo lažje.

Tehnologija SUP deske

Tehnologija in sestava sup deske nam pove, kako je sup narejen, od tega pa je odvisna njegova trdnost in vzdržljivost supa.

 • Napihljive SUP deske na grobo lahko razdelimo na:
 • Enoplastne lepljene supe - nizkocenovni supi
 • Ojačane enoplastne supe - srednji rang
 • Dvoplastne lepljene supe - srednji rang
 • Dvoplastne laminirane supe - srednji višji rang kvalitete
 • MSL - višji rang kvalitete
 • Dvokomorni supi
 • Pact tehnologija - sup se zloži na plovično velikost konvencionalnega supa
Manj
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije