Brezplačna dostava nad 50€. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Keramične ploščice

ambient keramicne ploscice ambient keramicne ploscice

Barva ploščic bo spremenila razpoloženje v vaši kopalnici in vplivala na njen slog. Ploščice, še posebej tiste keramične, lahko dobite v skoraj vseh barvah. S pastelnimi barvami boste ustvarili bolj pomirjujoč prostor, žive barve pa bodo nanj vplivale zelo močno. Na celoten videz kopalnice bo poleg tega vplivala tudi zaključna obdelava, zato jo morate imeti v mislih ravno tako kot barvo ploščic. Ne pozabite, da bodo svetlejše barve in sijoče glazure manjše prostore povečale, čeprav lahko vanje vključite vse barve in tone, ki ste jih izbrali. 


Izbor keramičnih ploščic je ena izmed najpomembnejših odločitev, ki jih boste sprejeli pri gradnji ali obnovi vaše kopalnice. Njihova tekstura in barve v prostoru ustvarjajo posebno atmosfero in pomembno vplivajo na počutje.

Sodobno opremljene kopalnice se najlepše kombinirajo s keramičnimi ploščicami večjih formatov, tem pa lahko dodamo različne mozaike ali dekorje.

Velikosti kvadratnih ploščic povečini segajo od 142 x 142 mm do 600 x 600 mm. Pogoste so tudi pravokotne ploščice, ki so običajno dvakrat višje kot širše, vendar obstaja več različic.

Na voljo so tudi ploščice za mozaik; te vključujejo manjše ploščice na mrežasti podpori in v kopalnici ustvarijo občutek globine. 


Glazirane ploščice

Ker ploščice polagamo na različne površine jih standard razvršča v 6 razredov.

Razred 0

Loščene ploščice tega razreda niso priporočljive za talne obloge.

Razred 1

Ploščice so primerne za tla, kjer hodimo z mehkimi podplati ali bosi in kjer ni umazanije (kopalnice in spalnice, brez neposredne povezave z zunanjostjo). 

Razred 2

Ploščice so primerne za tla, kjer hodimo z normalnimi podplati in samo običajno pride do manjše količine umazanije, ki lahko povzroči razenje ploščic (za bivalne prostore, niso pa primerne za kuhinje, hodnike ali bolj obremenjene prostore).

keramicne ploscicekeramicne ploscice

Razred 3

Ploščice so primerne za tla, kjer hodimo z normalno obutvijo in je lahko pogosto prisotna tudi manjša količina umazanije, ki lahko povzroči razenje ploščic (kuhinje, hodniki, prehodi, balkoni, lože in terase).

Razred 4

Ploščice so primerne za tla, kjer je redna prehodna obremenitev in je prisotna tudi umazanija, ki lahko povzroči razenje ploščic. Razmere so težje kot v razredu 3 (na primer vhodi, javne kuhinje, hoteli, razstavne in prodajen dvorane).

Razred 5

Ploščice so primerne za tla s stalno veliko pohodno obremenitvijo in umazanijo, ki je najpogostejša v nakupovalnih centrih, letaliških in hotelskih avlah in javnih pešpoteh.

keramicne ploscice bkeramicne ploscice b

Ali ste vedeli...

  • da, je kis za vlaganje je najbolj učinkovito naravno čistilo za čiščenje plesni na fugah.
  • da za madeže vodnega kamna poleg kisa lahko uporabimo tudi limono in sol. 

 


Rečeno storjeno - iščete mojstraRečeno storjeno - iščete mojstra
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica
Prazniki