(pri nakupu nad 80 EUR)Izdelek je potrebno prevzeti osebno v trgovskem centru18 Izdelki s starostno omejitvijo potrebujejo potrditev starosti ob zaključku naročila.
Praznično okraševanje slaščic

Že naše babice trdijo, da je bolje če se dekoracija piškotov peče skupaj z njimi. Tako naj bi bila le ta bolj obstojna in naj ne bi odpadla. Za lepši sijaj in izgled piškotov jih je ustrezno premazati s smetano, kondenziranim mlekom ali z jajcem. Mi vam priporočamo razžvrkljan rumenjak z žlico vode.
Dekoracija piškotov
Ne veste kaj bi sedaj naredili z beljakom, ki je ostal od premaza? Za to obstaja veliko receptov, s katerimi boste razveselili vaše najbližje.
Kot dekoracija se uporabljajo:
- sladkor, ki je lahko grobo ali fino mlet,
- pisane sladkorne perlice,
- nasekljane, nastrgane ali cele oreščke (mandlji, orehi, lešniki, sezamova semena, pistacije, pinije…).
Vendar podite pozorni, saj lahko prevelika količina sladkornih okraskov povzroči njihovo stopitev na visoki temperaturi. Ta pa potem zakrkne v trdo skorjo.
Sladkorni preliv
Nežnejše okraske je priporočljivo nanesti po peki, da se ti med peko ne stopijo oz. uničijo. Namestijo se lahko na neposredno vlažen sladkorni preliv ali pa se prilepijo z njegovo pomočjo. Preliv je možno obarvati s pomočjo barvil za živila ali naravnimi barvili. Žafran da rumeno barvo, rdeča pesa omogoči rožnato, špinača zeleno, robide pa vijolično.
1. korak: Presejte sladkor v prahu (naredite ga lahko sami s pomočjo mlinčka) in ga po žličkah vmešajte v tekočino. Če bo preliv gostejši, bo bolje prekril površino in se tudi hitreje posušil.
2. korak: Na 100 g sladkorja v prahu je dovolj 1 – 2 žlici tekočine.
3. korak: Za pripravo beljakovega snega uporabite 1 beljak na 150 g sladkorja v prahu. Tako bo preliv še posebej trdi, odlično bo prekril površino in bo ravno pravšnje teksture za dekoracijo piškotov.
4. korak: Za risanje tankih črt vam priporočamo uporabo čopiča. Za prekrivanje večjih površin pa lahko z barvilom napolnite vrečko za zamrzovanje, kateri odrežete vogalček (če imate doma pravo vrečko za okraševanje, uporabite tisto).
5. korak : Preden piškote ali drugo pecivo prelijete s sladkornim prelivom, je priporočljivo, da podlago glazirate z želejem, saj bo le tako preliv gladek.

Kuvertura
Kuveruraje sestavljena iz visokega deleža kakavovega masla, zato je ta v tekočem stanju zelo tekoča, v strjenem stanju pa je po trdoti podobna čokoladi. Belo kuverturo sestavljajta kakavovo maslo in sladkor, temno kuverturo pa poleg prej omenjenih sestavin vsebuje še kakavovo maso.
Kuvertura se najenostavnejše stopi v vroči vodni kopeli. Priporočamo vam, da uporabite kovinsko skledo, ki se po velikosti in globini poda v lonec. V loncu ne sme biti preveč vroče vode, ta tudi ne sme vreti ali brizgati v skledo. Če pride kuvertura v stik z vodo, se ta po hlajenju ne bo več strdila. Ob prevelikem segrevanju pa bo kuvertura izgubila lesk, v njej pa se bodo pojavile grudice.
Tanke črte iz kuverture lahko narišete s pomočjo čopiča ali vrečke za zamrzovanje. Za izdelovanje posebnih oblik iz kuverutre pa lahko uporabite kovinske modelčke oz. bolje priporočljivi so modelčki iz upogljivega materiala.
