S 1.4.2023 stopijo v veljajo novi Splošni pogoji za imetnike Merkujeve kartice zaupanja. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Vrtnarsko orodje in oprema

naslovna-slika-vrtnarsko-orodje

Pri nakupovanju orodja smo pozorni na kakovost, dobro izdelavo in varnost. Pomembna je tudi cena, pri čemer ne pozabite, da se poceni nakup dolgoročno najpogosteje ne izplača. Grablje, lopate in motike naj bodo iz nerjavečega jekla in izdelane iz enega kosa, saj so varjena in zakovičena mesta pogosto šibke točke. Pri grebači, grabljah, motiki, lopati in metli je pomembna ustrezna dolžina ročaja, da se nam pri delu ni potrebno prepogibati. Prekopne vile in lopata štiharica naj imata glede na vašo višino krajši ročaj. 


Najpomembnejše vrtno orodje

Brez dobrih vrtnih škarij ne gre. Rezilo naj bo iz nerjavečega jekla in tako ostro, da robovi rezane površine ostanejo gladki in ne zmečkani ali scefrani. Za obrezovanje sadnega in okrasnega drevja potrebujete močne škarje dolžine 20 cm, za obrezovanje vrtnic in drugega cvetja pa velikosti 17 ali 18 cm. Najmodernejše škarje, še zlasti posebni modeli, kot so drevesne škarje ali škarje za živo mejo, so prekrite s plastjo teflona, njihov mehanizem pa je uporabniku prijazen, saj v delo ni potrebno vložiti pretiranega napora.


Preprost in popoln rez

Za lep vrt potrebujemo znanje in kakovostno orodje. MTECH škarje so močne in ostre, ergonomskih oblik in v prepoznavni modročrno- srebrni kombinaciji. So optimalna kombinacija kakovosti, oblike in cene.

Širok asortiman škarij MTECH je primeren za obrezovanje suhega trdega lesa, rezanje mladega rastočega lesa ali trave, žive meje in obiranje grozdja. Tako je delo z njimi opravljeno »Enostavno, z veliko veselja!«. 

Katero orodje naj uporabim?

  • Lopata za prekopavanje in izkopavanje lukenj za sajenje. Ravna jeklena površina; trden držaj iz lesa ali plastične snovi; primerna velikost za manjše ljudi 80 cm, za večje 90 cm; držaj v obliki črke D ali T.
  • Prekopne vile z roglji, oddaljenimi 4 cm in krajšim držajem za prekopavanje kamnite in težke zemlje ali zemlje, polne koreninastega plevela.
  • Sadilna lopatica z ročajem iz lesa, umetne mase ali cela kovinska za izkopavanje manjših lukenj ali za zasajanje posod.
  • Grebača (ročni kultivator) s tremi rogali in daljšim držajem za rahljanje zemlje.
  • Lopata z ukrivljeno površino in daljšim držajem za zemljo, pesek ali kompost.
  • Motika z daljšim držajem za rahljanje zemlje in odstranjevanje trave.
  • Kovinske vrtne grablje z dolgim držajem za grabljenje prodnih potk
  • Pahljačaste grablje s kovinskimi ukrivljenimi rogali za grabljenje listja, odkosa in mahu.
  • Metla, brezova ali iz drugega materiala, za pometanje utrjenih površin.

Skrbno urejene gredice

Pri urejanju gredic vam bodo v pomoč lopate, vile, motike in grablje. Vrtno orodje MTECH je kakovostno, saj sta glava (spodnji del orodja) in vrat skovana iz enega kosa kovine in nista varjena. Varjena in zakovičena mesta so namreč pogosto šibke točke. Leseni držaji so trdno vsajeni v cevi kovinskega vratu.

Priporočamo vam, da vrt okopavate vedno z vzravnanim hrbtom, zato naj bo orodje prirejeno vaši telesni višini (držaj se mora končati v višini pasu). Vrtno orodje pred vsako zimo skrbno očistite, naoljite kovinske dele in nabrusite rezila.


Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica
Prazniki